“Και τι δεν θα ‘δινα για να εκπληρωθούν οι ευχές των παιδιών όλου του κόσμου”, έλεγα προχθές σε μια φίλη και εκείνη μου απάντησε με αφοπλιστικο τροπο:”Να τι να δώσεις: Αυτή την παλιά και φθαρμένη τσάντα Louis Vuitton που σε βλέπω να κρατάς χρονια τωρα! Απορω πώs δεν την έχεις ακομα βαρεθει…”, κατέληξε η φίλη μου ,και αμέσως κατάλαβα πως είχε δίκιο! 
 Εσείς φίλες μου τι προτιμάτε; Μια φθαρμένη Gucci τσάντα, ή το χαμόγελο ενός παιδιού; Τα πολυφορεμένα Yves Saint Laurent παπούτσια σας, ή μια χαρούμενη παιδική ψυχή; Ένα παλιό φόρεμα, ή την ελπίδα στα αθώα μάτια ενός παιδιού;
 
 Θέλω να πιστεύω οτι όσες είστε αναγνώστριες-ες του sissysworld, ακόμα και οι πιο κομψές και φιλάρεσκες, αυτά που σας ενδιαφέρουν και που αποτελούν τιs προτεραιότητες σαs, είναι το χαμόγελο, η ελπίδα και μια χαρούμενη παιδική ψυχή! Θέλω να πιστεύω ότι η ματαιοδοξία και φιλαρέσκεια δεν σας κάνει τόσο σκλάβες των πολυτελών υλικών αγαθών, ώστε να μην έχετε ενδιαφέρον για τίποτε άλλο παρά μόνο για αυτά και για το πώς θα τα αποκτήσετε και θα τα διατηρείτε εσαεί…Πιστεύω οτι μπορείτε να δείτε και πέρα απο την μύτη σας και τον μικρόκοσμο σας, με αλτρουισμό και διάθεση για προσφορά…
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Make–A–Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) θα διοργανώσει πριν τα Χριστούγεννα ένα bazaar pre-owned πολυτελών και επώνυμων ειδών, για την ενίσχυση του έργου του Οργανισμού. Από 18 Οκτωβρίου και έως 2 Δεκεμβρίου το make a wish θα συλλέγει, ανδρικά και παιδικά ρούχα σε άριστη κατάσταση, αξεσουάρ ένδυσης όπως μαντήλια, ζώνες και τσάντες, υποδήματα, κοσμήματα και ρολόγια, πίνακες ζωγραφικής και διακοσμητικά είδη, κομπολόγια, στυλό, αναπτήρες, σερβίτσια και ότι άλλο υπάρχει σε καλή κατάσταση ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά που περιμένουν να πραγματοποιηθεί το όνειρό τους!
 Το bazaar του make a wish θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ο τόπος διεξαγωγής δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.
 
” Τον τελευταίο καιρό συναντάμε όλο και περισσότερο κόσμο που θέλει να μας δωρίσει κάτι δικό του για να συμβάλλει στην προσπάθειά μας, λέει στο sissysworld η δραστήρια διευθύντρια του Οργανισμού Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και επισημαίνει: Οι δωρεές σε χρήματα είναι πλέον πιο δύσκολες για όλους και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Έτσι φέτος σκεφτήκαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε φίλους και φίλες να αξιοποιήσουν μια επώνυμη τσάντα, ένα αντίστοιχο αξεσουάρ ή αντικείμενο προς όφελος των παιδιών αυτών. “
 Η δραστήρια γενική διευθύντρια του Οργανισμού ” make a wish” Σάντρα Ζαφειρακοπούλου
Τι πιο έξυπνο λοιπόν φίλες μου, να χαρίζουμε τα παλιά μας αντικείμενα προς όφελος των άρρωστων παιδιών και παράλληλα να ανανεώσουμε και την γκαρνταρόμπα μαs, ανανεώνοντας και την διαθεση μαs, με το να αγοράσουμε μια second hand επώνυμη τσάντα που θα μας κοστίσει πολυ λιγότερα χρήματα από μιά καινούργια, αλλά και το κυριότερο ,με το να γνωρίζουμε πως τα χρήματα που θα δώσουμε για την αγορά τηs θα πάνε σε έναν ιερό σκοπό!
 Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1996, κάθε 35 λεπτά υλοποιεί και μια ευχή ή ένα όνειρο κάποιου άρρωστου παιδιού σε όλο τον πλανήτη και έχει εκπληρώσει περισσότερες από 1.750 ευχές παιδιών με απειλητικές ασθένειες ,δίνοντάς τους δύναμη, χαρά κι ελπίδα στον άνισο και τόσο πρόωρο αυτό αγώνα τους.
Το τελευταίο διάστημα και με επικεφαλής την δυναμική Πρόεδρο του σωματείου Αναστασία Μανιά, και την δραστήρια γενική διευθύντρια του Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, που έχουν πολλαπλασιάσει τιs δράσεις και τιs πρωτοβουλίες του Οργανισμού, υλοποιείται ένα πρόγραμμα ενημέρωσης νοσοκομείων, όλων των τμημάτων και των ειδικοτήτων των γιατρών που φροντίζουν παιδιά και εφήβους με απειλητικές ασθένειες. Κι αυτό γινεται γιατί ο Οργανισμός έχει σαν όραμα να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού 3-18 ετών με σοβαρή ασθένεια. Μέχρι σήμερα έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα που υποβάλλονται στο γραφείο του make a wish..
 
 Η δυναμική Πρόεδρος του” Make a Wish” Αναστασία Μανιά
 
“Κάνουμε-Την-Ευχή, λοιπόν, να προσελκύσουμε περισσότερα αιτήματα μέσα από αυτή τη συστηματική ενημέρωση. Το μπαζάρ αυτό είναι η φετινή γιορτινή κίνηση / παρουσία του Οργανισμού που προσδοκά να αντλήσει επιπλέον πόρους για τη συνέχιση αλλά και ενίσχυση του έργου μας. Παράλληλα το “αστέρι της ευχής” (ένα μπλε Αστέρι έναντι δωρεάς 2 ευρώ) ,που πηγαίνει σε πολλά σχολεία και επιχειρήσεις , αλλά και τα bazaar μαs στα πιο γνωστά και κεντρικά εμπορικά κέντρα θα δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειες τουs που δοκιμάζονται σκληρότερα από όλους μας”,καταλήγει η γενική διευθύντρια του Οργανισμού Σαντρα Ζαφειρακοπουλου
Οι ώρες συλλογής των ειδών που θα πουληθούν στο bazaar είναι 09:00 – 17:00, Δευτέρα έως Παρασκευή, στα γραφεία του Οργανισμού, Εθνικής Αντιστάσεως 47, Δάφνη. Η συλλογή εκτός των ημερών και ωρών αυτών, μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του make a wish στη Ελλάδα, επικοινωνήστε με το make a wish: Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) Εθνικής Αντιστάσεως 47, Δάφνη, 17 237�Τ. 210-9637660, E. [email protected]
 
 
Χαρίστε λοιπόν τα χρησιμοποιημένα σας αντικείμενα και μαζί με αυτά χαρίστε ελπίδα, χαρά και δύναμη στα άρρωστα παιδάκια! Βοηθήστε τα παιδιά που περιμένουν να πραγματοποιηθεί το όνειρό τους, μια μαγική ευχή τους!
Φέτος τα Χριστούγεννα, μπορείτε να στηρίξετε το έργο του “make a wish” κάνοντας μία Ευχή… να βρούμε όλοι μας τη Δύναμη, τη Χαρά και την Ελπίδα να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη!