Στο αγαπημένο μου νησί , ΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΜΟΥ και σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης , τις ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ ( που έχουν μπλε σημαία), και με χορηγό ενα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία , το πεντάστερο ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE με τη μαγευτική θέα, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο SKIATHOS PALACE CUP, ο πρωτότυπος ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ match racing με τη συμμετοχή 15 ομάδων από όλη την Ελλάδα. Ο μαγευτικός όρμος των Κουκουναριών στη Σκιάθο, έγινε για το τριήμερο 19-21 Μαΐου ο καμβάς στον οποίο ζωγραφίστηκαν μεγάλης έντασης ιστιοπλοϊκές «μονομαχίες».
 
 
Σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών με κακές καιρικές συνθήκες και απεργίες κατά την μετάβαση στη Σκιάθο, ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ , ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ, κατάφεραν όχι μόνο να μην ακυρωθούν οι αγώνες αλλά και να γίνουν με μεγάλη επιτυχία.
 
 
ΣΚΟΠΟΣ των διοργανωτών είναι πρωτίστως η διάδοση του αθλήματος. Με αφορμή το φετινό Skiathos Palace Cup, είναι βέβαιο ότι το άθλημα κέρδισε πολλά. Στο “School Project” μετά την πρώτη ημέρα των αγώνων, ΠΑΙΔΙΑ κάθε ηλικίας από τα σχολεία της Σκιάθου είχαν την ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΦΗ με την ιστιοπλοΐα μέσα από ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε 5 στάδια: Ονοματολογία, Πλεύσεις, Κόμπους, Ασφάλεια και φυσικά πρακτική. Είχε προηγηθεί το ίδιο πρωινό ένα σεμινάριο στο match racing από τον κριτή Σταύρο Κουρή. Παράλληλα, οι ναυαγοσώστες της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας που κάλυψε τη διοργάνωση, πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ μετά το κλείσιμο της δεύτερης μέρας των αγώνων.
 
 
 
 
Η Σκιάθος, έχει βάλει πλώρη για να γίνει ένας πρότυπος προορισμός για yachting. ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SKIATHOS PALACE, όλο το νησί ζούσε στον ρυθμό του αγώνα για 3 μέρες. Ενδεικτικό είναι ότι ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, μετά από μια σεζόν προετοιμασίας, εμφανίστηκε με ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ φέτος από την περσινή έκδοση του αγώνα
Ο χώρος γύρω απο την πισίνα με την μαγευτική θέα στο skiathos palace
 
 
Η διοργάνωση τελούσε ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Η ΣΚΙΑΘΟΣ”, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ” SKIATHOS PALACE” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ.
Η ευχαριστήρια επιστολή του πολιτιστικού συλλόγου ” η Σκιάθος” προς το Skiathos Palace
 
 
Εξάλλου πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών που διοργάνωσε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού για τους αγωνιζόμενους στη πόλη της Σκιάθου με αποτέλεσμα να περιηγηθούν στα γραφικά της σοκάκια και να γνωρίσουν τις όμορφες γειτονιές της.
 
Με το check in στη reception του ξενοδοχείου ξεκίνησε για όλους ένα τριήμερο ιστιοπλοΐας, χαλάρωσης και φιλοξενίας. Όμως, για κάποιους αυτό σήμαινε την αρχή έντονης δουλειάς. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ , Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΞΑΣ με την ομάδα του, ξεκινούσε το βαρύ πρόγραμμα της διεξαγωγής των αγώνων στη θάλασσα. Η ιδέα του Skiathos Palace Cup, υποστηρίχθηκε ένθερμα από τον πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου η Σκιάθος ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ και τον ικανό και έμπειρο εκπαιδευτή ιστιοπλοΐας ΑΚΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ
 
 
Μετά από πολύ απαιτητικούς αγώνες, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του Skiathos Palace Cup, διαμορφώθηκαν όπως παρακάτω. Διοργανωτές, χορηγοί και φυσικά αγωνιζόμενοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Αυτή του ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2018!
 
1 KALDIS PSC 2 MARGIOLOS SAILING TIME 3 XENAKIS PSC 4 PAPAGEORGIOU PSC 5 POLITOPOULOS PSC 6 KALAPOTHARAKOS YCG 7 TSOLAKOS SAILING TIME 8 SARRIS NOS 9 PAPADOPOULOU SAILING TIME 10 SERFA PSC 11 KARVOUNIS PSC 12 VAIDANIS YCG 13 STAVRIDIS NOS 14 TSOUBANAS PSC 15 THEMELIS IOVATH
 
 
Στο σημείο αυτο, δεν μπορώ να μην σας κάνω μια σύντομη αναφορά εξ ιδίας πείρας στον μεγάλο χορηγό του Skiathos Palace Cup, δηλαδη στο SKIATHOS PALACE, για το οποίο εχω κάνει ηδη αρκετές αναφορές και αφιερώματα κατα το παρελθόν, και το οποίο επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι, μια που έχω ρίζες απο τη Σκιάθο και μια που οι ιδιοκτήτες του ειναι φίλοι μου!
Αξιζει να σημειωθει ότι στις 26 Μαίου και μετά την αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) το Skiathos Palace Hotel ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ για ακόμη μια φορά ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “GREEN KEY” (Πράσινο Κλειδί), που είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που απονέμει ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco label) σε τουριστικές μονάδες που ικανοποιούν τα ανάλογα κριτήρια.
Με τον Αρη και την Ελευθερια Δερβένη και την Ζέτα Μακρή, το περσινό καλοκάιρι στο ειδυλιακο εστιατόριο του Skiathos Palace, το περίφημο White Win
 
Εκει που το χθες ενώνεται με το σημερα,το κλασσικό με το μοντέρνο, η πολυτέλεια με την απλότητα και ο ουρανός με την θάλασσα ! Το ιστορικό ξενοδοχείο ειναι το πρωτο πολυτελές ξενοδοχείο τηs Σκιαθου , ιδιοκτησιαs τηs ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΡΒΕΝΗ, στην οποια οφειλει πολλα ο τουρισμοs τηs Σκιαθου,αφου προσέφερε την αναγκαία υποδομή για την διαμονη στη Σκιαθο όλου του εγχώριου και διεθνουs jet set! Απο τον Αριστοτελη Ωναση, ωs τον εκδότη Χρήστο Λαμπρακη και τον Προεδρο της Δημοκρατίας Κωστη Στεφανοπουλο και πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες εχουν προτιμήσει για την διαμονή τους το πολυτελές αυτο ξενοδοχείο. Δεν ειναι τυχαίο επίσης που Ο ΣΕΙΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ Χαμαντ Μπιν Τζασιμ Μπιν Τζαμπερ Αλ Θανι το επισκέπτεται πάντα οπότε έρχεται στη Σκιαθο , μια που αλλωστε ο ιδιοκτητηs του ξενοδοχειου ειναι φιλος του!
 
Το ξενοδοχείο διαθέτει ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ,με πληρη εξοπλισμο, τα «ΜΑΡΑΘΑ«που ειναι ακριβωs διπλα στιs Κουκουναριεs, με τυρκουαζ νερα και δέντρα να φιλουν την άμμο και ειναι ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ολόκληρης ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των «Sunday Times» του Λονδίνου!
Η παραλία του skiathos Palace, με τα κρυστάλλινα νερά, τα ” ΜΑΡΑΘΑ”, θεωρείται απο τις 11 καλύτερες της Ευρώπης, σύμφωνα με τους ” Sunday times” του Λονδίνου!
 
Το ξενοδοχείο φημίζεται, εκτος των άλλων και για την θέα του στο απέραντο γαλάζιο . Και απο τα πλήρως ανακαινισμένα δωμάτιά του , και απο την τεράστιων διαστάσεων πισίνα του , αλλα και απο το εκπληκτικό του εστιατόριο, το White win, με τα φρεσκότατα ψάρια!
Το βλέμμα » ξεδιψαει» στην πισίνα και στη συνέχεια Κανει » μακροβουτι» στο Αιγαίο!!!
 
Η μαγευτική θέα απο τα δωμάτια του skiathos palace!
 
Σε αυτο τον υπέροχο χώρο της πισίνας λειτουργει bar και εστιατόριο με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και με Πολυ πλούσιο και ευγευστο μπουφε, τον οποίο γευτηκαν με ευχαρίστηση οι φιλοξενούμενοι του Cup Skiathos Palace!
Το άλλο εστιατοριο , το » WHITE WIN» με την μαγευτικη θεα,βρισκεται στο roof garden ,εναν οροφο πανω απο την πισινα ,με αποτελεσμα το ματι να «Ξεγλιστραει» απο την πισινα στη θάλασσα!
Το εξαιρετικο εστιατόριο White Win του Skiathos Palace!
 
 
Η διακοσμηση του ειναι, όπως και στο υπόλοιπο ξενοδοχείο, καλογουστη και λιτη σε άσπρο νησιωτικο χρωμα ,που συνδυασμενο με το μπλε της θαλασσαs και τηs πισίνας, που εχει θέα, καθωs και με τα φυσικα δέντρα ελιαs, προσδίδει μια ειδυλιακη ,χαλαρωτικη ατμόσφαιρα ,αλλα και ενα πολυ έντονο ελληνικο στοιχείο.
Το εστιατοριο αυτο ειναι απο τα καλυτερα τηs Ελλαδαs ,φημίζεται για το φρέσκοτατο ψάρι του, το οποίο γεύματος τακτικά ο σείχης του Κατάρ και τα φαγητα του ειναι ολα μαγειρεμενα στο grill!
Με την Ελευθερια Δερβένη-Καγκλη στο White Win του Skiathos Palace!
 
Τα δωμάτια του ξενοδοχείου, ολα πλήρως ανακαινισμένα και σε minimal και λιτεs γραμμές χαλαρώνουν τον επισκέπτη και » δένουν» αρμονικά με το περιβαλλον και ειναι διανεμειμένα σε πτέρυγες ,όπως την modern , executive, superior κλπ
Ο εσωτερικός χώρος του ξενοδοχείου
 
Η ειδυλλιακή τοποθεσίας του Skiathos Palace και η πανοραμική του θέα!