Ένα show room, ένα δαιδαλώδες νομικό σύστημα και ένα σχέδιο με τον τίτλο «δημοκρατία». Το εφικτό και το ανέφικτο. Πως μπορούν άραγε να συνδυαστούν;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΩΝΗ ΓΙΑΓΔΖΟΓΛΟΥ
 
Μέσω της ιδιαίτερης τεχνικής του που συνίσταται σε ένα είδος αυτόματης γραφής, ο Παναγιώτης Τζαννετάκης μας παρουσιάζει ένα έργο (μια σειρά σχεδίων), το οποίο δέχεται πολλές ερμηνείες και πηγάζει από την προσωπική του εμπειρία. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο κοινό το 2011 και θα μπορούσε, εντός των στενών ορίων των εννοιών δίκαιο και τέχνη, να αναπαραστήσει το ελληνικό δίκαιο ως ένα αλυσιδωτό μυθιστόρημα, ορίζοντας με αυτόν τον τρόπο, το νομικό πλαίσιο ως πολυσύνθετο, δαιδαλώδες, συνεχώς ανανεούμενο, αλλά και αλληλεξαρτώμενο. Μέσω της ιδιαίτερης αυτής σχεδιαστικής γραφής με πενάκι σινικής μελάνης μεταφερόμαστε σε αυτό το δυσνόητο σύστημα δίνοντας μορφή σαν άλλος Κάφκα αυτού του ακατανόητου θεσμικού συστήματος, το οποίο ενώ είναι άγνωστο σε πολλούς ανθρώπους ασκεί εξουσία πάνω τους.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ
 
Από την άλλη πλευρά η Λεώνη Γιαγδζόγλου χρησιμοποιεί το digitised ασπρόμαυρο σχέδιο για να απεικονίσει αφηρημένες έννοιες όπως δημοκρατία, έλεγχος, αδιαφορία, χάος, κρίση. Με τις αλληγορικές εικόνες της – σαν άλλος Όργουελ – αναποδογυρίζει τα κοινωνικά στερεότυπα και απηχεί μια διαφορετική κοινωνική αντίληψη. Με εργαλεία το τάμπλετ και τις άκρες των δακτύλων της, σαρκαστικά και αποφασιστικά, αποτυπώνει ίχνη της πραγματικότητας, όπως προκύπτουν από τη στιγμή που γεννιέται μια σκέψη, μια ανάμνηση ή ένα συναίσθημα.
ΚΛΕΙΩ ΛΥΜΠΕΡΙΣ, ΛΕΩΝΗ ΓΙΑΓΔΖΟΓΛΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ, ΔΑΝΑΗ ΔΕΡΜΑΤΑ
 
Το εξαιρετικής καλαισθησίας νεοκλασικό της Ασκληπιού 101 (showroom10)- το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα συνοικιακής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα, στο πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης- είναι ο κατάλληλος χώρος συνάντησης των δύο καλλιτεχνών για να συνομιλήσουν, να αναπτύξουν διάλογο και να αφήσουν στον θεατή ελεύθερα την δυνατότητα να στοχαστεί.
ΓΙΑΣΜΙΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
 
Το δικηγορικό γραφείο Κασσανδρινός, Αλεξοπούλου & Συνεργάτες ξεκίνησε τον Ιούνιο του έτους 2016 το project {Just/αrt}* στο πλαίσιο του οποίου εξετάζει αφενός τον ρόλο των χώρων εργασίας ως σημεία τέχνης, και αφετέρου τη σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου.
ΡΕΝΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑ
 
Με την ευγενική χορηγία κρασιών στα εγκαίνια της έκθεσης από το Domaine (Ktima) Spiropoulos- Kτήμα Σπυρόπουλου Διοργανωτής: {Just/αrt}* Καλλιτέχνες: Παναγιώτης Τζαννετάκης, Λεώνη Γιαγδζόγλου Χώρος Έκθεσης: showroom10, Aσκληπιού 101, Αθήνα Διάρκεια Έκθεσης: 27-29 Μαΐου 2019
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΛΕΩΝΗ ΓΙΑΓΔΖΟΓΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΣ, ΤΖΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΡΙΖΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΩΤΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
ΦΑΙΔΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ