Tο Project {Just/αrt}* φιλοξενεί τους νέους καλλιτέχνες Παναγιώτη Τζαννετάκη και Λεώνη Γιαγδζόγλου Ένα show room, ένα δαιδαλώδες νομικό σύστημα και ένα σχέδιο με τον τίτλο «δημοκρατία». Το εφικτό και το ανέφικτο. Πως μπορούν άραγε να συνδυαστούν;
Μέσω της ιδιαίτερης τεχνικής του που συνίσταται σε ένα είδος αυτόματης γραφής, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ μας παρουσιάζει ένα έργο (μια σειρά σχεδίων), το οποίο δέχεται πολλές ερμηνείες και πηγάζει από την προσωπική του εμπειρία. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο κοινό το 2011 και θα μπορούσε, εντός των στενών ορίων των εννοιών δίκαιο και τέχνη, να αναπαραστήσει το ελληνικό δίκαιο ως ένα αλυσιδωτό μυθιστόρημα, ορίζοντας με αυτόν τον τρόπο, το νομικό πλαίσιο ως πολυσύνθετο, δαιδαλώδες, συνεχώς ανανεούμενο, αλλά και αλληλεξαρτώμενο. Μέσω της ιδιαίτερης αυτής σχεδιαστικής γραφής με πενάκι σινικής μελάνης μεταφερόμαστε σε αυτό το δυσνόητο σύστημα δίνοντας μορφή σαν άλλος Κάφκα αυτού του ακατανόητου θεσμικού συστήματος, το οποίο ενώ είναι άγνωστο σε πολλούς ανθρώπους ασκεί εξουσία πάνω τους.
 
 
 
 
 
Από την άλλη πλευρά η ΛΕΩΝΗ ΓΙΑΓΔΖΟΓΛΟΥ χρησιμοποιεί το digitised ασπρόμαυρο σχέδιο για να απεικονίσει αφηρημένες έννοιες όπως δημοκρατία, έλεγχος, αδιαφορία, χάος, κρίση. Με τις αλληγορικές εικόνες της – σαν άλλος Όργουελ – αναποδογυρίζει τα κοινωνικά στερεότυπα και απηχεί μια διαφορετική κοινωνική αντίληψη. Με εργαλεία το τάμπλετ και τις άκρες των δακτύλων της, σαρκαστικά και αποφασιστικά, αποτυπώνει ίχνη της πραγματικότητας, όπως προκύπτουν από τη στιγμή που γεννιέται μια σκέψη, μια ανάμνηση ή ένα συναίσθημα.
 
 
 
 
 
Το εξαιρετικής καλαισθησίας νεοκλασικό της Ασκληπιού 101 (showroom10)- το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα συνοικιακής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα, στο πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης- είναι ο κατάλληλος χώρος συνάντησης των δύο καλλιτεχνών για να συνομιλήσουν, να αναπτύξουν διάλογο και να αφήσουν στον θεατή ελεύθερα την δυνατότητα να στοχαστεί.
 
 
Το δικηγορικό γραφείο Κασσανδρινός, Αλεξοπούλου & Συνεργάτες ξεκίνησε τον Ιούνιο του έτους 2016 ένα πρωτότυπο project {Just/αrt} στο πλαίσιο του οποίου εξετάζει αφενός τον ρόλο των χώρων εργασίας ως σημεία τέχνης, και αφετέρου τη σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου. Η έκθεση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται με βάση το project ” JUST / ART” , το οποίο ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΣΑΝΔΡΙΝΟΥ , ο οποίος υπήρξε και εμπνευστής του, δεδομένου ότι ασπάζεται την ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του OFF GALLERY. Η δεύτερη έκθεση στο πλαίσιο αυτού του project ήταν του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΤΣΗ, είχε τον επίκαιρο τίτλο ” ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ” και πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο THE SOWL στο Θησείο. Ο επισκέπτης θα διαπιστώσει και μόνος του ότι ΤΕΧΝΗ και ΔΙΚΑΙΟ είναι σε άρρηκτη σχέση και σε στενό δέσιμο μεταξύ τους, καθώς και ότι οι ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ!
 
Ο γνωστός δικηγόρος και εμπνευστής του πρωτοποριακού project “just art” Αλέξανδρος Κασσανδρινός
 
Ευγενική χορηγία κρασιών στα εγκαίνια της έκθεσης από το Domaine (Ktima) Spiropoulos- Kτήμα Σπυρόπουλου Διοργανωτής: {Just/αrt}* Καλλιτέχνες: Παναγιώτης Τζαννετάκης, Λεώνη Γιαγδζόγλου Χώρος Έκθεσης: showroom10, Aσκληπιού 101, Αθήνα Διάρκεια Έκθεσης: 27-29 Μαΐου 2019 Εγκαίνια Έκθεσης : 27 Μαΐου, 19:30 μ.μ.