Τον «Πρίγκιπα» της ζωής της, τον μόλις 1 1/2 ετών γιό της  βάφτισε πρόσφατα η Κλέλια Χατζηιωάννου και του έδωσε το όνομα του αείμνηστου πατέρα της, «βασιλιά των τάνκερ», Λουκά. Νονοί του νεοφώτιστου ήταν ο θείος του μικρού Λουκά, ο  ευφυής επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου και η κόρη του γιατρού της οικογένειας Κατερίνα Σωτηροπούλου, ενώ η εμφάνιση της μοναδικής Αννας Βίσση στη δεξίωση που ακολούθησε, αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους καλεσμένους! 

Ντόρα Πάλλη, Αννα Βίσση, Κλέλια Χατζηιωάννου

Ορλα Μέρφι, Στέλιος Χατζηιωάννου, Ροζμαρί Χατζηιωάννου, Κλέλια Χατζηιωάννου, Σίσσυ Παπαγεωργίου

Τα βαφτίσια του Λουκά junior έγιναν πριν μια εβδομάδα στην ανθοστολισμένη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Π. Ψυχικό(όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρυσι την ίδια εποχή με τα βαφτίσια της κόρης της Κλέλιας, της μικρής Αννούλας, όπου κατά τη δεξίωση είχε τραγουδήσει τότε ο Αντώνης Ρέμος). Το μυστήριο τελέστηκε με απόλυτη κατάνυξη και ευλάβεια και με εμφανή τη συγκίνηση της Κλέλιας και του Στέλιου, παρουσία συγγενών και στενών φίλων, που είχαν προσκληθεί σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, εκ των οποίων αρκετοί είχαν διακόψει τις καλοκαιρινές διακοπές τους και είχαν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του πλανήτη,  προκειμένου να μοιραστούν με τη Κλέλια αυτή την τόσο σημαντική στιγμή στη ζωή της!

Οι νονοί του Λουκά, Στέλιος Χατζηιωάννου και Κατερίνα Σωτηροπούλου

Ο μικρούλης έφυγε από την εκκλησία φορώντας τα βαφτιστικά του, ένα λευκό κοστούμι «Dolce & Gabbana» και χρυσό σταυρό από τον Καίσαρη, ενώ στους καλεσμένους δόθηκαν ως μαρτυρικά  γαλάζια βραχιολάκια με ματάκι, που είχαν γραμμένο το όνομα «Loucas», δημιουργίες της Λιάνας Βουράκη.

Ο Κωνσταντίνος Σκορίλας κρατά στην αγκαλιά του τον νεοφώτιστο Λουκά

Η συνέχεια δόθηκε στο «πριγκιπάτο της αγάπης», το καινούργιο  αρχοντικό της Κλέλιας στο Παλαιό Ψυχικό,  στο οποίο η Κλέλια βίωσε την αληθινή ευτυχία και το ουσιαστικό νόημα της ζωής, αφού η απόκτηση του συμπίπτει σχεδόν χρονικά με την απόκτηση των δύο της παιδιών.

Στέλιος Χατζηιωάννου, Κλέλια Χατζηιωάννου, Σίσσυ Παπαγεωργίου

Ο επιβλητικός πύργος δεν ξεχωρίζει μόνο για την μοναδική αισθητική του, την απίστευτη διακόσμηση(διά χειρός Βιργινίας Βεντουράκη), τους πανάκριβους πίνακες και τα πολυτελή του μάρμαρα, αλλά κυρίως για την αγάπη που αιωρείται στον αέρα, την ζεστασιά της ατμόσφαιρας που είναι διάχυτη και για τα παιδικά χαμόγελα, που έχουν πλημμυρίσει τη ζωή και τη καρδιά της γλυκειάς Κλέλιας, που έχουν δώσει πνοή στους τοίχους, ζωή στο σπίτι!

Αυτή τη φορά στη διακόσμηση του αρχοντικού, εκτός από τις τεράστιες ανθοστήλες με ολόφρεσκα λουλούδια και τα δεκάδες ρομαντικά κεριά, επικρατούσαν ναυτικά στοιχεία και χρώματα της θάλασσας: Ενα ναυτικό φουγάρο με τα αρχικά του Λουκά Χατζηιωάννου (LH) φάνταζε επιβλητικό στον πάνω κήπο, ενώ ένα μεγάλο μπλέ καραβάκι με τα αρχικά του Λουκά στόλιζε το τραπέζι της υποδοχής.

Στη μεγάλη πισίνα έπλεαν δεκάδες φωτισμένα καραβάκια, που προιώνιζαν τη διαδοχή στην ναυτιλιακή παράδοση της οικογένειας και που περίμεναν το μικρό «καραβοκύρη» τους, το Λουκά, να τα ταξιδέψει  στα δικά του ταξίδια ζωής, με νηνεμίες, αλλά και με φουρτούνες, αποδεικνύοντας, ως άξιος συνεχιστής της οικογένειάς του, πως ο καλός καραβοκύρης στις φουρτούνες φαίνεται!

Η καλλονή επιστήθια φίλη της Κλέλιας, Ατζελα Βαγιωνή μπροστά από τη γεμάτη με φωτισμένα καραβάκια πισίνα

Στην είσοδο της βίλας 4 άντρες ασφαλείας τσέκαραν τα ονόματα των 230 περίπου  εκλεκτών προσκεκλημένων από τη guest list, ενώ σαν welcome drink οι καλεσμένοι απολάμβαναν  ένα ποτήρι ακριβή σαμπάνια, την ίδια ώρα που ταλαντούχα καλλιτέχνης έπαιζε στο πιάνο  κλασσική μουσική!

Η «πριγκίπισσα των τάνκερ», η Κλέλια, πιο όμορφη από ποτέ, άστραφτοντας από ευτυχία, μέσα στην μπλέ ρουά κομψή δημιουργία «Laskaris», υποδεχόταν τους φίλους και συγγενείς!

Ιωάννα Βαρδινογιάννη, Έρρικα Φωτιάδη, Ντόρα Πάλλη, Τερέζα Ηλιάδη, Ροζμαρί Χατζηιωάννου, Αγγέλα Δημητρίου, Κλέλια Χατζηιωάννου, Κατερίνα Λαναρά

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος με την υπέρκομψη Ροζμαρί Χατζηιωάννου 

Η Κλέλια Χατζηιωάννου ανάμεσα στις επιστήθιες παιδικές φίλες της  Ναλίτα Καρρέρ, Αγγελική Χέρα, Ντόρα Πάλλη, Ατζελα Βαγιωνή

Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, η Νίνα Ψυλλάκη και ο σχεδιαστής Laskaris, δημιουργίες του οποίου φορούσε η Κλέλια Χατζηιωάννου τόσο στην εκκλησία κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, όσο και στη δεξίωση, καθώς και η Ντόρα Πάλλη

Στην υποδοχή συμμετείχε και ο μικρός οικοδεσπότης, ο Λουκάς, που σοβαρός και ατάραχος και χωρίς ίχνος κούρασης ή αμηχανίας, περιεργαζόταν  με σοβαρότητα τα πάντα και έδειχνε πως τίποτα δεν ξέφευγε από τις ευαίσθητες κεραίες του και το άγρυπνο μάτι του.

Η κουμπάρα της Κλέλιας Βιργινία Βεντουράκη, που είχε επιμεληθεί το υπέροχο art de la table, με τον μικρό Λουκά, τη νονά του Κατερίνα Σωτηροπούλου και την παιδαγωγό του

Το setting ήταν καθορισμένο, οι θέσεις αριθμημένες και οι καλεσμένοι κάθισαν σε δυό επίπεδα: Στο ένα οι συγγενείς και στο άλλο οι φίλοι.

Η Σίσσυ Παπαγεωργίου με την πρώτη σε ψήφους βουλευτή της Ν.Δ στην Α Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη

Η απαστράπτουσα εκπρόσωπος της νέας γενιάς  βαφτιστήρα της Κλέλιας Θάλεια Σιούτου, με τη γιαγιά της την π.Υπουργό Φανή Πάλλη Πετραλιά. Και οι δυό υπέροχες!

Το art de la table διά χειρός της κουμπάρας της Κλέλιας, της Βιργινίας Βεντουράκη που είχε βαφτίσει πέρυσι την κόρη της την Αννούλα, ήταν εντυπωσιακό:

Μεγάλες ανθοστήλες από γαλάζιες ορτανσίες, ακριβά λευκά πορσελάνινα σερβίτσια και ασημένια μαχαιροπήρουνα στόλιζαν τις αρχοντικές ροτόντες, ενώ πάνω στις  λινές πετσέτες που είχαν κεντημένα σε γαλάζιο χρώμα τα αρχικά του νεοφώτιστου (LH) υπήρχε η μπομπονιέρα,  ένα ξύλινο κουτί που έκρυβε ένα ασημένιο μπωλ  από τον Καίσαρη του ιταλικού οίκου Pampaloni.

Η Σίσσυ Παπαγεωργίου και ο Κώστας Καίσαρης, από τον οίκο  του οποίου αγοράστηκαν οι μπομπονιέρες και ο χρυσός σταυρός του νεοφώτιστου Λουκά

Ο  μπουφές ήταν πλούσιος και πολύ ποιοτικός,  με stands με ελληνική, μεσογειακή αλλά και ασιάτικη κουζίνα, που είχε ό,τι θα μπορούσε να επιθυμήσει κάποιος: Από ολόφρεσκες σφυρίδες στα κάρβουνα, ριζότο με αστακό και κριθαρότο με καραβίδες, έως πάπια ψητή με μέλι και πορτοκάλι, αρνί και φιλετο chateaubriand! Όλο το menu το είχαν επιμεληθεί με απόλυτη επιτυχία ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος και η Ελένη Κατοτσιάνου από το «Δειπνοσοφιστήριο».

Η πανέμορφη Ιρλανδέζα σύντροφος και προσφάτως μητέρα του παιδιού του Στέλιου Χατζηιωάννου, της Αριας-Αθηνάς-Ορλα, Ορλα Μέρφι με την επιστήθια φίλη και κουμπάρα της Κλέλιας Ντόρα Πάλλη

Μάγδα Λιβέρη, Κλέλια Χατζηιωάννου

Στέλιος Κοκκάλας, Ελένη Κατοτσιάνου, Ναλίτα Καρρέρ-Κοκκάλα

Η σαμπάνια έρεε άφθονη, αλλά εκείνο που «έρεε» επίσης άφθονο και μας είχε πλημμυρίσει, ήταν κυρίως ένα κλίμα αγάπης, φιλίας, ζεστασιάς και θετικών vibes.

Κλέλια Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος Σκορίλας

Νίκος Χαρλαύτης, Ειρήνη Νταϊφά

Σίσσυ Κοζώνη, Αλεξάνδρα Πάλλη

Νίνα Ψυλάκη, Χάρης Τσιμόγιαννης, Τίτη Ψυλάκη

Γιάννης Παπαθανασίου, Μπέσσυ Σιούτου

Μάγδα Λιβέρη, Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Ιωάννα Βαρδινογιάννη, Μάνος Πενθερουδάκης

Αγγέλα Δημητρίου, Ροζμαρί Χατζηιωάννου, Τερέζα Ηλιάδη, Έρρικα Φωτιάδη

Τα συναισθήματα έφθασαν στο αποκορύφωμα όταν η Κλέλια, λάμποντας από ευτυχία, ανέβηκε στην εξέδρα και είπε συγκινημένη από το μικρόφωνο πως ζούσε μια από τις ωραιότερες βραδιές της ζωής της, παρουσιάζοντας μας  συνάμα την έκπληξη που θα ακολουθούσε: την συμπατριώτισσα της και φίλη της οικογένειας Αννα Βίσση!

Ετσι μετά την γαστρονομική  ευδαιμονία, ήρθε και η…οπτικοακουστική με την «απόλυτη» σταρ!

Η μοναδική Αννα Βίσση εμφανίστηκε ως guest star στη δεξίωση

Η Αννα Βίσση, έδωσε τις ευχές της τόσο στο Λουκά, όσο και στη συνονόματη της την Αννούλα, την κόρη της Κλέλιας, στην οποία άλλωστε αφιέρωσε το «Με αγάπη Αννα» και «σάρωσε» στην εξέδρα που είχε στηθεί ειδικά για εκείνη!

Έδωσε  πραγματικά τον καλύτερο της εαυτό, βγάζοντας όλη της τη ζωντάνια και τη θετική ενέργεια και παρασύροντας το κόσμο σε ένα ξέφρενο γλέντι, όπου όλοι, μικροί μεγάλοι άφησαν τα τραπέζια τους, και τα «στησίματά» τους, αψήφησαν τα βλέμματα των γύρω τους και τις μέχρι τότε ατσαλάκωτες haute couture ενδυμασίες τους και τις φρεσκοχτενισμένες κομες τους και άρχισαν να δίνουν «παραγγελιές», να τραγουδούν και να χορεύουν από λαικά, ζεϊμπέκικα μέχρι και παραδοσιακά κάτω από την πίστα και έτσι έγιναν όλοι μια αγκαλιά, σαν αυτή την τεράστια αγκαλιά αγάπης με την οποία έχει τυλίξει η Κλέλια Χατζηιωάννου τα δυό της αγγελούδια!

Και η Κλέλια να κοιτάζει όλο αυτό το γλέντι και να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, να απολαμβάνει, να «θερίζει»  ο, τι η ίδια είχε σπείρει: Αγάπη!

Ο δικηγόρος Γιάννης Αλεβίζος με τη σύζυγό του Μελίνα

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ροζμαρί Χατζηιωάννου

Ατζελα Βαγιωνή, Κλέλια Χατζηιωάννου

Γιατί μπορεί τα πλούτη της Κλέλιας να ήταν αμύθητα, μπορεί να ήταν στις λίστες του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, μπορεί να ήταν μεγαλωμένη στα πούπουλα, με μια ζωή γεμάτη glitter και μπόλικη χρυσόσκονη, κινούμενη μεταξύ Αθήνας, Κύπρου, Λονδίνου, Μονακό, και συναναστρεφόμενη με βασιλιάδες και Πρίγκιπες, όπως ο Πρίγκιπας Αλβέρτο του Μονακό, όμως η Κλέλια ένιωσε πραγματικά πλούσια και βίωσε την απόλυτη ευτυχία μόνο όταν κράτησε στην αγκαλιά της τα δυό της αγγελούδια: την Αννα και το Λουκά!

Η μικρή Αννούλα στα βαφτίσια του αδερφού της

Η Μάιρα Ζουπάνου με τον γιό της

Κλέλια Χατζηιωάννου, Αγγελική Χέρα, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ντόρα Πάλλη

Ντόρα Πάλλη, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Κλέλια Χατζηιωάννου

Νίνα Ψυλάκη, Βιργινία Βεντουράκη

Σίσσυ Κοζώνη, Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Μαίρη Μεταξά, Αννα Βίσση, Κλέλια Χατζηιωάννου, Χριστιάννα Δαιτόγλου, Γιάννης Γεωργούλης

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ατζελα Βαγιωνή

Το βαρυσήμαντο όνομα του Χατζηιωάννου, η βαριά κληρονομιά του νεοφώτιστου Λουκά, αποτελεί το «διαβατήριο», το αλεξίπτωτο που θα τον απογειώσει στα σύννεφα, που θα τον κάνει να ανοίξει τα δικά του δυνατά φτερά και να «πετάξει» στη ζωή του,  με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα Χατζηιωάννου: Με αρχές, ήθος, εργατικότητα, ευρηματικότητα, οξυδέρκεια, αγάπη και αλληλεγγύη!

 

Το εσωτερικό του σπιτιού γιορτινό και φωταγωγημένο

Το υπέροχο πορτρέτο διά χειρός της ζωγράφου Ιωάννας Ευθυμίου, είναι καινούργιο απόκτημα της Κλέλιας και κοσμεί την πολυτελή τραπεζαρία της!

Το σπίτι της Κλέλιας ήταν ολοφώτεινο, από το φώς εκατοντάδων κεριών και προβολέων! Η ψυχή της ήταν επίσης το ίδιο φωτεινή από το φως της μεγάλης χαράς και της ανείπωτης ευτυχίας! 

Για την  περιγραφή αυτής της βαρυσήμαντης κληρονομιάς,  της επιχειρηματικής και φιλανθρωπικής δράσης της οικογένειας Χατζηιωάννου, θα χρειάζονταν βιβλία ολόκληρα. Και πράγματι το βιβλίο που εξέδωσε η Κλέλια Χατζηιωάννου για την δράση της οικογένειάς της με τίτλο «Οικογένεια Λουκά Χατζηιωάννου» (Γ έκδοση) αριθμεί 384 πολύ ενδιαφέρουσες σελίδες!

Κληρονομώντας το επιχειρηματικό δαιμόνιο και το φιλανθρωπικό DNA του Πατριάρχη της Οικογένειας Λουκά Χατζηιωάννου, αυτοδημιούργητου εφοπλιστή, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν από το χωριό Πεδουλά Κύπρου και μεγαλούργησε ως κυρίαρχος των θαλασσών, δημιουργώντας μια ολόκληρη αυτοκρατορία και συστήνοντας παράλληλα και το Φιλανθρωπικό «Ίδρυμα Λουκά Χατζηιωάννου», τα παιδιά του, ο Πόλυ, ο Στέλιος και η Κλέλια, αν και βρίσκονται στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έχουν επαναπαυθεί στα οικογενειακά τους πλούτη. Αντίθετα,  έχουν πιάσει το νήμα που τους άφησε ο πατέρας τους και το έχουν πάει χιλιόμετρα πιο μακρυά, έχουν βάλει τις δικές τους ανεξίτηλες και ισχυρές σφραγίδες στο πολυσήμαντο όνομα της οικογένειας! Επιστέγασμα της πλούσιας επιχειρηματικής και φιλανθρωπικής  δράσης τους ήταν και τα πρόσφατα Βραβεία διεθνούς αριστείας που απονεμήθηκαν στα τρία αδέρφια, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας  στην Κύπρο, όταν έγινε η τελετή βράβευσης διακεκριμμένων Κυπρίων για τη δράση τους στο εξωτερικό και στον ελλάδικό χώρο.

Η μητέρα  του νεοφώτιστου Λουκά, η γλυκειά «πριγκίπισσα των τάνκερ» Κλέλια Χατζηιωάννου, που έχει επιτυχώς ασχοληθεί με τα ναυτιλιακά, τα τραπεζικά, και τις επενδύσεις, διακατέχεται από ισχυρό αίσθημα φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και από αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό!

Έχει σαν moto της ότι «τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για να περνάμε καλύτερα τη ζωή μας και να δημιουργούμε όσο γίνεται μεγαλύτερα έργα για τους συνανθρώπους μας».

Η Κλέλια είναι Πρόεδρος του «Ιδρύματος Λουκά Χατζηιωάννου», που ιδρύθηκε το 1997 και που ο πατέρας της προικοδότησε με 10.000.000 δολλάρια, από τους τόκους των οποίων παρέχονται υποτροφίες σε άπορους Κύπριους φοιτητές και χορηγίες στην Ελλάδα για σκοπούς έρευνας και θεραπείας καρδιακών νοσημάτων.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου προσφέρει επίσης γενναιόδωρα ποσά είτε μέσω του Iδρύματος «Λουκάς Xατζηιωάννου», είτε και με δική της προσωπική πρωτοβουλία, δαπάνες για υποτροφίες, δωρεές για ιατρική έρευνα και ιατρική φροντίδα, σε ασθενείς, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς.

Εξάλλου συμμετέχει αποφασιστικά και στις συνεδριάσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) που είχε ιδρυθεί από τον καθηγητή καρδιολογίας Παύλο Τούτουζα και από τον πατέρα της, που ήταν δωρητής του Ιδρύματος.

Η Κλέλια προσέφερε επίσης το ποσό των 5.000.000 Ευρώ για την ανακούφιση των θυμάτων από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το 2.007, ενώ πρωτοστάτησε στον «Έρανο για τα παιδιά της Βοσνίας», συγκεντρώνοντας μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας.

Εξάλλου έχει προσφέρει 250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες «Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία.

Έχει δαπανήσει επίσης 360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, ενώ μέχρι το 1997 βοηθήθηκαν 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων.

Σε ένδειξη μάλιστα εκτίμησης η Κοινότητα του Πεδουλά έδωσε το όνομα της Κλέλιας σε μια κύρια οδό του Πεδουλά.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει εξάλλου οργανώσει με το κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»πολλές κρουαζιέρες, τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί. για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Έχει ακόμα οργανώσει δύο εκθέσεις ζωγραφικής διαπρεπών Ελλήνων καλλιτεχνών στη Λεμεσσό, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τη «Cymepa», μια κυπριακή, μη κερδοσκοπική ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο ΔΣ της οποίας η Κλέλια είναι μέλος. Εξάλλου διαθέτει  στο Δήμο Κηφισίας για ξενάγηση των πολιτών, την «Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου», που στεγάζεται στον ιδιόκτητο εμβληματικό Πύργο του Χαριλάου Τρικούπη στη Κηφισιά, άλλοτε τόπο κατοικίας της.

Εκεί στεγάζεται και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, το «Ίδρυμα Kλέλια Xατζηιωάννου», το οποίο φροντίζει τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά Eλλήνων και Kυπρίων σε Iατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Iστορία της Tέχνης για τα πανεπιστήμια των HΠA και της Bρετανίας, την ενίσχυση των Ορφανοτροφείων στην Ελλάδα και την προώθηση της τέχνης και του Πολιτισμού.

Η φιλανθρωπική της δράση έγινε ακόμα πιο γνωστή όταν το 2016 πλήρωσε περίπου 60.000 Ευρώ οφειλές από ΕΝΦΙΑ που είχε απέναντι στο κράτος το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το ίδιο επαναλήφθηκε και τα δύο επόμενα χρόνια!

 Η Κλέλια έχει επίσης υιοθετήσει ευχές παιδιών του «make a wish», επισκέπτεται παιδιά σε Ιδρύματα, φροντίζει τη σίτιση και το ρουχισμό τους, τους κάνει δώρα, ενώ καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται στο σπίτι της διακριτικά και αθόρυβα!

Πρόσφατα επίσης κάλυψε τα έξοδα της αερομεταφοράς άρρωστου κοριτσιού που έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία.

Παλιότερη οικογενειακή φωτογραφία από τα περσινά βαφτίσια της Αννας Χατζηιωάννου

Ο δε νονός του  νεοφώτιστου Λουκά,  ο ευφυής και πρωτοπόρος Στέλιος Χατζηιωάννου, που στα 39 του χρόνια (το 2006) έλαβε τον τίτλο του ιππότη (sir) από την Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα, είναι Ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του μη κερδοσκοπικού  «Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου» («Stelios Philanthropic Foundation»), ενός αναγνωρισμένου φιλανθρωπικού ιδρύματος τόσο στο Μονακό όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναλαμβάνει μια σειρά από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Μονακό, την Ελλάδα και την Κύπρο και είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση σε Ελλάδα και Κύπρο!

Ιδρυτικός πρόεδρος από το 1992 της Cymepa, μιας κυπριακής, μη κερδοσκοπικής ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό από το 2009, εκτός από το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς » που φέτος διοργάνωσε για 12η συνεχόμενη χρονιά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου μοιράζοντας 120.000 Ευρώ σε νέες επιχειρήσεις, λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της χορηγίας άμεσων προσωπικών επιδομάτων ύψους 70.000 Ευρώ στους κοντινότερους συγγενείς των των δολοφονηθεισών γυναικών στην Κύπρο θυμάτων του Ίλαρχου, το ίδρυμα του προσφέρει στην κοινωνία και με τους ακόλουθους τρόπους: 1. Βοηθά από το 2013 μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζει δυσμενείς οικονομικές συνθήκες σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω της πρωτοβουλίας «Φαγητό από Καρδιάς», προσφέροντας κάθε ημέρα σνακ σε ανθρώπους που προσέρχονται στα Κέντρα Διανομής. Κατά μέσο όρο, υπολογίζεται ότι προσφέρεται φαγητό σε 200.000 άτομα το μήνα. 2. Προωθεί την ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει πολλά δικοινοτικά βραβεία σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Σε κάθε νικητήρια ομάδα απονέμεται χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε πάνω €3.250.000.

Προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα, με έμφαση σε ιδρύματα που εδρεύουν στις τέσσερις χώρες που αναφέρονται παραπάνω.

Σε περίπτωση σοβαρών καταστροφών, το Ίδρυμα προσφέρει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το ίδρυμα προσέφερε €505.000 στους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής.

3. Υποστηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία, προσφέροντας χρηματικά έπαθλα και ενθαρρύνοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη κοινότητα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βραβείο λειτουργεί σε συνεργασία με το Leonard Cheshire, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη βοήθεια των Ατόμων με Αναπηρία. Τα βραβεία απονέμονται σε άτομα με αναπηρία που έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση. 4. Χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει και ο ιδρυτής του Stelios Philanthropic Foundation, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, (Γυμνάσιο Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο). Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για να έχει διάρκεια και πόρους το Ίδρυμα « Stelios Philanthropic Foundation», πριν 2 περίπου χρόνια ο «Mr easyJet» ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τη μισή περιουσία του μέσω της διαθήκης του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμμετέχοντας έτσι στη διεθνή πρωτοβουλία «Giving Pledge» που ξεκίνησε από τις HΠA και εμπνευστής για τον ίδιο ήταν ο Mπιλ Γκέιτς.

Καλοκαίρι του 2018 στο Μονακό, η οικογένεια Χατζηιωάννου με τον Bill Gates

Είμαι σίγουρη πως ο Λουκάς junior θα αποδείξει στο μέλλον, πως το «λάδι» του genius νονού του «έπιασε τόπο» και πως δεν πήρε μόνο το όνομα, αλλά πήρε και τη «χάρη» του αείμνηστου παππού του, ώστε   στο μέλλον με τη δημιουργικότητά του, την εργατικότητα, την ευφυία  και το ήθος του  να είναι άξιος συνεχιστής  της οικογένειας Χατζηιωάννου και να την κάνει περήφανη, όπως άλλωστε της αξίζει!