Το Ίδρυμα Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου του Ιλλινόις ανακήρυξε πρόσφατα τον Τζον Γ. Μάνο ως τον Έλληνα της Χρονιάς το 2020.

Ο Τζον Μάνος, βραβευμένος το 2007  με το Βραβείο Εξαιρετικού Πολίτη από τον Δήμαρχο του Σικάγου, Richard M. Daley, και το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ένας γνωστός και αναγνωρισμένος από την ελληνοαμερικανική και την ευρύτερη αμερικανική κοινότητα επιτυχημένος  επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και υποστηρικτής της νεολαίας. 

 

Για να ακολουθείτε την σελίδα μας ώστε να  ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα, πατείστε εδώ Follow & Like


Ο Ιωάννης Γ. Μάνος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά του το 1967 και μεγάλωσε στο Σικάγο του Ιλλινόις. Είναι τραπεζίτης και εγγεγραμμένος αρχιτέκτονας.
Απέκτησε πτυχίο Αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, και μετά την εξάσκηση στην αρχιτεκτονική για αρκετά χρόνια, με επαγγελματική εμπειρία στην ανάπτυξη εμπορικών, οικιστικών και πολυ-οικογενειακών έργων, προχώρησε στην οικοδομική βιομηχανία, ξεκινώντας μια εταιρεία σχεδιασμού και οικοδόμησης με τη σύζυγό του, Έλενα, στο Νάσβιλ του Τενεσί, όπου ζούσε από 1986 έως 1994.
Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, το Σικάγο, το 1994, ο John ασχολήθηκε με τον εμπορικό δανεισμό ακινήτων σε εθνικό επίπεδο, το οποίο τελικά διαμόρφωσε την καριέρα του, οδηγώντας στην τωρινή θέση του ως Προέδρου της Bank Financial του Ιλλινόις. 


Εκτός από την εμπορική εταιρεία ιδιοκτησίας και διαχείρισης ακινήτων της οικογένειάς του, ξεκίνησε μια αλυσίδα λιανικών παντοπωλείων με τους συνεργάτες του το 1996, εξειδικεύοντας, μεταξύ άλλων, σε ελληνικά προϊόντα.
Είναι  μέλος του διοικητικού συμβουλίου πολλών πολιτικών και φιλανθρωπικών ομάδων. Ως ενεργό μέλος στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και περήφανος για τις ελληνικές του ρίζες, έχει υπηρετήσει ως εθελοντής και κατείχε ηγετικούς ρόλους σε διάφορους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς ελληνοαμερικανικούς οργανισμούς. Πρόσφατα ήταν Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής, ενός από τους μεγαλύτερους Ελληνοαμερικανικούς οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, διετέλεσε Πρόεδρος  στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιδρύματος Υποτροφιών και ήταν Πρόεδρος και Πρόεδρος της United Hellenic Voters of America (UHVA), μιας μη κομματικής, πολιτικής οργάνωσης. 

Είναι επίσης μέλος του Αρχιεπισκόπου Ιάκωβου «Leadership 100 Endowment Fund» και είναι ο αποδέκτης του διάσημου «Ellis Island Medal of Honor», το οποίο έχει αναγνωριστεί και τοποθετηθεί στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.


Υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και είναι μέλος του AHEPA από το 1996.

Ενώ ήταν Πρόεδρος της ΠΑΑ, ηγήθηκε μιας εθνικής προσπάθειας  για να βοηθήσει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής ύφεσης. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συγκεντρώσει σημαντική χρηματοδότηση που χρηματοδότησε συσσίτια, στέγη, ορφανοτροφεία και κλινικές σε όλη την Κρήτη.  
Επιπλέον, συνεργάστηκε με τους Διεθνείς Ορθόδοξους Χριστιανικούς Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς (IOCC) και κινητοποίησε προσπάθειες για την αποστολή ιατρικών εφοδίων αξίας πάνω από  1,5 εκατομμύρια δολάρια.


Σήμερα ζει στο Bloomingdale του Ιλινόις, με τη σύζυγό του, Έλενα. Έχουν 3 παιδιά: την Patricia, τον George και την  Ελένη και πρόσφατα απέκτησαν και μια εγγονή


Ο Ελληνικός Δικηγορικός Σύλλογος του Ιλλινόις που βράβευσε τον Ιωάννη Μάνο είναι οργανισμός  που στοχεύει στην προώθηση της ευημερίας, των συμφερόντων και της επαγγελματικής ανάπτυξης δικηγόρων ελληνικής καταγωγής και γενικότερα στην Υποστήριξη της Ελληνικής Νομικής Κοινότητας του Ιλλινόις