Διπλή χαρά, διπλή ευγνωμοσύνη ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ για μένα, σήμερα που ειναι η “ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ”!

-ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕ Η «ΑΠΟΛΥΤΗ» ΜΑΝΑ , μια μητέρα που με μεγάλωσε με ήθος, αρχές και αξίες, και που με στήριξε και στάθηκε δίπλα μου σαν στέρεος και ακλόνητος βράχος στις σημαντικές προσωπικές επιλογές της ζωής μου! Και την ευχαριστώ γι αυτό!

I love you mom

Νιωθω ευλογημένη που με γέννησε μια μητέρα-πρότυπο, φωτεινή πυξίδα, που μου δίδαξε με το ίδιο της το παράδειγμα  την ουσία και το βαθύ νόημα της ζωής , που είναι η αγάπη, η εντιμότητα, η ειλικρίνεια και η διάθεση για προσφορά! Αυτή η αγάπη και η διάθεση για προσφορά την κρατάει ακόμα και σήμερα ακούραστη και της δίνει «φτερά» για να μπορεί να προσφέρει αγόγγυστα και με περίσσεια ενέργεια στα εγγόνια της!
Οι προστατευτικές της φτερούγες είναι τεράστιες και μάς χωρούν όλους: παιδιά και εγγόνια! Συχνά σκέφτομαι πόσο ευτυχισμένη θα ήμουν αν καταφέρω να της μοιάσω και αν τα παιδιά μου νιώσουν κάποτε για μένα νιώθω εγω γι αυτήν…

I love you mom!

– ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕ ΝΑ ΓΕΥΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ!

Η ευτυχία που μου δίνουν τα δυό μου αγγελούδια, που σε λίγο θα κλείσουν κι όλας τα 9 τους χρόνια, κάνει «delete» σε όλη την ταλαιπωρία και τις δύσκολες στιγμές που πέρασα για να τα αποκτήσω…
Ενα χαμόγελο τους αρκεί για να ξεχάσω τα πάντα…

Ενα χάδι τους, μια ζέστη αγκαλιά, ένα φιλί, ειναι για μένα ο κόσμος όλος!

Και νομίζω ότι έτσι πρέπει να βιώνει η κάθε μητέρα την μητρότητα, ακόμα και οι γυναίκες που πολύ εύκολα, ή ακόμα και που χωρίς να το θέλουν συνειδητά απέκτησαν παιδι!
Η μητρότητα είναι κάτι πολύτιμο, ένα δώρο Θεού και μάλιστα το μέγιστο δώρο και δεν είναι κάτι το αυτονόητο και δεδομένο… Ούτε πρέπει να επιδιώκεται από υποχρέωση, επειδή μας έχουν μάθει ότι είναι «ο προορισμός της γυναίκας», ούτε πρέπει να συνδυάζεται με άλλες σκοπιμότητες, του τύπου «για να στεριώσει ένας γάμος» ή για να «εγκλωβιστεί» ο υποψήφιος σύζυγος…
Η μητρότητα πρέπει να είναι αυτοσκοπός!

Μερικές φορές δυστυχώς το ύψιστο αγαθό της μητρότητας δεν εκτιμάται, ούτε εκφράζεται απο όλες τις μητέρες όπως θα έπρεπε… Με αποτέλεσμα κάποια άτυχα  παιδιά να γίνονται «θύματα» αδιαφορίας, ψυχολογικής ή και σωματικής βίας…

Δυστυχώς δεν είμαστε όλες οι γυναίκες ικανές να γίνουμε μητέρες, σωστές μητέρες…

Τα παιδιά δεν αρκεί να τα γεννήσει μόνο μια γυναίκα, αλλά πρέπει να τα μεγαλώσει και να τα αναθρέψει σωστά και με αγάπη , να τα γαλουχήσει, να τα φροντίσει ουσιαστικά, να εμβαθύνει στην προσωπικότητα τους, να τα εμποτίσει με αξίες και αρχές, παιδεία και μόρφωση, να συμμεριστεί τους προβληματισμούς τους, να είναι πάντα κοντά τους στα δύσκολα και στα εύκολα, στα καλά και στα κακά…Ο ρόλος της μητρότητας απαιτεί πάντα υπευθυνότητα και συχνά αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Απαιτεί συνεχή απασχόληση με τα παιδιά, όχι όμως απο υποχρέωση, αλλα με λαχτάρα και αγάπη, γεγονός που πάντα το αντιλαμβάνονται τα παιδιά ως άριστοι «δέκτες» και ανταποδίδουν ανάλογα.

Έχουμε υποχρέωση σαν μητέρες να πάρουμε στα χέρια μας την ευθύνη για ένα άτομο που το γεννήσαμε χωρίς να έχουμε απο πριν την έγκριση του!
Με μια ζωή που δεν είναι η δική μας, με μια αθώα ψυχή, δεν έχουμε το δικαίωμα να παίζουμε, είναι εγκληματικό…

Γι αυτό μόνο αν το νιώθουμε από τα βάθη της καρδιάς μας και είμαστε έτοιμες για θυσίες, μόνο τότε αξίζει ν απολαύσουμε τη μητρότητα.

Είναι πολύ αργά όταν γίνουμε μητέρες να μετανιώσουμε και να πούμε «συγγνώμη, αλλά έκανα λάθος…»

Σήμερα μαζί με την γιορτή της μητέρας είναι και η γιορτή του παιδιού!
Του παιδιού που οφείλει την ύπαρξη του στην μητέρα και που παράλληλα ολοκληρώνει την ύπαρξη της μητέρας του! Μιας μητέρας που την τρέφει και την ποτίζει η αλτρουιστική αγάπη που δίνει στο παιδι της! Και η ίδια αγάπη μεγαλώνει και «ποτίζει» το ίδιο το παιδί!

Σήμερα -και κάθε μέρα- λατρεμένα μου ανθρωπάκια, σας ευχαριστώ που «τρυπώσατε» σαν ηλιαχτίδες στη ζωή μου και την γεμίσατε ζέστη και φως!
Σας ευχαριστώ που ζω απο τον παλμό της καρδιάς που σας έδωσα, σας ευχαριστώ που αναπνέω με την ανάσα σας, σας ευχαριστώ που μου λείπει η μυρωδιά σας, ακόμα και το κλάμα σας όταν σας έχω μακρυά μου, σας ευχαριστώ που με κάνατε και μένα πάλι παιδί, σας ευχαριστώ που έχετε κάνει την ζωή μου μια απέραντη λουλουδιασμένη Ανοιξη γεμάτη αγάπη και ευτυχία!