Στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε, η 1η ημερίδα του cluster Αθλητισμού του ICC Women Hellas, με θέμα «Αθλητισμός και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Από το χθες στο σήμερα».

Βενιάμη Ειρήνη αντιπρόεδρος icc woman Hellas, Βρεττού Έλενα συντονίστρια cluster Αθλητισμού, Αυγενάκης Λευτέρης υφυπουργός αθλητισμού, Καμαρίδη Άννα πρόεδρος ICC woman Hellas

 

Στην ημερίδα αυτή διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο του Αθλητισμού και του Αθλητικού Management παρουσίασαν τις τάσεις του Αθλητισμού στην Ελλάδα, την Επιχειρηματικότητα με αρχές, το ρόλο της Γυναίκας στον Αθλητισμό και στο Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις αθλητικές δράσεις που προάγουν την Ελλάδα ως Παγκόσμιο Αθλητικό Κέντρο.

Η πρωταθλήτρια Μαραθωνίου κ. Μαρία Πολύζου, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, η συντονίστρια cluster Αθλητισμού κ.Έλενα Βρεττού και η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κ. Βούλα Κοζομπόλη.

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Αυγενάκης Λευτέρης, Βρεττού Έλενα

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν η Πρόεδρος του ICC Women Hellas, κ. Άννα Καμαρίδη, η Αντιπρόεδρος κ. Ειρήνη Βενιάμη και η επικεφαλής του Cluster Αθλητισμού, κ. Έλενα Βρεττού. Την πρωτοβουλία του φορέα χαιρέτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος του ICC Hellas και Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κ. Βούλα Κοζομπόλη.

Πατουλίδου Βούλα, Βρεττού Έλενα

Ομιλητές της ημερίδας ήταν: ο καθηγητής Αθλητικής Διοίκησης ΤΕΦΑΑ κ. Ιωάννης Αυθίνος, η αντιπρόεδρος CSR Hellas και Πρόεδρος ΕΟΕ Sustainability κ. Αλεξάνδρα Πάλλη, η Επίκουρη καθηγήτρια Αθλητικής Διοίκησης Deere College κ. Στέλλα Λειβάδη, η Γενική Διευθύντρια ΠΑΕ ΑΕΚ και MBA Sports Management Professor κ. Αγγελική Αρκάδη, η Transition Sports Διοργανώτρια Multi Sports Events κ. Δανάη Μωραΐτη, και η Football Agent and Project Manager κ. Μαριλένα Πασχίδη.

 

Πάλλη Αλεξάνδρα, Βρεττού Έλενα, Καμαρίδη Άννα, Βενιάμη Ειρήνη

 

Το συντονισμό των ομιλητών της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος κ. Κορίνα Γεωργίου και την επικοινωνία της εκδήλωσης η επικεφαλής του cluster αθλητισμού κ. Έλενα Βρεττού.

Κοντοές Γιάννης Τραϊανός Δέλλας Μπογατσιώτης Κώστας Μπογατσιώτης Δημήτρης

Χορηγοί και υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία N.U Aqua με το φυσικό μεταλλικό νερό Eonio Loutraki και η JEROBOAM, εταιρεία εισαγωγής κρασιών. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, έγκριτες προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο τοποθετήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικές με το θέμα της ημερίδας.

Μπελούκα Σόφία Βρεττού Έλενα Μπελούκα Ζωή

Σχετικά με το ICC Women Hellas:

Το International Chamber of Commerce (ICC), που ιδρύθηκε το 1919 από την επιχειρηματία Μαρίνα Γιαβρόγλου, είναι παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου. Συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου, του G7 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Εθνικές επιτροπές, ομάδες και άμεσα μέλη αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο που κάνει το ICC μοναδικό μεταξύ των επιχειρηματικών οργανισμών. Τα μέλη του ICC μέσω των εθνικών επιτροπών, ενημερώνουν τις κυβερνήσεις τους για τις διεθνείς επιχειρηματικές εξελίξεις και ανησυχίες. Ταυτόχρονα τα μέλη του ICC Hellas συμβάλλουν στο να είναι η Ελληνική «σημαία» παρούσα στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις του ICC και στη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα. To ICC Women Hellas είναι η δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών , που επιδιώκουν την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο  της Ελλάδας. Τα μέλη μας, γυναίκες με διαφορετικά προφίλ, από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό. Την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο.

Καμαρίδη Άννα Αρκάδη Αγγελική Βενιάμη Ειρήνη

Βρεττού Έλενα Φραγκάκης Δημήτρης Πατουλίδου Βούλα Γεωργίου Κορίννα

Βενιάμη Ειρήνη Καμαρίδη Άννα Βρεττού Έλενα Χαλά Μαρία


Κουτσούκου Μαριλένα, Βενιάμη Ειρήνη

Αυγενάκης Λευτέρης, Βρεττού Έλενα

 Βρεττού Έλενα, Βούλα Πατουλίδου, Μαρία Πολύζου


Βίδρας Γιάννης Πάλλη Αλεξάνδρα Βρεττού Έλενα

 

ΠΗΓΗ: Papadakis press