Τη θέση της ξεκαθάρισε ευκρινώς  η πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων Αλεξία Έβερτ , την παραίτηση της οποίας είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, εξ αιτίας ενός σχολίου της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο αποδοκίμασε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ στην πορεία που έκαναν ανήμερα του Πολυτεχνείου.

Η κυρία Έβερτ ξεκαθάρισε πως το σχόλιό της δεν είχε  καμμιά απολύτως κομματική χροιά, αλλά μόνο ανθρώπινη και προκλήθηκε από την επιπολαιότητα με την οποία συνωστίζονταν κάποιοι για να διαδηλώσουν εν μέσω πανδημίας. Διευκρινίζει μάλιστα πως δεν ήταν σε θέση να δει σε ποιό κόμμα ανήκαν οι διαδηλωτές, δεδομένου ότι φωτογραφία την είδε από την μικρή οθόνη του κινητού της και η φωτογραφία ήταν αεροφωτογραφία από drown


Για να ακολουθείτε την σελίδα μας ώστε να  ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα, πατείστε εδώ
Follow & Like

 

Γράφει χαρακτηριστικά  στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κυρία Έβερτ:«.… Οι τόσο τραγικά επιπόλαιοι συνάνθρωποι μας,  είτε ανήκουν σε κόμμα είτε όχι,  είναι πλέον επικίνδυνοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για… ” τα παιδία παίζει”. … Εμείς είμασταν σπίτι, οι αστυνομικοί όμως έπρεπε να στριμωχθούν στις κλούβες για να προστατεύσουν τις περιουσίες σας. Σε κλούβες που ίσως  ο κοροναϊός έκανε πάρτι….Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι δεν θέλω να χαθεί στη πανδημία  άλλη ανθρώπινη ζωή. Ο εχθρός όλων θα έπρεπε να είναι ο κορονοϊός…Οι χαρακτηρισμοί μου δεν αφορούσαν το ΚΚΕ. Το σχόλιο μου αφορούσε όλους όσους προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους τους. Δεν σεβάστηκαν  τους διασωλυνωμένους στην εντατική, δε σέβονται τους νεκρούς…. Θυμώνω και θα θυμώνω όπως όλοι που έχουν συνείδηση, με κάθε  εγκληματική ανευθυνότητα. Είτε είναι Έλληνες, είτε Γάλλοι, είτε Πορτογάλοι. Είτε ΚΚΕ, είτε ΝΔ, είτε απολιτίκ, είτε ορθόδοξοι, είτε μουσουλμάνοι…»

Για τον κύριο Μπακογιάννη η κυρία Έβερτ έγραψε: «Όσο για τον Δήμαρχο τον ακολούθησα γιατί πίστεψα σε κείνον. Και θα ήθελα πολύ να τα πάει καλά, να απογειώσει την Αθήνα, να βελτιώσει τις ζωές μας. Δεν έχω χάσει τη πίστη μου, προφανώς ήταν μονόδρομος για εκείνον το αίτημα του παραίτησης μου. Και το σέβομαι…»


Για να μας ακολουθήσετε στο Instagram πατείστε https://instagram.com/sissysworld_com?igshid=kyn3xhob0dwc
και στο Facebook https://www.facebook.com/sissy.papageorgiou.9

Όλο το κείμενο της Αλεξίας Έβερτ, όπως το δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, είναι το ακόλουθο:

«Αγαπημένοι μου φίλοι, Άλλοι με γνωρίζετε απ έξω και ανακατωτά, άλλοι λιγότερο. Με λίγους φίλους μου του fb ίσως να μη γνωριζόμαστε, αλλά η επιλογή να είμαστε φίλοι διαχέεται από αμοιβαίο σεβασμό και από κοινά ενδιαφέροντα . Το μήνυμά μου αυτό το γράφω γιατί πιστεύω ότι το οφείλω, πολύ περισσότερο δε σε όσους μου εκφράσατε την αγάπη και στήριξή σας αλλά και βέβαια σε όλους εσάς που –  ίσως δικαίως-  διαφωνήσατε μαζί μου κ σας απογοήτευσα.  Βρέθηκα σε μια δύνη…. με … “πήρε και με σήκωσε”…. Προφανώς δεν γεννήθηκα πολιτικό όν, ασχολήθηκα με τα κοινά γιατί θεώρησα ότι μπορώ να συμβάλλω, να μετέχω με τη κοινή λογική, το πάθος μου για το δίκιο και την αγάπη μου για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής όλων μας. Να μετέχω στα καθημερινά, να βελτιώσω, να προσφέρω με όποιες δυνάμεις μου. Όσοι με ξέρετε καλύτερα, ξέρετε πόσο ειλικρινά μιλάω. Αυτό που με στεναχωρεί ειναι ότι έδωσα λαβή στο ΚΚΕ και άλλες παρατάξεις να με στήσουν στον τοίχο. Τους έκανα τη χάρη…. Δεν αλλάζω όμως άποψη. Οι τόσο τραγικά επιπόλαιοι συνάνθρωποι μας,  είτε ανήκουν σε κόμμα είτε όχι,  είναι πλέον επικίνδυνοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για… ” τα παιδία παίζει”. Παρά μόνο για ανεγκέφαλους. Το ΚΚΕ, ο Βαρουφάκης, οι μπαχαλάκηδες παρανόμησαν βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή μας. Να πω :  εμείς είμασταν σπίτι, οι αστυνομικοί όμως έπρεπε να στριμωχθούν στις κλούβες για να προστατεύσουν τις περιουσίες σας. Σε κλούβες που ίσως  ο κοροναϊός έκανε πάρτι.

Πολυλογώ όμως σας στέλνω το δελτίο που έφυγε περιέργως πως με μια μέρα καθυστέρηση. Κάθε τι που γράφω,  είναι απόλυτα αληθινό. Και ναι, το ΚΚΕ με την εγκληματική επιπολαιότητα του πρωτεργάτης σε μια οπερέτα. Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι δεν θέλω να χαθεί στη πανδημία  άλλη ανθρώπινη ζωή. Ο εχθρός όλων θα έπρεπε να είναι ο κορονοϊός. Μακρυά από τα πολιτικάντικα σκορ, ποιός έβαλε γκολ σε έναν αγώνα από τον οποίο δε θα βγει κανείς κερδισμένος. Όσο για τον Δήμαρχο τον ακολούθησα γιατί πίστεψα σε κείνον. Και θα ήθελα πολύ να τα πάει καλά, να απογειώσει την Αθήνα, να βελτιώσει τις ζωές μας. Δεν έχω χάσει τη πίστη μου, προφανώς ήταν μονόδρομος για εκείνον το αίτημα του παραίτησης μου. Και το σέβομαι.

“Από χθες ( προχθές πλέον)  το πρωί συνεννοήθηκα να σταλεί δήλωσή μου στα ΜΜΕ αλλά δεν εστάλει, δεν γνωρίζω γιατί. Ανέφερα ότι οι χαρακτηρισμοί μου δεν αφορούσαν το ΚΚΕ. Το σχόλιο μου αφορούσε όλους όσους προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους τους. Δεν σεβάστηκαν  τους διασωλυνωμένους στην εντατική, δε σέβονται τους νεκρούς. Την ανάρτηση της Πέπη Ραγκούση την είδα από το κινητό μου τηλέφωνο, σε μικρή οθόνη και δεν παρατήρησα ούτε έδωσα σημασία στη φωτογραφία, (αεροφωτογραφία από drown). Αν ήταν δηλαδή το ΚΚΕ ή άλλο κόμμα ή πολίτες αρνητές της πανδημίας σε συντεταγμένη. Έχω χάσει δυο πολύ κοντινούς μου ανθρώπους από τον κοροναϊό. Θυμώνω και θα θυμώνω όπως όλοι που έχουν συνείδηση, με κάθε  εγκληματική ανευθυνότητα. Είτε είναι Έλληνες, είτε Γάλλοι, είτε Πορτογάλοι. Είτε ΚΚΕ, είτε ΝΔ, είτε απολιτίκ, είτε ορθόδοξοι, είτε μουσουλμάνοι. Να με συγχωρέσει το ΚΚΕ που το απασχόλησα και πήρε πάνω του ένα θέμα, μια προσωπική μου άποψη που δεν τους αφορούσε.  Λυπάμαι για τη φαιά ουσία που ξόδεψαν για πάρτη μου με το ουκ άνευ “lobbying” που έκαναν με σκοπό να με …..καθαιρέσουν. Που προφανώς τους έδωσε στιγμιαία χαρά και νόημα στη προχθεσινή τους καθημερινότητα! Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα έχω φίλες και φίλους αριστερών πεποιθήσεων, έχω φίλες και φίλους που ανήκουν σε όλο το εύρος του πολιτικού τόξου, ανθρώπους όμως όμορφους που ξεχωρίζουν για την λογική, το ήθος, το ανοιχτό μυαλό τους, την νοημοσύνη και καλοσύνη τους, ανθρώπους που γνωρίζουν πως να συνυπάρχουν, να σέβονται, να συνυπολογίζουν. Και που δεν θα έβαζαν επ’ ουδενί τη ζωή των συνανθρώπων τους σε κίνδυνο”.»