Η αυτοβιογραφία του γνωστού επιχειρηματία και σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά με τίτλο: “ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, LOADED” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άγκυρα», παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Café του Public στη πλατεία Συντάγματος.

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΒΟΛΛΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Την επιμέλεια της αυτοβιογραφίας του Λάκη Γαβαλά ανέλαβε η δημοσιογράφος και εκδότρια περιοδικών Μαρία Βόλλη, η οποία είναι τα τελευταία χρόνια και αρχισυντάκτρια του «Happy life magazine».

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ

Για τον Λάκη Γαβαλά και το βιβλίο του μίλησαν: η δημοσιογράφος Μαρία Βόλλη, ο φωτογράφος Στέφανος Σάμιος, η σχεδιάστρια κοσμημάτων και διαμαντολόγος Μαρία Καπρίλη, οικογενειακή φίλη του Λάκη Γαβαλά, η ‘Ελφη Αλεξανδρόγλου και η εκδότρια Αναστασία Παπαδημητρίου. Την παρουσίαση συντόνισε η εκδότρια Άννα Παπαδημητρίου.

ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΓΚΥΡΑ

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες του Λάκη Γαβαλά καθώς και προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, τον χώρο της μόδας αλλά και πλήθος κόσμου που ήθελε να γνωρίσει από κοντά τον «δικό του» Λάκη!

ΕΥΗ ΚΑΡΑΤΖΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Λάκης Γαβαλάς, μια πληθωρική προσωπικότητα με μακρά διαδρομή και έντονη παρουσία στον χώρο της μόδας, μιλάει στο βιβλίο του για όλα: τα παιδικά του χρόνια, το καλλιτεχνικό του ξεκίνημα ως χορευτή στα νεανικά του χρόνια, τη διαδρομή του στον χώρο της μόδας ως επιχειρηματία και δημιουργού, τις συναντήσεις του με διάσημες προσωπικότητες, τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού του στη φυλακή και τέλος την επανεκκίνησή του στο σήμερα σε όλα τα πεδία ζωής.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΓΑΛΥΦΑ, ΣΟΥΛΑ ΛΙΑΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟΣ
 


Χαρακτηριστικά έκδοσης: ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ LOADED Εξώφυλλο: Μαλακό, σχήµα: 17×23, σελίδες: 296, Isbn: 978-960-547-561-1, κωδικός: 42044, Λιανική τιμή: 16,50€ με φπα


ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

 Μικρά αποσπάσματα μέσα από το βιβλίο:

• “Αγαπώ τη ζωή, τα ξάστερα συναισθήματα, την ελευθερία, τον ήλιο και την ανοιχτή θάλασσα. Πιστεύω απόλυτα ότι απλώς και μόνο το να ζεις είναι σπουδαίο πράγμα. Δε μένω απαθής, δε συμβιβάζομαι και δίνω πάντα σημασία σε όλες τις στιγμές, σημαντικές και ασήμαντες, γιατί η ζωή είναι κάτι που συμβαίνει τώρα…”. • “Διηγήθηκα γεγονότα του παρελθόντος ξανά και ξανά σε χρόνο αρκετά μεταγενέστερο από τότε που είχαν συμβεί. Το ζήτημα ήταν να βγω από την ιστορία που είχα διηγηθεί στον εαυτό μου για τον εαυτό μου για να την ξαναγράψω έτσι ώστε να μην είναι μόνο ατομική «λύτρωση», αλλά να αφορά και τους άλλους”. • “Οι παππούδες, οι γονείς, οι άνθρωποι που αγαπήσαμε, οι μέντορες και οι φίλοι που μας μοιάζουν κλώθουν το νήμα της ζωής μας. Όλοι τους γίνανε δάσκαλοι, που τους ακούσαμε ανακαλύπτοντας τον εαυτό μας. Πόσους ανθρώπους άραγε κουβαλάω μέσα μου, ζωντανούς ή νεκρούς τώρα πια; Τα όρια μοιάζουν τόσο ρευστά, δεν υπάρχει νέο δίχως το παλιό, δεν μπορεί τονέο ν’ αποκοπεί απ’ το παλιό. Όλα συνυφαίνονται και κουβαλάμε τις συνήθειες, τις ελλείψεις, τις αδυναμίες και τα ταλέντα των αγαπημένων μας και στον δικό μας δρόμο της ζωής, που πότε χαρούμενη, πότε πονεμένη και πότε ευτυχισμένη θα κυλήσει στη δύση της κρατώντας σφιχτά τα φυλαχτά της”. • “Η δεκαετία του ’80 ήταν σε παγκόσμιο επίπεδο μία μεταβατική περίοδος και για πολλά χρόνια υπήρξε παρεξηγημένη. Λιγότερο ριζοσπαστική από τις προηγούμενες δεκαετίες και σίγουρα πιο «αθώα» από την επόμενη που ο βραχνάς του lifestyle καθόριζε τα πάντα. Σήμερα τα νέα παιδιά την ανακαλύπτουν ξανά, τη θεωρούν vintage, προκλητική και ταυτόχρονα κιτς. Για εμάς που τη ζήσαμε, ήταν μια δεκαετία αμφιλεγόμενη που συντηρούσε την αμφισημία, αλλά την ίδια στιγμή είχε αυθεντικότητα, υποσχόταν πολλά και είχε μια περίεργη ειλικρίνεια”. • “Μπορεί να είχα προκαλέσει στην Ελλάδα με τις εμφανίσεις και τη συμπεριφορά μου, όμως θεωρούσα ότι ήταν απολύτως συμβατή με τις συνεργασίες μου με εκκεντρικούς και αμφιλεγόμενους σχεδιαστές όπως ο Moschino και η Βίβιαν Γουέστγουντ, με πιο πειθαρχημένους οίκους όπως ο Burberry και ο Armani, αλλά και με πρωτοπόρους Αμερικανούς και Γιαπωνέζους συνεργάτες. Ήμουν πολύ πιο ήπιος και συνετός από αυτούς στη ζωή αλλά και στη δουλειά μου και δεν πίστευα ότι μπορούσα να προκαλέσω επειδή αγαπούσα την ομορφιά της ζωής”.ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ, ΤΖΕΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΠΡΙΛΗ, ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΒΟΛΛΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΛΦΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΥΒΟΝΝΗ ΝΤΟΣΤΑ, ΠΑΟΛΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΗ

ΝΟΤΑ ΓΑΒΑΛΑ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΤΖΕΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΛΗ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΗΣ


ΝΟΤΑ ΓΑΒΑΛΑ, ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΒΑΪΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΕΛΕΝΑ ΓΑΛΥΦΑ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ


ΑΡΙΣΤΕΑ ΔΕΡΒΕΝΗ ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΕΡΗ ΜΙΝΕΤΤΑ

ΜΑΤΟΥΛΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

 

ΠΗΓΗ: studio panoulis