Σταγόνες αγάπης για τη νέα χρονιά με το Safeguard Star του Safe Water Sports από την Katerina Psoma Jewellery.


Όπως  είπε κάποιος  φίλος του σωματείου, ο καθένας από εμάς βλέποντας το, θα δίνει την δική του ερμηνεία.


Για να ακολουθείτε την σελίδα μας ώστε να  ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα, πατείστε εδώ
Follow & Like

 

Συμβολικά αυτό το αστέρι με την σταγόνα μέσα συμβολίζει τον Μιχάηλ και το Safe Water Sports που δημιουργήθηκε μέσα από τον άδικο και ξαφνικό χαμό αυτού του υπέροχου παιδιού.

Το συγκλονιστικό βιβλίο που έγραψε ο πατέρας του αδικοχαμένου Μιχαήλ, Παναγιώτης Πασχαλάκης (Εκδόσεις Ιανός)

Όταν τον Αύγουστο του 2014 η Βάνια Πέπα, δυναμικό στέλεχος του Safe Water Sports στην 4χρονη κόρη της, την Έλλη, που την είχε βαπτίσει ο πατέρας του Μιχαήλ, ότι ο Μιχαήλ έφυγε και πήγε στον ουρανό, την κοίταξε με μάτια γουρλωμένα, γύρισε το κεφαλάκι της προς τον ουρανό και της είπε «Μαμά ο Μιχάηλ δηλαδή είναι εκείνο το αστέρι ;» Η Βάνια Πέπα κοίταξε τότε  ψηλά και της απάντησε «Ναι Ελλάκι μου, το πιο λαμπρό αστέρι που πάντα θα είναι εκεί και θα προσέχει εσένα και τον Γιάννη». Έξι χρόνια μετά η Έλλη πάντα κοιτάζει τον ουρανό και ψάχνει το πιο λαμπρό αστέρι λέγοντας στη μητέρα της«Μαμά ….ο Μιχαήλ». 


Η μικρή Έλλη

 

Αποκτήστε και εσείς αυτό το ξεχωριστό κόσμημα και ενισχύστε τη δράση του Οργανισμού Safe Water Sports για την επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Οργανισμού σε Γυμνάσια/Λύκεια με στόχο την ένταξή του στο υποχρεωτικό ωρολόγιο των σχολείων από το 2021, όπως έγινε στα Δημοτικά Σχολεία. Γιατί και η ασφάλεια στο νερό είναι θέμα παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από  φέτος, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Safe Water Sports, που σχεδιάστηκαν με την Ιδρυτική Δωρεά του Stavros Niarchos Foundationδιδάσκονται ως μέρος της βασικής εκπαίδευσης σε παιδιά δημοτικού.

Για να μας ακολουθήσετε στο Instagram πατείστε https://instagram.com/sissysworld_com?igshid=kyn3xhob0dwcκαι στο Facebook https://www.facebook.com/sissy.papageorgiou.9

Ο πνιγμός στη θάλασσα αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών, στην Ελλάδα. Eνώ κάθε χρόνο στις θάλασσές μας χάνονται, κατά μέσο όρο, 344 άνθρωποι.

Ένας οργανισμός έβαλε σκοπό να αντιστρέψει αυτά τα νούμερα, κι εάν μπορεί, ακόμη, και να τα μηδενίσει. Το όνομά του @SafeWaterSports.

Ένα κοριτσάκι πάνω σε ένα στρώμα μονόκερου μέσα στη θάλασσα είναι μια εικόνα χαριτωμένη, τρυφερή. Eκτός, βέβαια, εάν πλέει στα ανοιχτά, μόνο του, χιλιόμετρα μακριά από την παραλία και τους γονείς του. Εκεί θυμίζει περισσότερο σκηνή από θρίλερ. Και μπορεί το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη φέτος το καλοκαίρι, στα ανοιχτά της Κορίνθου, να είχε καλό τέλος, καθώς το κοριτσάκι σώθηκε από διερχόμενο καράβι, αλλά, δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για όλα τα παιδιά.

Είναι προφανές ότι τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Safe Water Sports, πρέπει να γίνουν βασικό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ώστε να μην επαναληφθούν περιπτώσεις τραγωδίας…