Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε για το έργο τους Αλίκη Τσιαμούρα και Λεωνίδα Κουρσούμη αλλά και όσους υποστηρίζουν τις δράσεις της Ένωσης Συγκινητική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς –

Τα βραβεία απένειμε η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Έντονη συγκίνηση, συναισθήματα και στιγμές καθηλωτικές ήταν τα κυρίαρχα στιγμιότυπα από την τελετή των Βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Ευρωκλινική Παίδων, Ιωάννης Παπαδάτος με την Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Άννα Μπενάκη

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα, Πρόεδρος της «Ένωσης την Κυριών Δράμας» και ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης, δημιουργός του «Παλαιοπωλείου των Αστέγων». Τα «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής» τα απένειμε η κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής. Το κοινό χειροκρότησε θερμά την κυρία Αλίκη Τσιαμούρα για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία της Δράμας και τον κύριο Λεωνίδα Κουρσούμη ο οποίος συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με την προσωπική του ιστορία.

Εβελίνα Πετράκη, Κρίστη Χατζηνικολάου

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»: «Εξυμνούμε την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς» «Μια ξεχωριστή και συγκινητική ημέρα για την οικογένεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η σημερινή. Η ημέρα των Βραβείων «Μαζί για το Παιδί». Η φιλοσοφία της εκδήλωσης είναι να εξυμνήσει την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», απονέμονται σε προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο και με τον τρόπο ζωής τους είναι παράδειγμα για όλους εμάς», είπε κατά τον χαιρετισμό της η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό αποτύπωμα της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου με την Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου

Αλίκη Τσιαμούρα – Πρόεδρος της «Ένωσης Κυριών Δράμας»: «Η σημερινή βράβευση είναι απόδειξη για το έργο μας» Η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα τιμήθηκε με το βραβείο «Έργο Ζωής». Το βραβείο που αντιπροσωπεύει την πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση σε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη. Η Πρόεδρος της «Ένωσης Κυριών Δράμας» η οποία συνεχίζει με τους συνεργάτες της να προσφέρει στις ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στήριξη με κάθε τρόπο αδιάκοπα επί τρεις δεκαετίες. Η ίδια κατά την παραλαβή του βραβείου της δήλωσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη και συνάμα περήφανη, που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους ανθρώπους, ανθρώπους της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που έχουν μάθει να δίνουν όλο τους το είναι για τον συνάνθρωπο. Σας ευχαριστώ από καρδιάς, για μένα είναι μεγάλη τιμή η σημερινή βράβευση, γιατί είναι απόδειξη, πως το έργο μας αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από πανελλήνιους φορείς. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οργάνωση Μαζί για το Παιδί, για την υποστήριξη που προσφέρει στο σωματείο μας. Για εμάς εκτός από συνεργάτες είναι και πολύτιμοι φίλοι».

Η Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Άννα Μπενάκη Ψαρούδα με τον κύριο Λεωνίδα Κουρσούμη που παρέλαβε το Βραβείο «Μάθημα Ζωής»

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου παραδίδει τιμητική διάκριση στον Ντίνο Κόκκαλη

Λεωνίδας Κουρσούμης-Παλαιοπωλείο των Αστέγων: «Να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό» Με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης. Το βραβείο αυτό απονέμεται στους ανθρώπους που ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής τους και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Η ζωή του κυρίου Λεωνίδα Κουρσούμη είναι άξια θαυμασμού. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, το 2016, μένει άνεργος και περιέρχεται σε κατάσταση αστεγίας για 18 μήνες. Ο κύριος Κουρσούμης δημιουργεί μαζί με άλλους δυο αστέγους το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων. Κατάφεραν να ιδρύσουν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με όραμα να βοηθήσουν και άλλους αστέγους. Ο ίδιος κατά την παραλαβή του βραβείου του τόνισε: «Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνατε στο πρόσωπο μου. Είναι στην ουσία μια τιμή απέναντι στους συνανθρώπους μας αστέγους που δεν το βάζουν κάτω. Που παίρνουν το κουράγιο που τους έχει απομείνει και διαλέγουν, βάζουν μπροστά με ότι τους έχει απομείνει για να δουν την ζωή τους με άλλη ματιά. Αυτό που πρότεινα και ξεκινήσαμε είναι μια πρωτοβουλία, είναι μια πράξη αγάπης. Μια πρώτη πρόταση για να στηρίξουμε ανθρώπους αστέγους. Βασική επιδίωξη και καθημερινός αγώνας και αγωνία είναι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και να υποστηρίξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Η προσπάθεια μας είναι να δοθεί μία ευκαιρία ώστε ο άστεγος να βρει μια πρώτη λύση. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Άννα Μπενάκη Ψαρούδα και η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας Αλίκη Τσιαμούρα κατά την παραλαβή του βραβείου της “Έργο Ζωής’

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν: η «πρέσβειρα» της Ένωσης, Δούκισσα Νομικού και οι καλλιτέχνες Γιώργος Χατζηνάσιος και Γιώργος Θεοφάνους και Παυλίνα Βουλγαράκη.

Ο Γιώργος Θεοφάνους με την Όλγα Βενετσιάνου και τον Βασίλη Πορφυράκη “έντυσαν” μουσικά τον επίλογο της εκδήλωσης

 

Μουσικός επίλογος: Ο επίλογος της εκδήλωσης ήταν μελωδικός. Ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους μετά την τιμητική του διάκριση από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» έπαιξε στο πιάνο το τραγούδι που έχει συνθέσει με τίτλο «Σ’αγαπώ». Τον συνόδευσαν με τις φωνές τους η Όλγα Βενετσιάνου και ο Βασίλης Πορφυράκης.

Γιώργος Χατζηνάσιος και Αλεξάνδρα Μαρτίνου Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί: Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

 

Η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη, παρουσίασε την εκδήλωση των Βραβείων της Ένωσης

Η Αλίκη Μαρτίνου παραλαμβάνει τιμητική διάκριση από την Έρρικα Οικονόμου, Γενική Γραμματέα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Δούκισσα Νομικού παραλαμβάνει την τιμητική της διάκριση ως «Πρέσβειρα» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» από την Μάρθα Βερνίκου μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης

Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης των βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

 

Πηγή: studio panoulis