Βραβείο Αθλητισμού απονεμήθηκε στην Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρο της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες & Αργυρή Ολυμπιονίκη Υδατοσφαίρισης, για την προσφορά της στον Αθλητισμό και τις δράσεις της για την προαγωγή του στην κοινωνία, στην 12η τελετή των βραβείων “Προσωπικότητες” που έγινε πρόσφατα.

Ο Πρόεδρος ΕΦΙΠ και μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ κ. Γιώργος Λενός μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά κ.Ιωσήφ Μπουράκη, την ώρα που παραδίδουν το Βραβείο Αθλητισμού στην Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρο της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες & Αργυρή Ολυμπιονίκη Υδατοσφαίρισης, στην 12η τελετή των βραβείων Προσωπικότητες

 

 

Το βραβείο στην Πρόεδρο της ΕΣΟΑ παρέδωσαν ο Πρόεδρος ΕΦΙΠ και μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ κ. Γιώργος Λενός μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά κ.Ιωσήφ Μπουράκη, ενώ κατά την διάρκεια της απονομή της έγινε πλήρης αναφορά στην πορεία της ως ακολούθως: 

“Η Κοζομπόλη Σταυρούλα ή Βούλα όπως είναι ευρέως γνωστή είναι Αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην Υδατοσφαίριση και συμμετείχε επίσης το 2008 στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο.Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας έχει συμμετάσχει επίσης σε 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 7 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.Είναι μητέρα δυο παιδιών, έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει επίσης Μεταπτυχιακούς τίτλους στην οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων και Δημοσίων οργανισμών καθώς και στο Sports Marketing. Βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε συμμετοχές στην Εθνική ομάδα γυναικών με πάνω από 350 συμμετοχές και είναι επίσης η πρώτη Ελληνίδα πολίστρια που έπαιξε σε ομάδα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Οι αγωνιστικές και τιμητικές διακρίσεις της ειναι πάρα πολλές αφού έπαιζε για την “γαλανόλευκη “επί 15 χρόνια και τα τελευταία χρόνια κάνει διεθνή καριέρα εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλητισμού. Το Δεκέμβριο του 2015 τιμήθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το Πανευρωπαϊκό βραβείο “Αθλητισμός και γυναίκα” και είναι ιδρύτρια του προγράμματος “Μake place for one more woman” που στόχο έχει την βελτίωση της θέσης της γυναίκας στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα μέχρι σήμερα που το 2016 έγινε μέλος επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα της Επιτροπής Μarketing.Το 2017 εξελέγη στην Επιτροπή αθλητών και την τεχνική Επιτροπή για την Υδατοσφαίριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υγρού στίβου FINA και από το 2019 είναι μέλος επίσης της Επιτροπής αθλητών της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας υγρού στίβου LEN.Το υπογεγραμμένο μαγιώ της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα εκτίθεται στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάννης ενώ πρόσφατα η φόρμα της απονομής του Αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες δημοπρατήθηκε με την τιμη ρεκόρ των 8.700 ευρώ για τα Ελληνικά δεδομένα! Από το Μάρτιο τoυ 2014 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2020 διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το Δεκέμβριο του 2019 είναι Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς αγώνες (Olympians), ενώ είναι και μέλος του ΔΣ του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης η μοναδική Ελληνίδα που έχει συμμετάσχει 2 φορές ως ομιλήτρια στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Γενεύη στο συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες δράσεις που στόχο έχουν την προσέλκυση νέων στον αθλητισμό και την μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών αξιών όπως επίσης, σε φιλανθρωπικές και δράσεις κοινωνικής προσφοράς”.

Η Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες & Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, στην 12η τελετή των βραβείων Προσωπικότητες” πήρε το βραβείο «Αθλητισμού» από τον Πρόεδρο ΕΦΙΠ και μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ κ. Γιώργο Λενό και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά κ.Ιωσήφ Μπουράκη

Τα βραβεία “Προσωπικότητες” ιδρύθηκαν από τον ιδρυτή της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κύριο Δημήτρη Μουζακίτη το 2008 και η πρώτη απονομή έγινε το 2009 στο θέατρο του Δήμου Κερατσινιού «Αντώνης Σαμαράκης». Το 2010 πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα τελετών του ΟΛΠ και την διοργάνωση είχαν οι Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης σε συνεργασία της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά & Περιχώρων. Από τότε πέρασαν 11 χρονιά και τα βραβεία έγιναν θεσμός τιμώντας ανθρώπους που ξεχώρισαν στις Τέχνες, τον Πολιτισμό, την Επιστήμη, τα Γράμματα, τα Επαγγέλματα, με το Κοινωνικό τους έργο και στον Αθλητισμό! Η εκδήλωση των βραβείων του 2020 μετά από την κυβερνητική αναβολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού διεξήχθη χθες στην Αθήνα, στον κήπο του Θεάτρου “Χυτήριο”.
Πιο αναλυτικά: Βραβείο Μουσικής-‘’Γεράσιμος Λαβράνος’’: Στη Νένα Βενετσάνου Συνθέτρια – Τραγουδίστρια για την πρόσφορα της στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι. . Βραβείο Έρευνας – Ιατρικής ‘’Νίκος Ζακόπουλος’’: Στη Δρ Έφη Ρομποτή Ιατρος – Ερευνητρια για την ερευνά στην αντιγήρανση. Βραβείο Αθλητισμού – ‘’ Σπύρος Σαμάρας’’ :Στην Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρο της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες & Αργυρή Ολυμπιονίκη Υδατοσφαίρισης για την προσφορά της στον Αθλητισμό και τις δράσεις της για την προαγωγή του στην κοινωνία. Βραβείο Επιχειρήσεως – ‘’Γιώργος Κασσιμάτης’’: Στον επιχειρηματία Βασίλη Σαβράμη & ΣΙΑ ΕΠΕ. Βραβείο Δημοσιογραφίας- Επικοινωνίας Γεώργιος Κάρτερ: Στην Βίκυ Μπαφατάκη δημοσιογράφος, Επικοινωνιολόγος Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca. Βραβείο Παιδείας – ‘’Ιόνιο Ακαδημία’’: Στον κύριο Άγγελο Κότιο, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά και Καθηγητή, για την διασύνδεση της Ακαδημίας με την Επιχειρηματικότητα. Βραβείο κοινωνικού έργου: Αυξέντιος Καλαγκός καρδιοχειρουργός. Βραβείο Τηλεόρασης ‘’ Νάκυ Αγάθου ‘’ ί στην Τηλεοπτική Δημοσιογράφο Ντέπυ Γκολεμά για την πρόσφορα της στα τηλεοπτικά δημοσιογραφικά δρώμενα. Βραβείο Θεάτρου ‘’Αντιγόνη Βαλάκου’’: Στον Σκηνοθέτη-Ηθοποιό- Συγγραφέα, Αλέξανδρο Ρήγα για την πρόσφορα του στο θέατρο . Βραβείο Ζωγραφικής – Γλυπτικής – κατασκευή ‘’Άγγελος Γιαλλινάς’’: Στον Καλλιτέχνη του σιδήρου, Δημητρίου Κατσίκη. Βραβείο ‘’Νικόλαου Μαντζαρου’’ στον μουσικό παράγωγο Ηλία Μπενέτο.