Εάν έχετε προβλήματα με την υγεία των κάτω άκρων σας, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε  στο γραφείο της στο Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ 18) την εξειδικευμένη ποδολόγο Πετροπούλου Καλλιρόη, που με την απαραίτητη εμπειρία και κατάρτιση θα σας προσφέρει μια εξατομικευμένη διάγνωση του προβλήματός σας και θεραπείες υψηλού επιπέδου.

Ποδολογία είναι ο κλάδος της παραϊατρικής που ασχολείται με την υγεία των κάτω άκρων. Είναι ένας αναπτυσσόμενος, δημοφιλής τομέας που φροντίζει με διάφορες επιστημονικές μεθόδους τις παθήσεις των ποδιών. Η ποδολόγος παρέχει πλήρη φροντίδα και περιποίηση των κάτω άκρων, προσφέροντας τις κατάλληλες θεραπείες που ανακουφίζουν άμεσα και αποτελεσματικά τα πόδια. Πέρα από την αντιμετώπιση προβλημάτων, είναι δυνατό να κάνει διάγνωση σε σοβαρές παθήσεις που χρίζουν ιατρικής αντιμετώπισης και αντίστοιχα να σας παραπέμψει. Εκτός από τη θεραπεία παρέχει και πρόληψη.

Καλλιρόη Πετροπούλου

Οι πιο συχνές παθήσεις που αντιμετωπίζονται σε ποδολόγο είναι:

Ονυχοπαθήσεις, όπως ψωρίαση και μύκητες.

Είσφρυση Όνυχος, είναι μία συχνή πάθηση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, κατά την οποία το παρωνύχιο πρήζεται, μολύνεται και σταδιακά υπερκαλύπτει το νύχι.

Σκληρύνσεις του δέρματος, δηλαδή κάλοι και άλλες υπερκερατώσεις που προκαλούνται από τη διαρκή πίεση και τριβή του δέρματος.

Τραυματισμοί των ποδιών, όπως για παράδειγμα ένα σπασμένο νύχι.

Διαβητικό Πόδι, που είναι μία πάθηση η οποία εμφανίζεται στα πόδια ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Επίσης η επιστήμη της ποδολογίας αφορά και όλους αυτούς που απλά θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, αναβαθμίζοντας τον τρόπο περιποίησης των ποδιών τους.

Η ποδολόγος εξειδικεύεται στις επιπλοκές και δυσλειτουργίες των νυχιών και του δέρματος  των ποδιών και λειτουργεί σαν σύνδεσμος μεταξύ γιατρού και ασθενούς και συγκεκριμένα με Δερματολόγους, Ενδοκρινολόγους, Αγγειολόγους, Διαβητολόγους, Ορθοπεδικούς, κατασκευαστές ορθοτικών πελμάτων/υποδημάτων και Φυσικοθεραπευτές.

Οι βασικότερες τεχνικές που χειρίζεται η εξειδικευμένη ποδολόγος είναι:

Η τοποθέτηση ελάσματος στα νύχια, με την οποία ένα νύχι μπορεί να επανέλθει στη φυσική του μορφή. Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται σε παθήσεις όπως η ονυχοκύρτωση και ονυχοκρύπτωση.

Η ονυχοπροσθετική, κυρίως μετά από τραυματισμό του νυχιού.

Η εκπυρύνωση των κάλων, κατά την οποία τόσο οι σκληροί όσο και οι μαλακοί κάλοι μπορούν να αφαιρεθούν αποτελεσματικά.

Επισκεφθείτε την εξειδικευμένη ποδολόγο Πετροπούλου Καλλιρρόη, που με την απαραίτητη εμπειρία και κατάρτιση θα σας προσφέρει μια εξατομικευμένη διάγνωση του προβλήματός σας και θεραπείες υψηλού επιπέδου.