ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ BIENNALE, ΣΕ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο CURATOR ΣΤΗ 17η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ;

Λίγες ημέρες έμειναν για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάληψη της Ελληνικής συμμετοχής στη Biennale

Η φημισμένη έκθεση Biennale επανέρχεται δυναμικά το 2020 με τη 17η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής στη Βενετία.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο επίσημος φορέας που διοργανώνει την Ελληνική συμμετοχή, μέσω του Εθνικού Επιτρόπου και Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου.

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη της θέσης του Επιμελητή (Curator) της εθνικής μας συμμετοχής, η οποία έχει καταληκτική προθεσμία αιτήσεων την

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020.

 

Το Υπουργείο καλεί διπλωματούχους αρχιτέκτονες ή ομάδες αρχιτεκτόνων, να κάνουν τις αιτήσεις τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους σχετικά με το θέμα που επέλεξε ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας κ.HashimSarkis curator της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, “How we live together?”.

Η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς μέσω της συμμετοχής σε αυτήν, δίνεται η ευκαιρία ανάδειξης της ελληνικής αρχιτεκτονικής στον διεθνή χώρο. Επιπλέον, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η πρόταση που θα επιλεγεί, θα παρουσιαστεί στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου, κτηρίου ιστορικής σημασίας, κτισμένου σε «νεοβυζαντινό» ύφος την περίοδο 1931-1934.  

Τις αιτήσεις θα αξιολογήσει επιστημονική επιτροπή και ο επιλεγμένος curator θα έχει την πλήρη ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης το χρονικό διάστημα από 23 Μαΐου έως 29 Νοεμβρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=imGsnOGFTvs%3d&tabid=37&language=el-GR καθώς και στο επίσημο site της Biennale:

https://www.labiennale.org/en/news/biennale-architettura-2020-how-will-we-live-together

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΑ
Ειδική Σύμβουλος Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Επικοινωνία & Δράσεις Περιβάλλοντος

email: [email protected]