Εγκαίνια Δράσεων της παγκόσμιας πρωτοβουλίας “Colors of Resilience”.
Όταν η Τέχνη και η Ψυχική Υγεία συναντώνται για να μιλήσουν για τον Άνθρωπο!
Τα χρώματα της ευαισθητοποίησης και της υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας συνθέτουν ένα οικουμενικό μήνυμα
Η ψυχική υγεία συνιστά μια ανθρώπινη κατάσταση και γι’ αυτό η ισορροπία της αποτελεί οικουμενικό ζητούμενο. Η ψυχική υγεία δεν αποτελεί μία ακόμα νόσο. Μετά την επιδημία του κορονοϊού, η διαχείριση της ψυχικής υγείας έχει τεθεί στο προσκήνιο ως προτεραιότητα για κάθε ενεργό πολίτη. Σήμερα, έχοντας αποδυναμώσει το στίγμα, το ζήτημα της ψυχικής υγείας, δεν αποτελεί υποπερίπτωση κάποιων ανθρώπων αλλά κριτήριο ευζωίας για όλους τους ανθρώπους και προαπαιτούμενο για μια υγιή και χαρούμενη κοινωνία.
Με πειστικές απαντήσεις και ολιστική προσέγγιση, η παγκόσμια πρωτοβουλία “Colors of Resilience” (Χρώματα Δύναμης) του Συλλόγου Θυάτειρα, που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, μας προσκαλεί όλους σε μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία.


Οι δράσεις ξεκινάνε το ταξίδι τους με μια έκθεση ζωγραφικής διακεκριμένων καλλιτεχνών αφιερωμένη στον Αμερικανό εικαστικό καλλιτέχνη Jay Handy, με κύριο στόχο την ανάδειξη της ιαματικής δυναμικής που έχει η τέχνη και το χρώμα. Λειτουργεί ως καταλύτης και επιταχυντής της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία προάγοντας την κατανόηση και την αποδοχή της, εξουδετερώνοντας το κοινωνικό στίγμα, επιτρέποντας με μια ελεύθερη συναισθηματική έκφραση τη λύτρωση.
Τα εγκαίνια αυτής της μοναδικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 6:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Athenaeum Eridanus Luxury (Πειραιώς 72, Αθήνα 10435). Την εκδήλωση θα προλογίσουν οι: Δημήτρης Δικαίος Καθηγητής Ψυχιατρικής Ε.Κ.Π.Α και Δρ. Λάμπρος Γιώτης Ψυχίατρος – Δραματοθεραπευτής.
Παράλληλα από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 από 11:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπικό Art Bazaar (αντικειμένων, κοσμημάτων και έργων τέχνης) από διακεκριμένους δημιουργούς που αντιλαμβάνονται την ψυχική υγεία ως υπαρκτό και αναγκαίο συστατικό της καλλιτεχνικής τους πραγματικότητας.
Η ατομική έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 14|01|2024 και θα ακολουθήσουν μια σειρά από δράσεις εντός του νέου έτους προωθώντας τους ίδιους στόχους. Θα ακολουθήσουν Εργαστήρια Τέχνης και Θεραπείας, Συζητήσεις, Πάνελ από επαγγελματίες ψυχικής υγείας και podcast με επώνυμους που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με διάφορες ψυχικές νόσους, παρέχοντας προσωπικές εμπειρίες και συμβουλές καθώς επίσης και μια σειρά από ομαδικές εικαστικές εκθέσεις με διεθνώς αναγνωρισμένους εικαστικούς ‘Έλληνες και Ξένους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΥΑΤΕΙΡΑ τηλεφωνικά στο 6936502966.