Η Ελένη Μπούση με την κόρη της Βικτώρια
Όλη αυτή η ατέλειωτη διάθεση για προσφορά και αλληλεγγύη της Ελένης είναι κληρονομιά από την γιαγιά της, τον τον πατέρα της Βαγγέλη και την μητέρα της Βασιλική! Η φιλανθρωπία ρέει στο αίμα της Ελένης καθώς όλο της το είναι, το DNA της είναι βαθιά μπολιασμένο με αξίες, αρχές, παραδόσεις, αλληλεγγύη και θρησκεία, δεδομένου ότι μεγάλωσε σε μια οικογένεια βαθειά θρησκευόμενη με μεγάλη αγάπη στο Θεό! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος της Αμερικής είχε συχνά φιλοξενηθεί στο σπίτι της οικογένειας Μπούση στη Βουλιαγμένη, ενώ η Ελένη Μπούση μιλάει με θαυμασμό για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και το ανοιχτό και προχωρημένο του μυαλό! Συμμετείχε μάλιστα με τον Σεβασμιώτατο και την Ειρήνη Δορκοφίκη στην ίδρυση σωματείου που προστάτευε κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά!
Η γιαγιά της είχε προικίσει όλα τα ορφανά κορίτσια και ήταν από τις πρώτες γυναίκες της φιλοπτώχου του Αγίου Ανδρέα. «Διοργάνωνε δείπνα και με τα έσοδα τάιζε τα γεροντάκια στο κτίριο που είχε κτισθεί γι αυτά απέναντι από τον Άγιο Ανδρέα» λέει η Ελένη Μπούση και συνεχίζει:
«Η γιαγιά μου χτύπησε το χέρι στον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο της Αμερικής για να φέρει τον Άγιο Νεκτάριο και την Αγία Ειρήνη στην Αμερική.
Κάθε καλοκαίρι 3 μήνες που πήγαινε στο χωριό έραβε όλα τα ράσα και κένταγε άγιες τράπεζες σε όλα τα μοναστήρια.
Η μαμά μου και ο μπαμπας μου τα ίδια.
Ο μπαμπάς μου έχτισε τα γραφεία της Αγίας Μαρίνας στην Ανθούπολη, έβαλε τη βάση για τον Αγιο Φανούριο στην Ανθούπολη , έκανε την Αγία Αννα στο χωριό του. Μεγάλωσα σε μια οικόγενεια με πίστη και αγάπη για τον Θεό»!
Άνθρωποι απλοί, φτωχοί και χωρίς μόρφωση, αλλά με πλούτο ψυχής,οι γονείς της Ελένης Μπούση ο Βαγγέλης και η Βασιλική Παλυβού βρέθηκαν από τη Νεστάνη Αρκαδίας στο …Σικάγο. Έφυγαν από το χωριό τους για να πάνε στο κέντρο του κόσμου, την Αμερική με 100 δολλάρια και να κυνηγήσουν το όνειρο, δηλαδή ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους.
Και τα κατάφεραν! Κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα , αλλά και να μη χάσουν το νόημα της ζωής, να μην αλλοτριωθούν ως άνθρωποι!
Οταν ήταν μικρή η μητέρα της Ελένης Μπούση έζησε μέσα στην Κατοχή, τον εμφύλιο, την ανέχεια και την πείνα. Τέλειωσε μόνο την πρώτη Δημοτικού γιατί έπρεπε να φροντίσει τα άλλα τρία αδέλφια της, ενώ παιδάκι ακόμα ασχολιόταν με το σπίτι, πήγαινε στο χωράφι, ανέβαζε τα ζώα στο βουνό και λίγο αργότερα δούλεψε στις βαμβακοκαλλιέργειες του Αργους. 18 χρονών κορίτσι παντρεύτηκε τον Βαγγέλη Παλυβό και στη συνέχεια γέννησε τα τέσσερα παιδιά της.
Ακολούθως μετανάστευσε με τον άντρα της στο Σικάγο, όπου δούλεψαν και οι δυό τους πολύ σκληρά, νύχτα και μέρα. Μέχρι και hot dog με καροτσάκι πουλούσε η κυρία Βασιλική στο Σικάγο. Στην αρχή όλοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα και οι γονείς δούλευαν σκληρά νυχθημερόν για να επιβιώσει η οικογένειά τους. Στη συνέχεια απέκτησαν το δικό τους σπίτι
και σπούδασαν τα παιδιά τους. Όπως γράφει η ίδια η κυρία Βασιλική στο βιβλίο της: «ο Θεός μου τά δωσε όλα. Με δοκίμασε στη φτώχεια. Υγεία απόκτησα, τα παιδιά μου τα σπούδασα, σπίτια καλά έχουμε. Λεφτά δεν έχουμε πολλά, αλλά καλά περνάμε. Το κύριο είναι τα παιδιά».
κάθε Κυριακή είχαμε σαν κανόνα να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να πηγαίνουμε στην εκκλησία και μόνο μετά τις 12 πήγαιναν οι γονείς μου στη δουλειά.
Αλλά και εγώ τα παιδιά μου από μικρά τα έπαιρνα πάντα μαζί μου στις φιλανθρωπικές δράσεις και στην εκκλησία και ακόμα και σήμερα όταν κάνω κάποια φιλανθρωπική εκδήλωση έρχονται για να με στηρίξουν από όποιο μέρος της γης και αν βρίσκονται!»
Πρόσφατα εξάλλου συζητήθηκε έντονα στην Ελλάδα το όνομα του μεγάλου της γιού, του Μιχάλη, επειδή αγόρασε τον ΟΦΗ. «Το χόμπυ του Μιχάλη ήταν τα σπορ και ασχολιόταν με μεγάλη επιτυχία με αυτά μέχρι που τραυματίστηκε σοβαρά. Ο λόγος που αγόρασε τον ΟΦΗ είναι κυρίως για να αλλάξει τη ζωή των παιδιών, να τραβήξει τη νεολαία, να μυήσει τα παιδιά στα σπορ και να τους δείξει πως με τον αθλητισμό μπορούν να γίνουν καλοί άνθρωποι και σωστοί πολίτες» λέει στο sissysworld η Ελένη Μπούση!