Ποιός θα μπορούσε να αντιγράψει πιο πιστά τον Θεό από έναν… «Άγγελο»; Και ειδικά όταν ο Άγγελος αυτός έχει αγγελικό χάρισμα, έμπνευση αγγέλου, ψυχή αγγέλου και φέρει και το όνομα Άγγελος- όνομα και πράγμα-!

Ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Άγγελος 

Θα προσπαθήσει να… «αντιγράψει τον Θεό» και είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρει ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος ΑΓΓΕΛΟΣ με μια έκθεση σταθμό με τίτλο “Αντιγράφοντας τον Θεό”, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Παλλάς!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 20 σπάνιες μεταξοτυπίες περιορισμένης έκδοσης 1/10 (μόνο σε 10 αντίτυπα) παρουσιάζονται στο θέατρο Παλλάς από τον ταλαντούχο ζωγράφο και εξαιρετικού ήθους άνθρωπο, που θεωρεί-και σωστά- σκοπό της τέχνης ν αφυπνίσει την ανθρώπινη συνείδηση και να ξαναενεργοποιήσει τις παλιές ηθικές αξίες και την χαμένη αξιοπρέπεια.

Ο γνωστός ζωγράφος ΑΓΓΕΛΟΣ υπογράφει τις 20 μεταξοτυπίες περιορισμένης έκδοσης 1/10, που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην έκθεση σταθμό με τίτλο “Αντιγράφοντας τον Θεό”, στο θέατρο Παλλάς!

«Πολλοί λένε ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να αποτυπώνει την εποχή του. Αυτό όμως είναι ο ρόλος του ρεπόρτερ και όχι του καλλιτέχνη. Ο καλλιτέχνης πρέπει να αποτυπώνει όχι πώς είναι η εποχή του, αλλά πώς θα  έπρεπε να είναι» δήλωσε αποκλειστικά στο sissysworld ο γνωστός ζωγράφος!

 

 

«Απρόσμενος επισκέπτης»

Οι τρεις χάριτες

Εντονο στοιχείο στα έργα του Αγγελου είναι το θρησκευτικό στοιχείο, καθώς και εικόνες από ένα απέραντο σύμπαν, υπερρεαλιστικές νεκρές φύσεις και τοπία, τοποθετημένες μέσα σε ένα μαύρο σκηνικό και σε ένα πλήθος από διάττοντες αστέρες που συχνά δείχνουν πως μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος όλα  βρίσκονται σε μια εξέλιξη αλλά και σε μια συνάρτηση, ότι η θέση που βρισκόμαστε σήμερα είναι συνάρτηση διαφόρων παραμέτρων και συνισταμένων του σύμπαντος και ότι όλα εξαρτιούνται από τη βαρύτητα και τους παγκόσμιους νόμους του σύμπαντος!

Η υπέρτατη έλλαμψη

«Ιερά Σινδόνη»

” Το σπίτι του Φιλοσόφου”

«Περιστέρια στο διάστημα»

 

Από τις 21 Οκτωβρίου ως τις 11 Νοεμβρίου 2019 το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πρωτοποριακή έκθεση του κορυφαίου ζωγράφου στο foyer του εμβληματικού Θεάτρου Παλλάς και να μοιραστεί με τον κορυφαίο ζωγράφο την κραυγή αγωνίας του που αποτυπώνει στο καμβά για τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες που έχουν εκφυλιστεί στην εποχή μας.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 31 Οκτωβρίου.

«Άνοιξη»

“Η μελωδία του σύμπαντος”

Ο ζωγράφος για την συγκεκριμένη Έκθεση αναφέρει τα εξής: ” Αντιγράφοντας τον Θεό στην πραγματικότητα θέλω να αντιγράψω την εικόνα του κόσμου που είναι συγχρόνως και μια πνευματική σύνθεση. Η φύση και η ζωή σε μια αρμονική συνύπαρξη όπου όλα τα πράγματα αποκτούν μια ιερότητα. Και αυτή η ιερότητα θα πρέπει να γίνει πρώτα μέρος της σύγχρονης σκέψης για να μπορέσει μετά ο άνθρωπος να πάρει μια πιο υπεύθυνη και πιο αξιοπρεπή στάση απέναντι στην ζωή. Σήμερα ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή και το μέλλον μας δεν θα εξαρτηθεί από το πόσο θα προσαρμοστούμε στην εποχή μας αλλά από το πόσο θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε και να την κάνουμε πιο ανθρώπινη. Αυτός άλλωστε είναι και ο ανώτερος σκοπός της τέχνης. Να εξυψώσει τον άνθρωπο ενεργοποιώντας μέσα του τις ανώτερες αξίες. Αυτές που ισχύουν για πάντα όσο ο άνθρωπος θα σκέφτεται, θα δημιουργεί και θα ονειρεύεται ένα συνολικά καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο».

Ο ταλαντούχος ζωγράφος Άγγελος με τον φίλο του επιχειρηματία και διαχειριστή του ιστορικού θεάτρου Παλλάς Γιάννη Κεντ

Ο Γιάννης Κέντεπιχειρηματίας και διαχειριστής του ιστορικού θεάτρου Παλλάς και φίλος του μεγάλου ζωγράφου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, ευθύνη και ενθουσιασμό να φιλοξενώ στο Θέατρο Παλλάς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες εκπροσώπους της παραστατικής ζωγραφικής διεθνώς. Έναν άνθρωπο που έχω την τύχη και την χαρά να αποκαλώ φίλο, τον ANGELO.

Ειλικρινής εκφραστής του σύγχρονου καλλιτεχνικού πνεύματος, αγωγός παιδείας, Πολιτισμού και αισιοδοξίας σε μια εποχή δυσπιστίας, θα μοιραστεί μαζί μας τη δική του εικόνα της ιδανικής πραγματικότητας εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή δημόσιας παρέμβασης Τέχνης για το Θέατρό μας”.

Ο ταλαντούχος ζωγράφος Άγγελος μπροστά από τα έργα του με τον φίλο του επιχειρηματία και διαχειριστή του ιστορικού θεάτρου Παλλάς Γιάννη Κεντ

Ο Γιάννης Γούνας, στενός συνεργάτης του ΑΓΓΕΛΟΥ, ο οποίος έχει επιμεληθεί την έκθεση “Αντιγράφοντας τον Θεό” αναφέρει: ” Αυτή η έκθεση μοιάζει σαν μια ιερή λειτουργία ζωής κάτω από τον έναστρο θόλο του ουρανού. Ότι συμφέρει, προάγει και υπερασπίζεται το αγαθό της ζωής θα το δείτε ζωγραφισμένο στις μεταξοτυπιες αυτής της έκθεσης στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς”. 

Ο Άγγελος και ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Γούνας στο εργαστήριο του μεγάλου ζωγράφου στο Καπανδρίτι, κατά την επιλογή των έργων που θα γίνουν μεταξοτυπίες

“ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ” ΑΓΓΕΛΟΣ

Διάρκεια Έκθεσης: 21 Οκτωβρίου- 11 Νοεμβρίου 2019.

Foyer-ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ( Βουκουρεστίου 5, Αθήνα)

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Δευτέρα-Κυριακή 18.00-20.00

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00.

Ανδρομέδα 

«Παρελθόν και μέλλον»

“Pieta”

 

Διευθ:Αμερικής 9, Αθήνα Τ.Κ. 10672

Τηλ: (+30) 210 3639343 & 3643671 Fax:210 3639342