Ένα μοναδικό ρεσιτάλ αφιερωμένο στην επέτειο εκπλήρωσης της 1ης Ευχής παιδιού που σηματοδότησε την ίδρυση του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), διοργάνωσαν οι «Φίλοι του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός» συμμετέχοντας έτσι στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής.
 
 
Την μαγική αυτή βραδιά οι φίλοι του make a wish είχαν την ευκαιρία ν απολαύσουν ένα ρεσιτάλ που θα τους μείνει αξέχαστο και με αυτόν τον τρόπο βοηθήσουν παράλληλα και στην πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού. Τα έσοδα από την παράσταση του συγκεκριμένου ρεσιτάλ θα διατεθούν για την Υιοθεσία Ευχών παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.
 
 
 
 
Το ρεσιτάλ πιάνου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση) με τη συμμετοχή του διεθνώς αναγνωρισμένου πιανίστα, Lukas Vondracek, νικητή του παγκοσμίου φήμης διαγωνισμού πιάνου, Queen Elisabeth, σε ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε: Johannes Brahms: Sonata No 3 in F minor, Op. 5, Bedřich Smetana: Four Czech Dances και Robert Schumann: Carnaval Op. 9.
 
 
 
Το ρεσιτάλ αυτό αποτελούσε την μία από τις δύο μεγάλες συναυλίες, την Εαρινή και τη Φθινοπωρινή, που καθιέρωσε ο Σύλλογος ετησίως, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, τιμώντας την πολυετή παράδοση του Συλλόγου και επιθυμώντας να στηρίξει με κάθε τρόπο έργα συλλόγων με φιλανθρωπική δραστηριότητα και προσφορά, διαθέτοντας σ αυτούς μέρος των εσόδων των συναυλιών αυτών.
 
 
 
O Lukas Vondracek πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην ηλικία των τεσσάρων ετών και έκανε το ντεμπούτο του στα δεκαπέντε του χρόνια, το 2002, με την Τσεχική Φιλαρμονική Ορχήστρα και τον Vladimir Ashkenazy. Ακολούθησε μια σημαντική περιοδεία στις ΗΠΑ το 2003 και με τις εξαιρετικές τεχνικές του ικανότητες χαρακτηρίστηκε εδώ και καιρό ως ένας ταλαντούχος και ώριμος μουσικός. Έχει συνεργαστεί με φημισμένους δημιουργούς παγκοσμίως όπως ο Paavo Järvi, ο Gianandrea Noseda, ο Marin Alsop και ο Christoph Eschenbach. Επιπλέον, έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης.
 
 
Τα επιτυχημένα ρεσιτάλ του τον οδήγησαν στο Wigmore Hall του Λονδίνου, στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στο Tonhalle της Ζυρίχης, στο Konzerthaus της Βιέννης και στο Concertgebouw του Άμστερνταμ.
 
 
Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Με έδρα το Φοίνιξ της Αριζόνα, το Make-A-Wish είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά στην Ελλάδα και σε 50 ακόμη χώρες παγκοσμίως.
 
 
 
Ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 300 εθελοντές του σωματείου σε όλη την Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση της Προέδρου και της γενικής διευθύντριας του Make a wish Ελλάδος, Αναστασίας Μανιά και Σάντρας Ζαφειρακοπούλου, εκπληρώνουν κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 40 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες από 1.900 ευχές, 200 εκ ων οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2017. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του σωματείου επισκεφθείτε το www.makeawish.gr
 
Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
Όταν εύχεσαι, ελπίζεις κι όταν ελπίζεις, παλεύεις. Έχοντας αυτό σαν βασική αρχή το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) κάνει πραγματικότητα τις Ευχές παιδιών με σοβαρές κ….
makeawish.gr
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»:
 
 
Το 2010 σε αναγνώριση του ιστορικού ρόλου και της τεράστιας προσφοράς του Φ.Σ.Παρνασσός στην πνευματική ζωή της πατρίδας μας, μία ομάδα ατόμων από διάφορους χώρους, ίδρυσε τον Σύλλογο Φίλων του Φ.Σ.Π, ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο που σκοπό έχει την με κάθε τρόπο υποστήριξη, προώθηση και προβολή του έργου του. Ο Σύλλογος Φίλων του Φ.Σ.Π., οργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, συνέδρια, διαλέξεις, συναυλίες, ποιητικές και λογοτεχνικές συναντήσεις, καθώς και περιηγήσεις σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις. Κεντρικό ρόλο στις δράσεις του Συλλόγου έχει η στήριξη και προβολή νέων δημιουργών. Ο Σύλλογος Φίλων του Φ.Σ.Π., δε λαμβάνει κρατική επιχορήγηση. Στηρίζεται στις δωρεές ιδιωτών, χορηγίες, και στα έσοδα από τις εκδηλώσεις που οργανώνει.
 
 
«ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»: Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυρίτση 8.
 
Η Πρόεδρος του Make a wish στην Ελλάδα Αναστασία Μανιά
 
Η γενική διευθύντρια του make a wish στην Ελλάδα Σάντρα Ζαφειρακοπούλου
 
ΔΑΝΑΗ ΜΑΝΙΑ, ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΣ
 
ΑΝΤΖΕΛΑ ΚΕΡΟΣ, ΜΕΗ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗ
 
ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ
 
ΛΕΙΛΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΧΑΡΙΣ ΚΟΝΔΥΛΗ
 
ΜΑΡΙΑ ΔΕΦΙΓΓΟΥ, ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑΣ, ΑΙΜΙΛΙΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
 
ΔΑΝΑΗ ΜΑΝΙΑ
 
ΧΑΡΙΣ ΚΟΝΔΥΛΗ
 
 
 
 

ΠΗΓΗ: papadakispress press