Με κεντρικό άξονα “Ενας διαφορετικός τρόπος να ζεις” διοργανώνεται στην “αρχόντισσα” Σύρο απο την Σοφία Αμούντζια ( Holistic Personal Trainer – Holistic Life Coach ) και απο τον Δήμο Σύρου ένα φεστιβάλ αλλιώτικο από τα άλλα , το 1ο Ολιστικό φεστιβάλ , στις 7,8 και 9 Ιουλίου.
 
Πρόκειται για ένα υγιεινό και ποιοτικό «τρόπο να ζεις», που απευθύνεται τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά. Σκοπός του φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα της ΑΟΤΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, των υπουργείων Υγείας και Τουρισμού και τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, είναι να γνωρίσει το ευρύ κοινό βιωματικά έναν ολιστικό, υγιεινό τρόπο ζωής με θετική ενέργεια.
 
 
Στις 2 άκρες της φωτο η Σοφία Αμούντζια και ο Δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός με την Τάνια Κρητικού, την Αθηνά Κοντονα και τον κ.Πριντεζη
 
 
Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από δράσεις, που αποτελούν αυτόν το εναλλακτικό τρόπο ζωής, ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν, για ένα 3ήμερο, αυτή τη μοναδική εμπειρία, με απώτερο στόχο να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προς το καλύτερο. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν ποδηλατοδρομία και πεζοπορία, ιατρικά και ολιστικά θέματα, εναλλακτικα πρόγραμματα άσκησης στην κεντρική πλατεία, ανοιχτό μάθημα αυτοάμυνας, προβολή ταινίας για όλη την οικογένεια, παιδικό εργαστήρι, σεμινάριο φυσιορύθμισης και ενημέρωση για τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, γευσιγνωσία μεσογειακής διατροφής, αλλά και beach party & βραδινό Sup/kayak στην παραλία ή ακόμα και μασάζ για χαλάρωση, ή και διασκεδαση με dance ρυθμούς ! Ενα διαφορετικο 3 ήμερο για ολα τα γούστα! Κατά συνέπεια στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν :Αθλητές ,δρομείς ,ποδηλάτες, Πεζοπόροι ,αθλητές πολεμικές τεχνών ,αιλγτες sup /kayak ,οικογένειες με ποδήλαταδα στο κεντρο της Ερμουπολης,ηλικιωμένοι ,παιδια ,χορευτές. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μια εντυπωσιακή ομαδική χορογραφία από το Λύκειο Ελληνίδων, ενώ σε όλη τη διάρκεια του festival, θα υπάρχουν περίπτερα για εναλλακτκη θεραπεία με φυσικοθεραπευτές και ειδικούς καθως και φυσικά προϊόντα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις δράσεις.
 
 
Η Σοφία Αμούντζια στη Συρο
 
Λίγα λόγια για τη Σοφία Αμούντζια:
Η Σοφία Αμούντζια είναι πτυχιούχος του Α.Π.Θ, επιστημονική συνεργάτης και γενικός γραμματέας ΑΟΤΕ της ΓΓΑ, πρωταθλήτρια Ελλάδος επί πολλά χρόνια στο Tae kwon do με master 7 Dan, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Είναι η πρώτη που έφερε στην Ελλάδα το 2000 την μέθοδο Tae Bo και το 2008, το νέο τροπο ζωής των Ελλήνων, με την αυθεντική εκδοχή του Holistic Fitness and Holistic Life. Ανέλαβε ως manager fitness το gym-spa του Hilton Athens και συνεχίζει να συνεργάζεται με διακεκριμένους χώρους. Έχει εμπειρία και γνώσεις σχεδόν από τα παιδικά της χρόνια (7 ετών) στις πολεμικές τέχνες, την ανατολίτικη φιλοσοφία, τον οραματισμό, το διαλογισμό, τη Μακροβιοτική και μεσογειακή διατροφή και από το 1996 μέχρι και σήμερα, σε Aerobic and Fitness, Holistic Personal Training, Cross Fitness, Qi Gong, Yoga, Pranic Healing, Εναλλακτικές θεραπείες, Silva, Life Coaching, Ψυχολογία, Ενεργειακή ψυχολογία, Φυσιορρύθμιση, Φυσικοπαθητικη και συνεχή ενημέρωση στο χώρο της υγείας (κλασσική και συμπληρωματική ιατρική) με τη συνεργασία κορυφαίων επιστημόνων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2016, για πρώτη φορά, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ιστιοπλοϊκού αγώνα με κλασικά σκάφη ”Spetses Classic Yacht Regatta’‘ το αυθεντικό Holistic Fitness-Life-Health της Σοφίας Αμούντζια. Tα 16 χρόνια που εργάζεται ως Fitness Manager και Holistic Personal Trainer – Holistic Life Coach αποτελούν εγγύηση τόσο για το έργο της όσο και για την προσφορά της στο χώρο.