Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε πρόσφατα η τελευταία ατομική έκθεση της Caroline de Souza με τίτλο «pssst …cat!» που παρουσιάζει  το project {Just/art}* και φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΑΣ CAROLINE DE SOUZA ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΤΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

 

Λάτρεις της τέχνης έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά τα έργα τέχνης της εικαστικού απολαμβάνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί Juliet and Romeo.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΕΓΓΟΥ

Η εικαστικός από την Βραζιλία Caroline de Souza, επιστρέφει στην καλλιτεχνική της συχνότητα με τη νέα της δουλειά υπό τον σαρκαστικό τίτλο «pssst ….. cat!». Πάντα με ποπ διάθεση, άλλοτε παραστατική και άλλοτε αφαιρετική, βουτά δροσερά στους λινούς καμβάδες της και δημιουργεί εικόνες και σκηνές με έντονο στοιχείο την γυναικεία φύση, την θηλυκή φιλαρέσκεια και την γοητεία της σαγήνης που εύκολα μετατρέπεται σε ματαιοδοξία.

CAROLINE DE SOUZA ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

 

Βασικό μοτίβο, για το λόγο αυτό, αποτελεί πσε αρκετά από τα έργα της … η γάτα. Η γάτα ως φιγούρα καρτούν, ως σύμβολο εξουσίας, αλλά και εξισορρόπησης και υπομονής.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ CAROLINE DE SOUZA

Η έκθεση αποτελείται από δέκα νέα έργα και επτά παλαιότερα της εικαστικού

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

. {Just/Art}* :

Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου. Αυτή είναι η όγδοη έκθεση που διοργανώνει.

ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ CAROLINE DE SOUZA ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

Την έκθεση επιμελείται ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός

ΝΙΚΗ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΖΟΛΩΤΑ

ΕΛΕΝΑ ΓΑΛΥΦΑ

ΣΙΣΣΥ ΦΕΙΔΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΑΣΙΩΤΗ

ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΠΕΤΑ

ΝΑΝΑ ΒΕΝΕΤΗ NIGEL DEAN

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΣΣΙΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΜΠΑΚΗΣ ΦΑΝΗ ΚΟΥΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ: papadakis press