Η έκθεση ζωγραφικής των Αμάντα Γκαλάλ και Τάρα Ντίνιτς με τίτλο “A Journey Through Time” εγκαινιάζεται στη γκαλερί Ίρις(Αντήνορος 12 (περιοχή Κάραβελ) την Πέμπτη 8 Mαρτίου 2018, στις 8.00 το βράδυ.
 
Η γκαλερί Ίρις στα πλαίσια αναζήτησης νέων ταλέντων με διεθνή παρουσία παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό μια έκθεση 2 νέων ζωγράφων που εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία, τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τα Βυζαντινά μωσαϊκά και την αιγυπτιακή κουλτούρα.
 
 
Η Τάρα Ντίνιτς, είναι μία καλλιτέχνης και επιχειρηματίας με ρίζες από τη Βρετανία και τη Σερβία, η οποία έχει δουλέψει σε μεγάλη τεχνική εταιρεία της Αμερικής για 4 χρόνια. Γεννημένη το 1991, πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι των παιδικών της χρόνων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σερβίας. Η αγάπη της για ντ τέχνη ντ ακολουθεί συστηματικά και πιστά από νεαρή ηλικία. H Τάρα εμπνεύστηκε από τις τεχνοτροπίες και τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Ελλάδα καθώς και στα Βυζαντινά μωσαϊκά. Αυτή τη στιγμή τα έργα της εκτίθενται σε τρεις γκαλερί, ενώ έχει συμμετάσχει και σε διάφορα καλλιτεχνικά θεάματα, η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα. Δουλεύει κυρίως με ακρυλικά χρώματα πάνω σε καμβά, δημιουργώντας έργα εμπνευσμένα συνήθως από αιχμηρά πολιτικά θέματα αλλά και από τα ταξίδια της.
 
 
 
Η Αμάντα Γκαλάλ, είναι μία καλλιτέχνης και designer που κατάγεται από την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και αφού έζησε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Αίγυπτο και στο Λονδίνο, επέστρεψε για να κάνει πραγματικότητα τα επαγγελματικά της όνειρα με γνώμονα τη δημιουργικότητα. Η θεματολογία των έργων της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική και αιγυπτιακή κουλτούρα, η οποία αποτυπώνεται στους πίνακές της μέσω ζωντανών χρωμάτων, έντονων δραματικών χαρακτήρων και ιδιαίτερων αιωρούμενων αντικειμένων, στοιχεία που ορίζουν και την ταυτότητα της ίδιας. Η έμπνευσή της πηγάζει από το πάθος της για την μυθολογία, ενώ παρράλληλα φλερτάρει με την έννοια του χρόνου και την έκφραση της εσωτερικότητας. Με αυτή την έκθεση παρουσιάζει για πρώτη φορά τα έργα της στο Ελληνικό κοινό.
 
 
 
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ταλαντούχα κόρη της ιδιοκτήτριας της γκαλερί «Ιρις» Μαρίζας Φασιανού και του μεγάλου ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, η Βικτώρια Φασιανού, η οποία προσπαθώντας να βρει διέξοδο έκφρασης στις έντονες πνευματικές και καλλιτεχνικές της ανησυχίες, πήρε με μεγάλη επιτυχία το «βάπτισμα του πυρός» και εισήλθε δυναμικά στα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικά δρώμενα ήδη με την έκθεση σημαντικών ζωγράφων, όπως των Bacon, Chagall, Dubuffet, Herring, Toulouse Lautrec, Matisse, Miro, Picasso, Warhol, Φασιανoύ,Τάκη, και πολλών άλλων, που είχε γίνει πριν λίγες ημέρες στο χώρο τέχνης «Ιρις»και της οποίας είχε την επιμέλεια με μεγάλη επιτυχία.
 
 
Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως ο χώρος τέχνης Ιρις, ξεκινώντας το 1988 και μετά από 30 χρόνια συνεπούς λειτουργίας συνεχίζει και το 2018 την παρουσία του με νέες σημαντικές εκθέσεις.
 
Επικοινωνία: Αντήνορος 12 (περιοχή Κάραβελ) Αθήνα, T: +30 2107241580 Ώρες λειτουργίας Δευτέρα: κατόπιν συνεννόησης Τρίτη – Παρασκευή: 12:00 – 15:00, 17:00 – 20:00 Σάββατο: 12:00 – 15:00 Κυριακή: Κατόπιν συνεννόησης