Στις 26 Ιουλιου ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, του  μεγαλύτερου μη κυβερνητικού οργανισμού στην ΕλλάδαΑντώνης Αυγερινός είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του   ICC Hellas Women Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία και με την παρουσία της Ελένης Γιαννοπούλου, δικηγόρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του ICC Hellas Business Women.

Ελένη Γιαννοπούλου,Αντώνης Αυγερινός, Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια κοινών δράσεων των δύο σημαντικών οργανισμών σε μια σειρά από σπουδαία κοινωνικά ζητήματα!

Λίγα Λόγια για τον Αντώνη Αυγερινό:


Εκπαίδευση:

1968: Αποφοίτηση από το Γυμνάσιο με «Άριστα».

1968 – 1972: Σχολή Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πτυχίο Φαρμακευτικής με «Άριστα» (1ος στο έτος, πρώτη περίοδος πτυχίου).

1983 – 1985: Μεταπτυχιακές σπουδές στη «Φαρμακευτική και Φαρμακευτική Χημεία», Κολέγιο Chelsea, Πανεπιστήμιο Λονδίνου.

Εξειδίκευση στο έλεγχο αντιντόπινγκ ως βοηθός του Καθηγητή Arnold Becket, ιδρυτή του Anti-doping Control στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

1988: Προδιδακτορικό Δίπλωμα με ερευνητική εργασία (Master of Philosophy), Πανεπιστήμιο Brighton, Μεγάλη Βρετανία.

Βαθμός: Άριστα.

Τίτλος ερευνητικής εργασίας: “Biopharmaceutical and Pharmacokinetic studies on some ibuprofen formulations”.    

1990: Διδακτορικό Δίπλωμα (Doctor of Philosophy), Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Φαρμακευτικής.

Βαθμός: Άριστα.

Τίτλος ερευνητικής εργασίας: “Controlled release indomethacin microspheres prepared by using an emulsion solvent-diffusion technique”.

Επαγγελματική Εμπειρία:

1972 – 1976: Διευθυντής Στρατιωτικού Φαρμακείου Θεσσαλονίκης.

1976 – 1993: Διευθυντής Στρατιωτικών Φαρμακευτικών Εργαστηρίων του Ελληνικού Στρατού.

1993 – 2000: Διοικητής 441 ΑΒΥΥ (η μεγαλύτερη αποθήκη φαρμακευτικού και επιστημονικού υλικού του Ελληνικού Στρατού).

2000 – 2004: Διευθυντής του Φαρμακευτικού Σώματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.), και Υποδιευθυντής του Υγειονομικού Σώματος του Γ.Ε.Σ.

2004 – 2010: Διοικητής του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Επιστημονική Δράση:

– Συγγραφή και δημοσίευση σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά άνω των 60 πρωτότυπων εργασιών (στη διάθεση των ενδιαφερομένων).

– Συμμετοχή σε πάρα πολλά διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια και ανελλιπώς στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Φαρμακευτικής (FIP), είτε με παρουσίαση πρωτότυπης εργασίας είτε με συμμετοχή σε Στρογγυλά Τραπέζια.

– Συμμετοχή σε διεθνή Σεμινάρια, Συμπόσια και Συνέδρια σε θέματα Φαρμακευτικής Επιστήμης και Οικονομικών Υγείας.

– Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής τριών Πανελλήνιων Φαρμακευτικών Συνεδρίων: 1992, 2000 και 2002.

– Εκπρόσωπος Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο 8-μελές Συλλογικό Όργανο με την ονομασία «Εθνική Αρχή Χημικών Όπλων» (ΕΘ.Α.Χ.Ο.), που υπάγεται στον Υπουργό Εξωτερικών (Φ.Ε.Κ. 69/20-01-2004).

Συμμετοχή σε Επιστημονικούς Συλλόγους – Σωματεία – Ιδρύματα:

  • Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (Π.Ε.Φ.) από το 1998 έως σήμερα. Η Π.Ε.Φ. εκπροσωπεί σήμερα περισσότερους από 3.000 μισθωτούς φαρμακοποιούς.
  • Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας από το 1985 έως σήμερα.
  • Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας από το 1989 έως σήμερα.
  • Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Χημείας από το 1988 έως το 2002.
  • Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.) από το 1991 έως το 1993.
  • Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών.
  • Ιδρυτικό Μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων.
  • Διοικητής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» από τον Οκτώβριο 2004 έως 2010.

Λίγα λόγια για την Μαρίνα Γιαβρόγλου:


Η Μαρίνα Γιαβρόγλου, η «σιδηρά κυρία» του επιχειρείν με την χρυσή καρδιά και την έντονη φιλανθρωπική δράση, έχει τεράστια εμπειρία-πάνω από 30 χρόνια– στις εξαγωγές, δεδομένου ότι ο Όμιλος της εξάγει 100 εκατομ. ευρώ σε 30 χώρες.
Είναι Πρόεδρος του ICC  Women, το οποίο αποτελεί δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών , διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου networking του ICC .
Είναι επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) , Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Γυναικών WorldBusinessWomenInitiative (WBW).,κ.α
Συγκεκριμένα η κυρία Γιαβρόγλου, γνωστή και ως Mrs Soya Mills Group, αποτελεί σύμβολο της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, διαχειριζόμενη την “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” , που κατατάσσεται στις τριάντα μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, στις δέκα μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και στις πιο έντονα εξαγωγικές εταιρείες παραγωγής σιτηρών και ελαίων της χώρας, με τέσσερις μονάδες παραγωγής σε Αθήνα και βόρειο Ελλάδα.
Η εταιρεία επεξεργάζεται και εμπορεύεται σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο, τροφοδοτώντας τις μεγαλύτερες τυποποιητικές μονάδες της χώρας, παράλληλα έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ενώ διευρύνει συνεχώς τις δραστηριότητες και τις επενδύσεις της σε ξένες χώρες.
Η εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” ιδρύθηκε το 1970 και ήταν η πρώτη εταιρία παραγωγής σογιέλαιου και σογιάλευρου στην Ελλάδα. 
Μετά το 2000 η Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου  δημιούργησε τον Όμιλο «SOYA MILLS GROUP» όπου, εκτός από τη μητρική εταιρία, περιλαμβάνει και 3 θυγατρικές : την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε.»(τυποποίηση φυτικών ελαίων και ελαιολάδων) που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσειςστον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα, την Gf Εnergy A.B.E.E. (παραγωγή βιοντίζελ) και την «VITAGRAIN BG» (συλλογή και εξαγωγές σιτηρών, δημητριακών και ελαιούχων σπόρων στη Βουλγαρία). 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” κατέλαβε μία από τις πρώτες θέσεις στην λίστα “The most admired enterprises” της STAT BANK για το έτος 2014. 

Πρόσφατα μάλιστα το εξαιρετικό λάδι παραγωγής της οικογένειας Γιαβρόγλου, το Sparta Gold, έλαβε διεθνή διάκριση, κερδίζοντας το αργυρό βραβείο για την εξαιρετική του ποιότητα σε έναν από τους πιο σπουδαίους και αξιόπιστους παγκόσμιους διαγωνισμούς!

Λίγα λόγια για την Ελένη Γιαννοπούλου:

H Ελένη Γιαννοπούλου-ιδρύτρια του δικηγορικού γραφείου Ελένη Γιαννοπούλου και συνεργάτες-είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος Αθηνών από το 2000.

Παράλληλα με τις πτυχιακές της σπουδές παρακολούθησε, κατόπιν υποτροφίας της ευρωπαϊκής ένωσης στα πλαίσια του ΕRASMUS το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ευρωπαϊκού δικαίου στο K.U LEUVEN του Βελγίου. Μετά την αποφοίτηση της από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος στο τμήμα διεθνών συμβάσεων και συναλλαγών της εθνικής τράπεζας.

Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του Β ιδιωτικού τομέα-Αστικό Δικονομικό δίκαιο- της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών και άσκησε μάχιμη δικηγορία σε όλους του τομείς του δικαίου. Το έτος 2001 -2002 δίδαξε ποινική δικονομία στην Σχολές Ανθυπαστυνόμων. Από το 2002 είναι εξωτερικός συνεργάτης της εθνικής τράπεζας στην στεγαστική πίστη. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ΟΔΔΥ ΑΕ. Παράλληλα συμμετέχει στο έργο του εκσυγχρονισμού των κανονισμών και καταστατικών των ΔΕΚΟ σύμφωνα με το νόμο 3429/2005, ενώ υπήρξε εισηγήτρια της τροποποίησης του άρθρου 177 του Τελωνειακού κώδικα. Παρείχε υπηρεσίες Νομικού Συμβούλου του Διευθύνοντος συμβούλου της ΚΕΔ ΑΕ. Συμμετείχε στην επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών για την ανάδειξη των εθνικών κληροδοτημάτων και του έργου των εθνικών ευεργετών. Έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη σωματείων, κληροδοτημάτων, ιδρυμάτων και κοινωφελών περιουσιών, ενώ έχει επεξεργαστεί το νομικό πλαίσιο και ειδικά νομικά ζητήματα που αφορούν την ίδρυση και την λειτουργία των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Έχει επίσης διατελέσει κηδεμόνας σχολάζουσων κληρονομιών, επόπτης ασφαλιστικών εκκαθαρίσεων, ενώ το γραφείο της έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη εταιρειών υπό εκκαθάριση.

Έχει εκπροσωπήσει πελάτες της ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων σε φορολογικές υποθέσεις. Το γραφείο της έχει αναλάβει υποθέσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών επιτυγχάνοντας σημαντικές διαγραφές χρεών. Επίσης έχει επανειλημμένως εκπροσωπήσει ενώπιον των τραπεζών υπερχρεωμένους εμπόρους και εταιρείες και έχει επιτύχει σημαντικές διαγραφές των χρεών τους και ρυθμίσεις των οφειλών τους.

Παράλληλα ασκεί μάχιμη δικηγορία και σε ποινικές υποθέσεις και υπερασπίζεται μεταξύ άλλων κακοποιημένες γυναίκες και ανήλικα παιδιά.

Σήμερα εκπροσωπεί τους πελάτες της και ενώπιον του ΣτΕ, ΑΠ, και ΕΣ.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Από τη στιγμή της ίδρυσής του αναγνωρίσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Στη μακρά πορεία του παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών.

Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.

Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Οι βασικοί σκοποί και στόχοι του Ε.Ε.Σ. είναι:

• Σε καιρό πολέμου: η συνδρομή και επικουρία στο έργο της Στρατιωτικής Υγειονομικής Υπηρεσίας, η νοσηλευτική περίθαλψη τραυματιών και ασθενών, καθώς και η προστασία των αιχμαλώτων, του άμαχου πληθυσμού και των θυμάτων πολέμου.

• Σε καιρό ειρήνης: η αρωγή και συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το Κράτος και κοινωνικούς φορείς, ανθρωπιστική δραστηριότητα.

Από το 1877 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει άκοπα να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο φροντίζοντας τις πιο αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας.  Σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι στο πλευρό κάθε ανθρώπου, οικογένειας ή ομάδας που αντιμετωπίζει δυσκολίες χωρίς να θέτει φυλετικά, εθνικά ή οικονομικής κατάστασης όρια στη δράση του.  Παράλληλα, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη στο εξωτερικό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενεργοποιείται σε συνεργασία με τους Εθνικούς Συλλόγους άλλων χωρών για την αποστολή διεθνούς βοηθείας.

Η ιστορική πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι συνώνυμη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε όλες τις φορτισμένες, συναισθηματικά, εθνικά και πολιτικά, στιγμές της ελληνικής κοινωνίας.

Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι παρών για να προσφέρει αρωγή και συμπαράσταση με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Η δράση του υποστηρίζεται από τη συλλογική κινητοποίηση των πολιτών, γεγονός που αναδεικνύει την πολύπλευρη και πολυσήμαντη δράση των εθελοντών του ως αδιάψευστο μάρτυρα της αλληλέγγυας προσφοράς που είναι έμφυτη στην ελληνική κοινωνία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ICC WOMEN HELLAS:

Το ICC Women Hellas είναι μέλος του ICC Hellas, στο οποίο  προεδρεύει ο Πέτρος Δούκας και τα δυό είναι επίσης μέλη του Διεθνούς  Εμπορικού Επιμελητηρίου που ιδρύθηκε το 1919 μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο με το πρωτοποριακό όραμα της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την εμπορική και επιχειρηματική συνεργασία των κρατών. Σήμερα το ICC είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός οργανισμός στον κόσμο με έξι εκατομμύρια μέλη από 90 χώρες. Βασική του αποστολή παραμένει η παγκόσμια προώθηση του ελεύθερου εμπορίου και των επενδύσεων και στοχεύει μεταξύ άλλων στην μελλοντική υιοθέτηση από τις επιχειρήσεις ενός ηθικού πλαισίου λειτουργίας που θα τους δώσει θέση-κλειδί στην αναμόρφωση του διεθνούς οικονομικού συστήματος και στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και η καταπολέμηση των ανισοτήτων.
Το ICC Women Hellas απαρτίζεται από δυναμικές γυναίκες από κάθε κλάδο, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς, δικαστίνες & δικηγόρους, μηχανικούς & δημοσιογράφους, πολιτικούς που αναζητούν συνέργειες που θα οδηγήσουν σε ενδυνάμωση  της θέσης της γυναίκας μέσα στην κοινωνία, στην ισότιμη  εκπροσώπηση σε διοικητικά συμβούλια & στις στρατηγικές εξέλιξης αφού η Ελλάδα παραμένει τελευταία  , με χαμηλούς αριθμούς στην παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης .