Μία άκρως παραγωγική συνάντηση είχαν σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ΕΣΟΑ, με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση  στο γραφείο του, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας λοιπόν ο θεσμικός φορέας όλων των Ελλήνων Αθλητών που έχουν συμμετάσχει σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με τον νέο αν. Υπουργό Αθλητισμού, η οποία οδήγησε στην προοπτική μίας πολυδιάστατης συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων Olympians και της Πολιτικής Ηγεσίας του Αθλητισμού.

Πιο αναλυτικά, σε μία εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης δέχτηκε στο γραφείο του την Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΣΟΑ κα Βούλα Κοζομπόλη OLY (υδατοσφαίριση), την Α’ Αντιπρόεδρο κα Ειρήνη Αϊνδιλή ΟLY (ρυθμική γυμναστική), τον Β’ Αντιπρόεδρο OLY κ. Κώστα Φιλιππίδη ΟLY (στίβος), την Γενική Γραμματέα κα Βιργινία Κραβαριώτη ΟLY (ιστιοπλοΐα), τον Ειδικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Μούγιο ΟLY (κωπηλασία), την Ταμία κα Χρύσα Μπισκιτζή OLY (κωπηλασία) και τα μέλη του ΔΣ Γιώργο Χαλκίδη OLY (χειροσφαίριση), Κωνσταντίνο Φλέγκα OLY (υδατοσφαίριση) και Άγη Κασούμη OLY (σκοποβολή), οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις που η ΕΣΟΑ έχει πραγματοποιήσει για την προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Παιδείας, της Υγείας, της Περιβαλλοντικής Ευθύνης και της Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό, καθώς και τα προγράμματα που η Ένωση έχει εκπονήσει στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας, της μεταλαμπάδευσης των Ολυμπιακών Αξιών και των εμπειριών τους σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Υπουργός δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τις δράσεις των Ελλήνων Olympians που κατά κύριο λόγο υλοποιούν με ιδίους πόρους, σε εθελοντικό και αφιλοκερδές επίπεδο, μοιράστηκε το όραμα και τις ιδέες του για τον ελληνικό αθλητισμό, τα οποία θα αποτυπωθούν μέσω και του νέου αθλητικού νόμου και πρότεινε στους Olympians να γίνουν οι συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, στο έργο που έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Αθλητισμού για την αναβάθμιση όλου του αθλητικού οικοδομήματος. Η πρότασή του βρήκε θερμή ανταπόκριση από τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΟΑ και στο άμεσο προσεχές διάστημα θα διαμορφωθεί το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και ΕΣΟΑ.
Στη συνάντηση έδωσε το παρών με τη νέα ιδιότητά της ως Ειδική Σύμβουλος του αν. Υπουργού Αθλητισμού, η Olympian του Μαραθωνίου Δρόμου (και μέλος της ΕΣΟΑ) κα Μαρία Πολύζου OLY, όπως επίσης οι άμεσοι συνεργάτες και τα στελέχη των 2 οργανισμών.

Η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ κα Βούλα Κοζομπόλη OLY αφήνοντας το αποτύπωμα της αθλητικής ταυτότητας πάνω στο μπάνερ του Υπουργείου Αθλητισμού που υπάρχει στο γραφείο του Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση

 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι Olympians άφησαν το αποτύπωμα της αθλητικής τους ταυτότητας πάνω στο μπάνερ του Υπουργείου Αθλητισμού που υπάρχει στο γραφείο του κ. Βρούτση, ενώ η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ κα Βούλα Κοζομπόλη OLY δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συνάντηση γνωριμίας που κάναμε με τον νέο Υπουργό Αθλητισμού είναι ταυτόχρονα και η έναρξη της στενής μας συνεργασίας, ώστε όλοι μαζί να συνδράμουμε στην υλοποίηση του έργου που άπαντες προσδοκούμε για τον Ελληνικό Αθλητισμό»

Από πλευράς του, ο αν. Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα, σημείωσε:
«Περηφάνια, δέος, σεβασμός και μία βαθιά υπόκλιση στα μέλη της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που σήμερα με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου!Είναι τιμή για τον Υπουργό Αθλητισμού να γνωρίζει από κοντά εκείνους και εκείνες που κατάφεραν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με στόχο κρατήσουν ψηλά τη σημαία της γενέθλιας χώρας τους, της Ελλάδας μας!Αθλητές και αθλήτριες πρότυπα που εκπέμπουν τον ισχυρό συμβολισμό του Ολυμπισμού, τα καταλληλότερα πρόσωπα για να μεταφέρουν στην κοινωνία, και κυρίως στις νέες γενιές, τις αξίες και τις αρχές του.
Με την Πρόεδρο Βούλα Κοζομπόλη, την Α’ Αντιπρόεδρο Ειρήνη Αϊνδιλή, τη Γενική Γραμματέα Βιργινία Κραβαριώτη, τον Β’ Αντιπρόεδρο Κώστα Φιλιππίδη και τους: Δημήτρη Μούγιο, Γιώργο Χαλκίδη, Χρύσα Μπισκιτζή, Μαρία Πολύζου, Κωνσταντίνο Φλέγγα και Άγη Κασούμη κάτσαμε για ώρα στο ίδιο τραπέζι και τους ευχαριστώ που μου παρουσίασαν το όραμά τους και μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους.
Έχουμε τη «χρυσή ευκαιρία», τώρα που ο αθλητισμός μπήκε στην φιλόξενη «ομπρέλα» του Υπουργείου Παιδείας, να θέσουμε μαζί τις βάσεις για τη θεσμική και επομένως σταθερή αξιοποίησή τους, ώστε να γίνουν οι πρεσβευτές μας στην προσπάθεια για την εμπέδωση αθλητικής κουλτούρας στον πληθυσμό».