Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ευχάριστα  η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Νταίζη Μανιατοπούλου, αφού μπαίνει δυναμικά και αποτελεσματικά και με πολλαπλές, διαδοχικές δράσεις  στο χώρο της ψυχολογίας- ψυχοθεραπείας.

 

Η κυρία Μανιατοπούλου, που θεωρεί πως ένα από τα ζητούμενα μας πρέπει να είναι να ζούμε με αρμονία, τόσο με τον ίδιο μας τον εαυτό, όσο και με τους άλλους, ετοιμάζει  επαγγελματική σελίδα στο face book, Instagram, site και κανάλι στο YouTube, όπου το logo της και ο τίτλος των βίντεο που θα ανεβάζει θα είναι το «Ζήσε με αρμονία»!

Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Νταίζη Μανιατοπούλου

Η κίνηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της για την Νέα ομάδα που θα δημιουργήσει για γονείς στο Νέο Ψυχικό, με στόχο να τους εκπαιδεύσει και να τους διευκολύνει  στο να βελτιώσουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους και η οποία θα λειτουργεί από τις 30 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα απόγευμα 6:30 με 8:00 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Την ομάδα αυτή, για την οποία έχει ξαναγράψει στο παρελθόν το sissysworld, συντονίζει η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Νταίζη Μανιατοπούλου, ενώ βοηθός συντονίστρια είναι η Αννα Πανουσάκου.

Η κυρία Μανιατοπούλου πιστεύει πως το να μεγαλώσουμε χαρούμενα και υπεύθυνα παιδιά είναι μεγάλη ευθύνη και υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να το πετύχουμε από το να βασιζόμαστε στο ενστικτό μας ή να επαναλαμβάνουμε συμπεριφορές που είχαν οι δικοί μας γονείς.

Προκειμένου να στηρίξουμε τους γονείς σε αυτόν τον τόσο σημαντικό και απαιτητικό ρόλο τους, επισημαίνει η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Νταίζη Μανιατοπούλου, έχουμε ετοιμάσει 12 μαθήματα, που θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν καλύτερα τα παιδιά τους και τις πραγματικές τους ανάγκες. Θα συζητήσουμε πρακτικούς τρόπους προκειμένου να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους στην υπευθυνότητα, χτίζοντας συγχρόνως μαζί τους μια καλή σχέση με αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Η ομάδα απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών. Οι αρχές είναι οι ίδιες για όλες τις ηλικίες και ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά να εφαρμόσουμε μεθόδους που θα βελτιώσουν τη σχέση μας με τα παιδιά μας, ενώ συγχρόνως τα βοηθάμε να γίνουν πιο υπεύθυνα!

Οι τίτλοι των 12 μαθημάτων είναι οι εξής:

1. Η βασική ανάγκη του παιδιού και του ανθρώπου. Προϋποθέσεις για την δημιουργία καλών σχέσεων.

Ισοτιμία γονέων-παιδιών. Ο ρόλος του γονέα.

2. Η επιρροή της σειράς γέννησης του παιδιού στην προσωπικότητά του.

3. Τα κίνητρα της συμπεριφοράς. Το ‘σχέδιο ζωής’.

Ο ‘καλός’ γονιός. Οι διαφορές ανάμεσα στον ‘καλό’ και στον υπεύθυνο γονέα.

4. Ο ανταγωνισμός μεταξύ γονέων και παιδιών και πως να τον σταματήσουμε.

5. Οι 4 στόχοι της αρνητικής συμπεριφοράς των παιδιών

6. Διαφορές μεταξύ μικρότερων παιδιών και εφήβων.

7. Αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία με τα παιδιά. Πως να γίνω καλός ακροατής.

8. Η τέχνη της ενθάρρυνσης.

9. Φυσικές και λογικές συνέπειες αντί της ανταμοιβής και της τιμωρίας.

10. Πως να εφαρμόσω τις φυσικές και τις λογικές συνέπειες.

11. Οικογενειακό συμβούλιο.

12. Συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Το συνολικό κόστος των μαθημάτων είναι 420 ευρώ,πληρωτέο σε 3 δόσεις στην αρχή κάθε μήνα. Σε περίπτωση προεξόφλησης του συνολικού ποσού, θα υπάρχει έκπτωση 15%.

Επειδή θεωρούμε σημαντική τη συμμετοχή και των 2 γονιών, σε αυτή την περίπτωση θα παρέχεται έκπτωση 50% στον δεύτερο γονιό που θα συμμετέχει.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο : [email protected]

Λίγα λόγια για τη Νταίζη Μανιατοπούλου:

Η Νταίζη Μανιατοπούλου σπούδασε ψυχολογία στο Deree- The American College of Greece όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, Master of Science in Counseling Psychology and Psychotherapy. Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2015 έκανε την πρακτική της άσκηση στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και στο Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρείο-Κλινική Ελλήνων Αμερικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων «Σεμινάριο για την εξέλιξη της αλληλοεξάρτησης», The Meadows Clinic, Arizona U.S.A., σεμινάριο για ασθενείς με σοβαρές διαταραχές προσωπικότητας “Borderline and Narcissistic Conditions and Their Treatment” εισηγητής Otto F. Kernberg, M.D., F.A.P.A και εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Πρώιμες Αναμνήσεις και η Ιδιωτική Λογική”, Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, εισηγητής Bruce Tate, Psychologist (MASIIP).Από το 2002 είναι ενεργό μέλος ομάδων αυτογνωσίας. Από το 2016 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και είναι συντονίστρια εβδομαδιαίων ομάδων εκπαίδευσης γονέων.

  • Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Νταίζη Μανιατοπούλου