Ημέρα Ελένης και Τζίμη Μπούση (Eleni &Jimmy Bousis day) ανακηρύχθηκε προχθές από τον Δήμαρχο του Σικάγου η 6η Νοεμβρίου, για την μεγάλη προσφορά του ζεύγους των Ελληνοαμερικάνων Δημήτρη και Ελένης Μπούση στην ανθρωπότητα, στο ετήσιο gala που διοργάνωσε η Ελένη Μπούση, στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 1.500.000 δολλάρια μέσα σε ένα μόνο βράδυ για τους σκοπούς του Hippocratic Cancer Research Foundation, δηλαδή για την ενίσχυση των ερευνών ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη μάστιγα της ανθρωπότητας, ο καρκίνος.

Ο Scott Seaman η Ελένη Μπούση και ο Δημήτρης Μπούσης  την ώρα που ανακοινώνει ότι ανακηρύχθηκε από τον Δήμαρχο του Σικάγου Ημέρα Ελένης και Δημήτρη Μπούση (Eleni &Jimmy Bousis day) η 6η Νοεμβρίου για την μεγάλη προσφορά του ζεύγους των Ελληνοαμερικάνων στην ανθρωπότητα!

Η Ελένη Μπούση, που έβαλε στοίχημα με τον εαυτό της να «κάνει τη διαφορά» για την ανθρωπότητα, να σφραγίσει ανεξίτηλα την ιστορία και να αλλάξει τα δεδομένα του πλανήτη, φαίνεται πως θα τα καταφέρει!Η Ελένη Μπούση στο ετήσιο gala που διοργάνωσε  κατάφερε να συγκεντρώσει  πάνω από 1.500.000 δολλάρια μέσα σε ένα μόνο βράδυ για τους σκοπούς του Hippocratic Cancer Research Foundation, δηλαδή για την ενίσχυση των ερευνών ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη μάστιγα της ανθρωπότητας, ο καρκίνος.

Scott and Charlene Seaman, Ελένη και Δημήτρης ΜπούσηςΕλένη και Δημήτρης Μπούσης


Scott Seaman, Ελένη και Δημήτρης Μπούσης


Scott and Charlene Seaman, Ελένη και Δημήτρης Μπούσης

Ο δρ.Λεωνίδας Πλατάνιας

Στη μεγαλειώδη και φαντασμαγορική φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σικάγο, παρευρέθησαν 700 καλεσμένοι από όλο τον κόσμο!


Danielle Samoylovich


Nicole Liadis-Boufis


Scott & Charlene SeamanΈλληνες, Αμερικάνοι, Εβραίοι, Ρώσοι ήρθαν για να προσφέρουν την θερμή τους υποστήριξη στο Hippocratic Cancer Research Foundation, όπως άλλωστε το κάνουν κάθε χρόνο στα ετήσια γκαλά που διοργανώνει η σπουδαία αυτή γυναίκα, με το μεγαλείο ψυχής, την τεράστια προσφορά και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο σε Αμερική, Ελλάδα, Αφρική, Κούβα.


Έλληνες ξενοδόχοι προσέφεραν για δημοπρασία τα δωμάτια των πολυτελών ξενοδοχείων τους, όπως η Ειρήνη Βασιλοπούλου του St.George Lycabettus και η Ευγενία Χραπανά του Olympus Litohoro Resort, η Τίνα Ντουζόγλου προσέφερε για δημοπρασία μια βίλα της στη Μύκονο και η Μαρίζα Φασιανού προσέφερε για δημοπρασία ένα έργο του μεγάλου ζωγράφου Αλέκου Φασσιανού.

Παράλληλα σημαντικά χρηματικά ποσά προσέφεραν μεταξύ άλλων και οι εξής:

Constantino and Maria Danos, Jimmy and Eleni Bousis, George Bousis, Daniel and Susan Berdakin-Alberti, Eleni, Bobby, Taso Tzotzolis and family, Kenneth C. Griffin, Steven Galanis, Tim and Julie Hendricks, Bruce and Diana Rauner, Rosalia Vologin, Themis and Teddi Galanis, Stella-Alexia Mantzaris, Gary Rabine Family, Calamos Nicole and Elia Boufis, tasty Breads, Dominick Stramaglia, Kelly and Kosta Apostolopoulos, Connie Dornan, Vondra and Harris Family, Peter and Joanne Kalantzis, Cinespace, Alex Pissios, Peter Rahal, Danielleand Alex Samoylovich, Halikias Family, Karen and Ed Gryzwacz, Andrew Feichter, joe and Mary Jo McMahon, Andonis and Sula Mistras, Tim and Amanda Ozinga, Charlene and Scott Seaman, Dean and Kathy Marousis, Omar Hussein, cook Jordan, Jane Franklin, Kelly Vlahakis-Hanks, Ramon Ceballos, George Hlepas, Thomas Kane, Honorable Judge And Susan Fein, Logothetis Family, Parthenon Family, Spyropoulos Family, Janell Adames, zouras Family, Gianaras Family, Mike and Verna Bousis

Soula Mistras, Eleni Bousis

Dean and Kathy Marousis


Eleni Bousis, Nicole Liadis-Boufis, Tedi Furla Galanis


Soula Mistras, Eleni Bousis, Doretta Mistras


Nicole Liadis-Boufis, Danielle Samoylovich, Eleni Bousis


Γωγώ Αθανασοπούλου, Ελένη Μπούση

Βικτώρια Μπούση, Scott and Charlene Seaman, Εvangelos Bousis


Nicole Liadis-Boufis, Danielle Samoylovich, Eleni Bousis

Dr. Leonidas Platanias


Nicole Liadis-Boufis, Scott and Charlene Seaman

Έλενα Μάνου, Ελένη Μπούση, Βίκυ Παλυβού

Αναστασία Παλυβού, Βικτώρια Μπούση

Ευάγγελος Μπούσης, Γιώργος Μπούσης

John Manos, Eleni Bousis, Elena Manos

Gregory, Anastasie, Angelo Palyvos

Βικτώρια Μπούση, Ευάγγελος Μπούσης

Αναστασία Παλυβού, Βικτώρια Μπούση

Ντορέττα Μυστρά, Μιχάλης Μυστρας

Gregory Palyvos,Scott Seaman, Vicky Palyvos and Charlene Seaman

Βίκυ Παλυβού, Γωγώ Αθανασοπούλου

Δημήτρης Μπούσης

Danielle Samoylovich, Vicky Palyvos

Eleni Bousis, Elena Manos

Scott Seaman, Danielle Samoylovich

Η Ελένη Μπούση είναι παγκοσμίως γνωστή για την έντονη φιλανθρωπική της δράση και ως «Μητέρα Τερέζα», μια που στη καρδιά της και στη μεγάλη της αγκαλιά  χωρούν όλοι όσοι χρειάζονται την βοήθεια της! Έχοντας αφιερώσει όλη της τη ζωή στο να βοηθά ευάλωτες ομάδες, η Ελένη Μπούση είναι μια γυναίκα χαμηλών τόνων αλλά υψηλής ακτινοβολίας, που προτιμά να μην θορυβεί η ίδια, αλλά να «θορυβούν» οι πράξεις της! Εκτός από ιδρύτρια και Πρόεδρος του Hippocratic Cancer Research Foundation, είναι και Πρόεδρος στο ελληνικό Γηροκομείο στο Ιλινόις (το Greek American Nursing Home and Rahabilitation), στηρίζει παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, καθώς και ορφανά στο Ορφανοτροφείο στο Μεριβελ Σικάγου, αλλά και στο ορφανοτροφείο που ίδρυσε η οικογένειά της στην Κένυα, το οποίο έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει εκεί 120 ορφανά! Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Δήμαρχος του Σικάγου ανακήρυξε την 6η Νοεμβρίου ημέρα Ελένης και Τζίμη Μπούση!

Scott and Charlene Seaman, Eleni Bousis

Eleni Bousis, John Karamanos

Αναστασία Παλυβού, Joseph Thomas, Βίκυ Παλυβού, Γρηγόρης Παλυβός, Αμάντα Παλυβού,  Άντζελο Παλυβός, 

Eleni Bousis, Vicky Palyvos

Gregory Palyvos, Evangelo Bousis

Αναστασία Παλυβού, Joseph Thomas

Συνοδοιπόρους στις προσπάθειές της έχει πάντα την οικογένειά της, που κάθε χρόνο έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της γης προκειμένου να βρεθούν δίπλα της στο Gala της. Έτσι και φέτος ήταν δίπλα της ο αγαπημένος της σύζυγος Jim, τα παιδιά της Michalis, George, Evangelia, Victoria, τα εγγόνια της, ο αδερφός της Πέτρος Παλυβός με την σύζυγό του Βίκυ και τα παιδιά τους

Η Ελένη Μπούση με τον γιό της Γιώργο Μπούση, ο οποίος προσέφερε στο gala 250.000 δολλάρια!

Γιώργος Μπούσης, Ευάγγελος Μπούσης, Ελένη Μπούση, Βικτώρια Μπούση


Evangelo Bousis, Vicky Palyvou, Victoria Bousis

Δημήτρης Μπούσης, Βίκυ Παλυβού

Gregory Palyvos, Joseph Thomas, Vicky Palyvos, Angelo Palyvos

Βικτώρια Μπούση, Βίκυ Παλυβού

Ολόκληρο το ποσό των εσόδων  θα διατεθεί για τους σκοπούς του Hippocratic Cancer Research Foundation. Η επίτευξη του ποσού αυτού αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα: Ότι ο κόσμος έχει μεγάλη διάθεση να βοηθήσει και να προσφέρει για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω ανθρώπων και Ιδρυμάτων που αναγνωρίζει, εκτιμά και εμπιστεύεται!

Αναστασία Παλυβού, Danielle Samoylovich

Gregory Palyvos, Scott Seaman, Vicky Palyvos and Charlene Seaman

Nicole Ladis, Vicky Palyvos

Soula Mistras

Το Hippocratic Cancer Research Foundation με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, που ίδρυσε η Ελένη Μπούση το 2015, με τη σημαντική συμβολή του dr.Λεωνίδα Πλατάνια και με σκοπό την ενίσχυση ερευνών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ειδικεύεται στη μεταφραστική έρευνα του καρκίνου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαστηριακών μεθοδολογιών και εφαρμογών κλινικού ενδιαφέροντος. Δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στήριξη στο έργο της καταπολέμησης του καρκίνου, χρηματοδοτώντας morning διεπιστημονικές ερευνητικές ομάδες στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center του πανεπιστημίου Northwestern. Στόχος του είναι μεταξύ άλλων να ενδυναμώσει τη δράση των ερευνητών του, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουν επείγοντα ζητήματα στους τομείς της βιολογίας του καρκίνου και της ογκολογίας με την εφαρμογή καινοτόμων θεραπευτικών διαδικασιών. Το ερευνητικό κέντρο Lurie είναι ένα από τα 47 εθνικά κέντρα για την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου στις ΗΠΑ, το οποίο τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης. Καθοριστική είναι η συμβολή στην έρευνα και αντιμετώπιση του καρκίνου του ομογενούς Λεωνίδα Πλατάνια, που από το 2014 είναι διευθυντής του Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center. Στη διάρκεια της θητείας του έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του κέντρου, εισάγοντας προγράμματα μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο και έχοντας αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, με τουλάχιστον 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων σε σχέση με τα καρκινικά κύτταρα και την ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι οποίες συμβάλουν στη θεραπεία κακοηθειών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αφορμή για τη δημιουργία του Hippocratic Cancer Research Foundation ήταν ότι πριν 18 χρόνια η τότε ετοιμοθάνατη καρκινοπαθής μητέρα της Ελένης Μπούση, Μπέσσυ Παλιβού, δοκίμασε ένα πειραματικό φάρμακο που είχε ανακαλύψει ο δρ. Πλατάνιας και η ομάδα του και έκτοτε έζησε 17 χρόνια!

Τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες είναι άξιες συγχαρητηρίων και φωτεινά παραδείγματα για μίμηση!
Όλοι μαζί  ας συμμετέχουμε στη σημαντική αυτή προσπάθεια! Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά Ελένη Μπούση!