Μέσα από μία πρωτόγνωρη, αλλά και άψογα εκτελεσμένη διαδικασία τα μέλη της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες – ΕΣΟΑ ψήφισαν από τους τόπους διαμονής τους ανά την Ελλάδα διαδικτυακά και ανέδειξαν την Πρόεδρό τους κα Βούλα Κοζομπόλη (Αργυρό Μετάλλιο στην Υδατοσφαίριση το 2004) ως την εκπρόσωπό τους στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής – ΕΟΕ με 145 ψήφους, έναντι 67 του Λευτέρη Πετρούνια (Ενόργανη Γυμναστική), 16 της Χρύσας Μπισκιτζή ( Κωπηλασία) και 7 του Αλέξανδρου Νικολόπουλου (Μοντέρνο Πένταθλο).

Η Πρόεδρος της ΕΟΕ Βούλα Κοζομπόλη (Αργυρό Μετάλλιο στην Υδατοσφαίριση το 2004)εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία εκπρόσωπος της ΕΟΕ στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 

Σε δηλώσεις της η νεοεκλεγείσα στην Ολομέλεια της ΕΟΕ Πρόεδρος της ΕΣΟΑ, Βούλα Κοζομπόλη τόνισε:

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους Έλληνες Olympians που συμμετείχαν στη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η εκλογή μου στην ΕΟΕ είναι πολύ τιμητική και αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μεγάλη δέσμευση για την περαιτέρω στήριξη, ενδυνάμωση όλων των Αθλητών μας και την προώθηση του Ολυμπιακού Πνεύματος, της Ολυμπιακής Παιδείας και των Ολυμπιακών Αξιών. Η πρώτη εκλογή εκπροσώπου της ΕΣΟΑ στην ΕΟΕ είναι γεγονός και έρχεται να επιβεβαιώσει την τάση που υπάρχει διεθνώς (ΔΟΕ, Παγκόσμιες Ομοσπονδίες κτλ) , με τους Αθλητές να καταλαμβάνουν συνεχώς περισσότερες θέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων στον Αθλητισμό. Να τονίσω επίσης ότι ήδη άλλοι 3 συνάδελφοι (Πύρρος Δήμας OLY Άρση Βαρών, Στέφανος Χανδακάς OLY Ιστιοπλοΐα και Νίκος Ξυλούρης OLY Κολύμβηση) εκλέχτηκαν στις πρόσφατες εκλογές των Ομοσπονδιών ως εκπρόσωποι στην ΕΟΕ τους οποίους και συγχαίρω θερμά. Η φωνή των Αθλητών γίνεται ολοένα και πιο δυνατή! Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιούς μου Λευτέρη Πετρούνια OLY, Χρύσα Μπισκιτζή OLY και Αλέξανδρο Νικολόπουλο OLY για την άψογη διαδικασία στην οποία και εκείνοι συνέβαλαν να τηρηθεί, η οποία ανέδειξε τόσο το Ευ Αγωνίζεσθαι που οι Έλληνες Συμμετάσχοντες σε Ολυμπιακούς αγώνες πρεσβεύουμε, όσο και τους στενούς δεσμούς που όλοι έχουμε μεταξύ μας».


Η διάκριση αυτή της Βούλας Κοζομπόλη στη Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού στίβου αποτελεί την συνέχεια μίας σειράς αναγνωρίσεων προς το πρόσωπό της σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με κορυφαία εκείνη της επιλογής της ( ανάμεσα σε μόνο 5 γυναίκες παγκοσμίως) από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το «IOC Women & Sports Award 2015» της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και του ορισμού της ως μέλους της Επιτροπής Marketing της ΔΟΕ.

Εξάλλου εκτός από τους Ολυμπιακούς, η Βούλα Κοζομπόλη μέλος της εθνικής ομάδας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης 2005 στο Κιρίσι.Ήταν η πρώτη σκόρερ (με 12 τέρματα, όσα σκόραρε και η Τάνια ντι Μάριο) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Γυναικών του 2004 στο Λόνγκ Μπιτς, όπου  η Ελλάδα τερμάτισε 6η.

Τον Μάρτιο του 2014 η Βούλα Κοζομπόλη εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον Φεβρουάριο του 2018 επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία, ενώ πριν 1 περίπου χρόνο εξελέγη Πρόεδρος της ΕΣΟΑ 

Πιο συγκεκριμένα  η δραστήρια Πρόεδρος της ΕΣΟΑ εχει βραβευτεί με πάνω από 350 βραβεία στην Ελλαδα στην Ιταλία και στην Αμερική. Εχει επίσης λάβει χρυσό μετάλλιο από την Βουλή των Ελληνων , χρυσό σταυρό από τον Αρχιεπίσκοπο, έχει εμπνευστεί και ” τρέχει” το πρόγραμμα ” Make a place for one more woman”, ενώ 2 δρόμοι έχουν πάρει το όνομα της (ένας στο Ολυμπιακο χωριό στους Θρακομακεδονες και ενας στον τόπο καταγωγής της στην Μεσσηνια).

Η Βούλα Κοζομπόλη έχει εμπνευστεί και ” τρέχει” το πολύ σημαντικό για τις γυναίκες πρόγραμμα ” Make a place for one more woman”

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μία ακόμη παγκόσμια αναγνώριση που έλαβε η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ και  Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη, ήταν με την εκλογή της στην Επιτροπή Αθλητών της FINA 2017-2021.
Επίσης ορίστηκε ως εκπρόσωπος των αθλητών στην Παγκόσμια Επιτροπή για την υδατοσφαίριση της FINA (TWPC) όπου εκτός της ιδίας, υπάρχει μία μόνο ακόμα γυναίκα