Η EDIT GALLERY παρουσίασε την δεύτερη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου, με τίτλο ‘Let Them Stare’.Τα Εγκαίνια έγιναν παρουσία του καλλιτέχνη την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 και η Διάρκεια Έκθεσης είναι: 9 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2022

(Αριστερά) Primavera 1, 2022 Λάδι και ακρυλικό σε καμβά | 150 x 150 cm (Δεξιά) Primavera 2, 2022 Λάδι και ακρυλικό σε καμβά | 150 x 150 cm Courtesy of the artist and The Edit Gallery

Αν παρατηρήσουμε το έργο της Στέλλας Καπεζάνου, βρισκόμαστε να κοιτάμε ηδονοβλεπτικά μέσα από μια κλειδαρότρυπα, μεθυσμένοι από τα χρώματα των καμβάδων της. Στην έως τώρα εικαστική της διαδρομή, παρουσιάζει καλά σκηνοθετημένες φιγούρες γεμάτες νόημα και υπαινιγμούς, ακροβατώντας μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, καταναλωτισμού και ρομαντισμού, σαν μια μεταφορά του θεατή σε ένα ερωτικό πάρτι χλιδάτης ειρωνείας που ποτέ δε τελειώνει.

Παρόλα αυτά, στην ατομική της έκθεση που φιλοξενείται στην The Edit Gallery στην Κύπρο, η Καπεζάνου κάνει μια απρόβλεπτη μεταστροφή, από τις άψογες σκηνοθεσίες της με τεχνικές ταμπλό βιβάντ και φωτορεαλισμού σε μια κατάσταση πιο ευαίσθητη, πιο τρυφερή και διακριτική στα νοήματα της. Δέρμα, θηλυκές καμπύλες, θηρία και γυμνά, αποθεώνουν την δυναμικότητα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον κόσμο της Καπεζάνου, αφαιρώντας την αντρική φιγούρα και παρουσία που παρατηρούσαμε σε προηγούμενα της έργα. Η καλλιτέχνης φανερώνει στο φιλότεχνο κοινό μια άλλη πτυχή του εικαστικού της ταλέντου, διατηρώντας τις άριστα τεχνικά ζωγραφικές ποιότητες της, ενσωματώνοντας κολλάζ αλλά και παρουσιάζοντας για πρώτη φορά κεραμικά γλυπτά.

Εκκωφαντικός ο τίτλος της έκθεσης, τόσο εξελικτικός, τόσο ενδυναμωτικός και συνάμα υπεροπτικά γοητευτικός: Let Them Stare.

Σχετικά με την καλλιτέχνη

 Η Στέλλα Καπεζάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με τιμητική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την πρώτη θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις της ΑΣΚΤ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου, με την υποστήριξη της Motoroil Hellas, όπου της απονεμήθηκε η υποτροφία Frank Bowling.  Στο Λονδίνο έχει βραβευθεί με το Clyde & Co Emerging Star 2017, το Cass Art Prize 2018 και ήταν φιναλίστ για το Solo Show Award 2017, το Rise Art Prize 2018  και το ACS Studio Prize 2018.
Έχει παρουσιάσει τα έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στέλλα Καπεζάνου

Let Them Stare

Εγκαίνια παρουσία του καλλιτέχνη: Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 │18:00 – 21:00

 

Διάρκεια Έκθεσης: 9 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2022

 

The Edit Gallery 1 Agias Zonis str., 23 Nicolaou Pentadromos Centre, 3026, Limassol, Cyprus

 

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 15:00 – 19:00

                                Σάββατο, 10:00 – 13:00


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

 

The Edit Gallery

+357 25 251710

[email protected]

i: @the_editgallery

fb: theeditgallery

theeditgallery.com