Δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία στις μητέρες που αγωνίζονται δίπλα στα παιδιά τους έδωσε με τον δικό του τρόπο, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας.
 
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της
 
 
Σε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Πέμπτη 10 Μαΐου, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μαζί με τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, τίμησαν επτά μητέρες, με επτά εντελώς διαφορετικές προσωπικές ιστορίες, οι οποίες αποτελούν παραδείγματα ηρωισμού και κουράγιου.
 
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, Σίσσυ Παυλοπούλου
 
 
Μία μητέρα που έχασε το δικό της παιδί, αλλά συνεχίζει να βοηθά τα παιδιά που τη χρειάζονται, μία μητέρα που ταξίδεψε από την Αλβανία για να σώσει το παιδί της, το οποίο κατάφερε να βγει νικητής στην μάχη με τον παιδικό καρκίνο, μία μητέρα που αγωνίζεται δίπλα στο παιδί της εδώ και 13 χρόνια χωρίς να το βάλει ποτέ κάτω αλλά και μία γυναίκα που βρέθηκε αντιμέτωπη με τον καρκίνο στην εφηβεία της και είναι τώρα υγιής και μητέρα δύο παιδιών, τιμήθηκαν για τη δύναμη και τον μεγάλο αγώνα που έχουν δώσει απέναντι στον καρκίνο.
 
 
 
 
Η κυρία Αφροδίτη Πλακιωτάκη μαζί με τις βραβευθείσες μητέρες
 
 
Για την ανιδιοτελή προσφορά τους και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» επέλεξε επιπλέον να τιμήσει μία μητέρα που αν και είχε τρία δικά της παιδιά δεν δίστασε, όταν βρέθηκε συμβατή με κάποιο παιδί που χρειαζόταν μεταμόσχευση, να το βοηθήσει και προσέφερε μόσχευμα μυελού των οστών και μία μητέρα που έφερε στον κόσμο το δικό της παιδί, χωρίς τον άνδρα της στο πλευρό της, καθώς εκείνος, την ίδια ακριβώς στιγμή, έπρεπε να δώσει μόσχευμα μυελού των οστών, αφού βρέθηκε συμβατός με ένα παιδί που έπρεπε να μεταμοσχευτεί.
 
 
Οι κυρίες Τζωρτζίνα Έλληνα, Καίτη Μεταξωτού, Ντόρα Δημοπούλου μαζί με την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και μία από τις βραβευθείσες μητέρες
 
 
Τιμητική διάκριση απένειμε ο Σύλλογος και στην Πρόεδρο της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών κυρία Μαρία Γιαννίρη, για την πρωτοβουλία της να στηρίξει οικονομικά, μέσα από το δίκτυο της Παναθηναϊκής, τη συλλογή και τυποποίηση δειγμάτων εθελοντών δοτών μυελού των οστών της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», μέσα από το Πρόγραμμα του Συλλόγου «Υιοθέτησε το δείγμα ενός εθελοντή δότη μυελού των οστών».
 
 
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Σίσσυ Παυλοπούλου με την Πρόεδρο και τα μέλη της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών
 
Οι βραβευθείσες μητέρες μοιράστηκαν τις συγκλονιστικές τους ιστορίες με τις παραβρισκόμενες, δίνοντας δύναμη και αποδεικνύοντας, μέσα από τα προσωπικά τους παραδείγματα, ότι πότε δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας
 
Μαριάννα Βαρδινογιάννη
 
 
«Κάθε μία από τις γυναίκες που τιμάμε σήμερα, τιμώντας στο πρόσωπό τους όλες τις μητέρες που αγωνίζονται, έχει μία ιστορία διαφορετική, συγχρόνως όμως και τόσο ίδια. Γιατί κάθε μία από αυτές τις ιστορίες ξεχωριστά, και όλες μαζί, είναι η ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ», σημείωσε η κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία έκανε μία συγκινητική αναφορά στη δική της μητέρα: «Η μητέρα μου ήταν ένας άνθρωπος ξεχωριστός και με καθοδήγησε στη ζωή μου μέσα από το δικό της ζωντανό παράδειγμα. Αυτή μου ενέπνευσε το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Μέσα από το δικό της παράδειγμα, συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι η προσφορά στο συνάνθρωπο, όταν σεμνά και αθόρυβα βοηθούσε τις νύχτες όλες τις γειτόνισσες της μικρής μου πατρίδας. Με ώθησε να σπουδάσω, γιατί πίστευε ότι η μόρφωση είναι πολύτιμη, αλλά ήθελε πάνω από όλα να γίνω ένας καλός άνθρωπος, γιατί πίστευε ότι όλα τα άλλα είναι περιττά. Όταν, πολύ νέα, απέκτησα το πρώτο μου παιδί και είχα όλα τα άγχη και τους φόβους που έχει κάθε νέα μαμά, η μητέρα μου, μου έδωσε μία συμβουλή : «Δώσε στα παιδιά σου φτερά για να πετάξουν και ρίζες για να επιστρέφουν σε εσένα». Ας δώσουμε, λοιπόν, όλες οι μητέρες, σε κάθε παιδί, είτε είναι δικό μας είτε όχι, ρίζες και φτερά. Ας δώσουμε, όμως, όλες μαζί, ρίζες και φτερά σε κάθε μητέρα που αγωνίζεται για το παιδί της. Ρίζες για να νιώθει δυνατή, και φτερά για να ελπίζει».
 
 
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Σίσσυ Παυλοπούλου με τις βραβευθείσες μητέρες
 
 
Από την πλευρά της, η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου μίλησε για τη σπουδαιότητα του ρόλου της μητέρας. «Τη Μάνα την έχουμε όλοι μέσα μας, την φέρνουμε κοντά μας ακόμα και αν η φυσική της παρουσία δεν υπάρχει πια. Γιατί η μάνα είναι πρώτα από όλα ιδέα, είναι έμπνευση, διδασκαλία, είναι προτροπή, είναι παράδειγμα. Μητέρα δεν είναι η αγάπη και η φροντίδα που προσφέρουμε όλοι; Μητέρα δεν είναι η ατελείωτες καθημερινές πράξεις αλληλεγγύης και βοήθειας;», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παυλοπούλου και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να βρούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την χώρα μας. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν και οι μητέρες που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, στις οποίες η κυρία Βαρδινογιάννη δώρισε ένα μενταγιόν σε σχήμα καρδιάς για να τους θυμίζει, όπως τους είπε, «ότι η καρδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ είναι πάντα κοντά τους στις δύσκολες στιγμές». Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κυρία Πόπη Τσαπανίδου.
 
 
Μαρέβα Μητσοτάκη, Πόπη Τσαπανίδου, Αλεξία Βαρδινογιάννη, Ζέττα Αντσακλή
 
Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Κάτια Ζυγούλη, Πόπη Τσαπανίδου
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, Σίσσυ Παυλοπούλου
 
Μαρέβα Μητσοτάκη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Κική Δημουλά
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νατάσα Λεβέντη
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Τιτίκα Αμανατίδη
 
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τις μητέρες του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
 
Τα βραβεία της εκδήλωσης