Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίαση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, της μόνης ολοκληρωμένης πρότασης σπουδών υψηλής ποιότητας στη Ναυτιλία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία του Solent University με έδρα το Southampton της Μ. Βρετανίας. Η Ναυτική Ακαδημία θα αρχίσει τη λειτουργία της από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-19 στις νέες εγκαταστάσεις 3.500m² του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στην καρδιά του Πειραιά.
 
Παρουσία πεντακοσίων και πλέον προσκεκλημένων στην κατάμεστη αίθουσα Βanquet του Μεγάρου Μουσικής, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, πλοιοκτήτες και στελέχη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων παγκοσμίως, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του Τύπου και του πολιτισμού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γιόρτασε την έναρξη μιας νέας εποχής για την ιδιωτική εκπαίδευση, ολοκληρώνοντας ένα μεγαλόπνοο έργο στρατηγικής σημασίας, το οποίο προετοιμαζόταν με πολύ προσεκτικά βήματα τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας στη διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής μεταξύ των δυο ιδρυμάτων που να δικαιολογεί το μέγεθος και τη φήμη τους.
ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ
 
Επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς, τον συντονισμό της οποίας είχε η δημοσιογράφος κα Πόπη Τσαπανίδου, ήταν ο captain Παναγιώτης Τσάκος, Ιδρυτής και Πρόεδρος της TSAKOS GROUP, στον οποίο το Solent University απένειμε τιμητικό Διδακτορικό τίτλο στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης για την πολύτιμη προσφορά του στον χώρο της Ναυτιλίας, βάσει του επίσημου τελετουργικού αναγόρευσης που ισχύει στην έδρα του Πανεπιστημίου.
ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ SOLENT UNIVERSITY
 
Την απονομή πραγματοποίησε ο καθηγητής Graham Baldwin, Πρύτανης του Solent University, παρουσία των κ.κ. καθηγητή Syamantak Bhattacharya, κοσμήτορα του Warsash School of Maritime Science and Engineering, κα Jo Nesbitt, διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, καθώς και του Καθηγητή Ντίνου Αρκουμάνη, τέως Πρέσβη της Ελλάδος για θέματα ενεργειακής πολιτικής, τέως αντί πρύτανη του Πανεπιστημίου City University του Λονδίνου και Προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΛΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ, ΡΩΜΑΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΣΙΜΟΣ ΠΑΛΗΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ
 
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προχώρησε σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία Warsash School of Maritime Science and Engineering του Solent University με έδρα το Southampton και με ιστορία 70 ετών, με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένη Ναυτική και Ναυτιλιακή Εκπαίδευση με διεθνή προοπτική. Η νέα ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ καλύπτει όλο το εύρος της ναυτικής εκπαίδευσης, αρχίζοντας από αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχους και μηχανικούς), αξιωματικούς Yacht και Superyacht και πληρώματα και συνεχίζοντας με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Διοίκηση Λιμένων. Επιπλέον, έχει συνάψει συνεργασία με τον Professional Yachting Association (PYA) για την παροχή εξειδικευμένων πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση στον χώρο του Yacht και Superyacht.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
 
Ο κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στην ομιλία του τόνισε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε απόψε την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Solent University του Southampton. Η Ναυτική Ακαδημία – η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά των κρατικών ακαδημιών – ξεκινά αυτό το φθινόπωρο και στόχος της είναι να ανεβάσει το επίπεδο της εκπαίδευσης των ναυτοπαίδων και ειδικότερα των ανώτατων και ανώτερων πληρωμάτων, πλοιάρχων και μηχανικών. Επιπλέον, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και Ακαδημία για την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των ανθρώπων που στελεχώνουν το Yachting και τα σκάφη αναψυχής, μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή κίνηση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ
 
Ο captain Παναγιώτης Τσάκος, εμφανώς συγκινημένος, σε δήλωσή του με τη λήξη της απονομής ανέφερε: «Είναι μεγάλη και σημαντική η τιμή που μου έκανε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Solent University απόψε. Όμως, ακόμη πιο σημαντική είναι η απόφαση για την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας στον Πειραιά, κάτι που έχει τόσο ανάγκη η δουλειά μας και η μεγάλη ναυτιλία των Ελλήνων. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.»
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΩΜΑΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
 
Η ίδρυση της ιδιωτικής Ναυτικής Ακαδημίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και την ελληνική εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να φοιτήσουν σε μία από τις καλύτερες ναυτικές ακαδημίες του κόσμου, χωρίς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι όλοι οι μεγάλοι εφοπλιστικοί όμιλοι και οι ναυτιλιακές εταιρίες που με ενθουσιασμό υποστήριξαν την προσπάθεια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον εκπαιδευτικό οργανισμό στη σημαντική αυτή βραδιά.
 
ΜΑΪΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ, ΖΩΗ ΤΣΑΒΛΙΡΗ
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΡΩΜΑΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΝΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΣ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΡΙΣΤΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ, ΜΙΛΕΝΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΖΩΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ, ΜΑΪΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΛΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΓΚΑ, ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
ΛΟΥΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ, ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ
ΑΛΕΞΙΑ ΔΙΒΑΝΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΒΑΝΗΣ
ΡΩΜΑΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΣΩΤΗΡΑΚΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ
ΖΩΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ, ΜΙΛΕΝΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ, ΖΩΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΝΤΙΝΟΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ
ΜΑΙΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΚΡΙΣΤΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΡΩΜΑΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΡΙΣΤΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΟΥΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ, ΚΡΙΣΤΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΛΟΥ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ
ΑΝΝΥ ΠΕΤΡΑΚΗ, ΚΡΙΣΤΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΤΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis