Τους 5 βασικούς παράγοντες που επειρεάζουν την προσωπικότητα του ανθρώπου ανέλυσε πρόσφατα η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Νταίζη Μανιατοπούλου στην ομιλία που έκανε με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας στο Κολλέγιο Ψυχικού με θέμα: “ Η επιρροή της σειράς γέννησης στην προσωπικότητα».
 
Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Νταίζη Μανιατοπούλου
 
 
Κατά την ομιλία της η κυρία Μανιατοπούλου επεσήμανε μεταξύ άλλων πως ένας βασικός παράγων, είναι η σειρά που γεννιέται ένα παιδί μέσα στην οικογένεια. Η σειρά γέννησης, μας οδηγεί να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, δηλαδή πεποιθήσεις, που μας ακολουθούν σ’ όλη μας τη ζωή. Στη συνέχεια, η Νταίζη Μανιατοπούλου, μας εξήγησε τους μηχανισμούς με τους οποίους ένα παιδί προσπαθεί να εξασφαλίσει την δική του μοναδική και ξεχωριστή θέση μέσα στην οικογένεια και τις τακτικές που ασυνείδητα ακολουθεί. Ανέλυσε τα χαρακτηριστικά των πρωτότοκων, των δευτερότοκων, των μικρότερων παιδιών καθώς και των μοναχοπαιδιών. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη σημασία του να μαθαίνουμε από πολύ μικρές ηλικίες, την υπευθυνότητα στα παιδιά μας, ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν ικανοί, χρήσιμοι και ευτυχισμένοι ενήλικες.
 
 
Τέλος η ψυχοθεραπεύτρια Νταίζη Μανιατοπούλου δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το πιό σημαντικό για το παιδί και τον άνθρωπο, είναι η ενθάρρυνση. Μία τέχνη στην οποία οφείλουμε όλοι να εκπαιδευτούμε προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, τους συντρόφους μας και τους ανθρώπους γύρω μας να εξελιχθούν. Η τέχνη της ενθάρρυνσης, μας βοηθάει να αυξήσουμε το θάρρος, την αυτοπεποιθησή μας και να ανθίσουμε όπως τα λουλούδια με το φως.
 
 
Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση που ακολούθησε, καθώς το ενδιαφέρον για το θέμα ήταν μεγάλο και η εισηγήτρια είχε τη χαρά να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα και να διευκρυνίσει δίαφορες πτυχές που αφορούσαν αυτό το θέμα που αφορά όλους μας. Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους, τους συντρόφους τους και τα παιδιά τους.
 
 
 
ΣΠΟΥΔΕΣ Σεπτέμβριος 2013- Ιούνιος 2016 : Master of Science in Counceling Psychology and Psychotherapy, The American College of Greece Ιανουάριος 2012- Ιούνιος 2013: Graduate Certificate in Psychology, The Graduate School of Deree- The American College of Greece 1987-1991: Bachelor Diploma in Business Administration, The American College of Greece ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Μάρτιος 2006 Παρακολούθηση συμμετοχής εβδομαδιαίου σεμιναρίου για άτομα με προβλήματα εθισμού, The Meadows clinic, Arizona U.S.A. Νοέμβριος 2006 Εβδομαδιαίο βιωματικό σεμινάριο για την εξέλιξη της αλληλοεξάρτησης ‘’Survivors”, The Meadows clinic, Arizona U.S.A. Μάρτιος 2014 Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για ασθενείς με σοβαρές διαταραχές προσωπικότητας: Borderline and Narcissistic Conditions and Their Treatment, με ομιλητή τον Otto F. Kernberg, M.D., F.A.P.A Μάρτιος 2018 Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Πρώιμες Αναμνήσεις και η Ιδιωτική Λογική”, Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, εισηγητής Bruce Tate, Psychologist (MASIIP). ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2002-σήμερα: Συμμετοχή -εβδομαδιαία-σε ομάδες αυτογνωσίας και ψυχανάλυσης. 2010-2012: Παρακολούθηση εβδομαδιαίων συναντήσεων για εποπτεία σε ομάδα ψυχολόγων-ψυχοθεραπευτών. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Οκτώβριος 2014- Δεκέμβριος 2014: ΕΠΙΨΥ Παπάγου, εποπτεία κα Β. Καρύδη Οκτώβριος 2014- Φεβρουάριος 2015: Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, εποπτεία κος Κωνσταντίνος Κατάκης Μάρτιος 2015- Ιούλιος 2015: Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρείο- Κλινική Ελλήνων Αμερικής ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και συντονίζει ομάδες γονέων ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ E-MAIL: [email protected]