Η Γαλλική Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Emmanuel Macron απένειμε στη Κα.Ειρήνη Βασιλοπούλου – Μαντζαβελάκη το παράσημο Medaille de chevalier de la Légion d’honneur!

Η Ειρήνη Βασιλοπούλου ανάμεσα στην Nadia Sartawi και στον Πρέσβη της Γαλλίας Patrick Maisonnave 

Η τιμητική αυτή απονομή έγινε για την συμπλήρωση 50 χρόνων του ξενοδοχείου St.George Lycabettus και την άψογη συνεργασία που είχε όλα αυτά τα χρόνια με την Γαλλία (η οποία ξεκίνησε από τον ιδρυτή του Αντώνη Μαντζαβελάκη), για την διαχρονικότητα της συνεργασίας και για την ιδέα της εδραίωσης του θεσμού Τουρισμός Πολιτισμός στην Αθήνα και στην Άνδρο με μουσεία, εκδόσεις, γκαλερί κλπ. δηλαδή μια καθαρά Ελληνική εταιρεία στραμμένη προς την Γαλλία και τον πολιτισμό της!

Τόνια Βασιλοπούλου Φίπιππος Τσαούσης Ειρήνη Βασιλοπούλου Nadia Sartawi Patrick Maisonnave (Πρέσβης Γαλλίας)

Η παρασημοφόρηση της Ειρήνης Βασιλοπούλου έλαβε χώρα εδώ στην Γαλλική Πρεσβεία από την ΑΕ πρέσβη της Γαλλίας, Patrick Maisonnave.

Nadia Sartawi Ειρήνη Βασιλοπούλου

Η κα. Ειρήνη Βασιλοπούλου ανέφερε πάλι τα λόγια του Καζαντζάκη, «Το να είμαστε ευτυχείς,σημαίνει να κάνουμε το καθήκον μας! Όσο δυσκολότερο είναι αυτό το καθήκον, τόσο ευτυχέστεροι γινόμαστε…» όπως είχε ξεκινήσει και στην Unesco στο Παρίσι στην παρουσίαση του βιβλίου, «Ευρωπαικός Τουρισμός & Πολιτισμός»

 Ειρήνη Βασιλοπούλου Patrick Maisonnave (Πρέσβης Γαλλίας)

Τόνια Βασιλοπούλου Nadia Sartawi Ειρήνη Βασιλοπούλου

Παράλληλα έγινε αναφορά της βράβευσης ( Prix de enterprises commerce, 2003) της κας Βασιλοπούλου πάλι στο Παρίσι απο την πρώτη γυναίκα υπουργό, Simone Veil

Τόνια Βασιλοπούλου Nadia Sartawi Ειρήνη Βασιλοπούλου Patrick Maisonnave (Πρέσβης Γαλλίας)

Ειρήνη Βασιλοπούλου

Στους παραβρισκόμενους στην Γαλλική πρεσβεία η κα.Βασιλοπούλου δώρισε το τελευταίο της βιβλίο με τον τίτλο «Dreams & Τimes»


Χρυσάνθη Λαιμού Ειρήνη Βασιλοπούλου


Ειρήνη Βασιλοπούλου Σίσσυ Παυλοπούλου

Η ΑΕ Πρέσβυς της Ιταλίας, Patricia Falcinelli  Ειρήνη Βασιλοπούλου


Ρούλα Λεβέντη-Δέσποινα Γιαννακοπούλου – Ήβη Ζαφειροπούλου – Κλέα Ηλιοπούλου


Ο Πρέσβης της Βραζιλίας  Cesario Melantonio με την σύζυγό του 


Μέρω Κεσσεσίογλου– Φανή Τσιγκάκου – Ειρήνη Βασιλοπούλου - Έπη Νικολακοπούλου

Φίπιππος Τσαούσης Nadia Sartawi Ειρήνη Βασιλοπούλου Patrick Maisonnave 

 

Στην τιμητική εκδήλωση ήταν παρούσα και η Ελληνογαλλική γαστρονομία, καθώς ο Γάλλος chef της πρεσβείας και ο Έλληνας chef του St.George Lycabettus δημιούργησαν a quatre mains Ελληνογαλλικές γεύσειςενώ η βραδιά έκλεισε με μακαρόν & παραδοσιακό υποβρύχιο – Ελληνικό ούζο & Γαλλική σαμπάνια.

ΠΗΓΗ: papadamispress