Την Ολυμπιακή Ημέρα γιόρτασε πρόσφατα η ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών «Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφύγων νεανίδων – η Ελπίδα» στην δομή προσφύγων στη Ραφήνα. Το πρόγραμμα ποδοσφαίρου με τίτλο «Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφύγων νεανίδων – η Ελπίδα.Ο αθλητισμός ως μέσο κοινωνικής ένταξης προσφύγων νεανίδων» εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι δραστήριες διοργανώτριες της εκδήλωσης Βούλα Κοζομπόλη -αργυρή ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και η Ντόρα Πάλλη – σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων, αντιπρόεδρος της «Ακαδημία: Κοινωνία και Αθλητισμός» και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ντόρα Πάλλη και η Βούλα Κοζομπόλη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής , του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
 
Οι υπερδραστήριες εμπνεύστριες του προγράμματος «Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφύγων νεανίδων – η Ελπίδα» Βούλα Κοζομπόλη και Ντόρα Πάλλη.
στην εκδήλωση που διοργάνωσαν.
 
Η «Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφύγων νεανίδων – η Ελπίδα” , που έχει την έγκριση και την αιγίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει ενταχτεί στο πρόγραμμα «make place for one more woman», το οποίο εχει θεσμοθετήσει η πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη με έναυσμα το Πανευρωπαϊκό βραβείο “Αθλητισμός και Γυναίκα” που της είχε απονείμει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το 2015. Η ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών «Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφύγων νεανίδων – η Ελπίδα» απαρτίζεται από νέα κορίτσια πρόσφυγες που διαμένουν στον οικισμό στην Ραφήνα. Τα 60 παιδιά και έφηβοι πρόσφυγες και οι 40 γυναίκες κάτοικοι της ανοιχτής δομής προσφύγων μονογονεικών οικογενειών συμμετείχαν σε βιωματικά αθλητικά δρώμενα. Εκτός απο τις συνδιοργανώτριες Ντόρα Πάλλη και Βούλα Κοζομπόλη, στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η ολυμπιονίκης της ξιφασκίας Δήμητρα Μαγκανουδάκη, η ολυμπιονίκης του τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου, και η προπονήτρια ποδοσφαίρου Μάρθα Μωραίτου.
 
 
«Για μια ακόμη φορά προσπαθούμε, και θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική, να εντάξουμε τα προσφυγόπουλα στους ρυθμούς μιας κανονικής ζωής, θεωρώντας ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά από όπου και αν προέρχονται . Τα παιδιά είναι το μέλλον όλου του κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντόρα Πάλλη, επισημαίνοντας έτσι την αναγκαιότητα και σημαντικότητα του αθλητισμού στα παιδιά όλου του κόσμου και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας γενικότερα.
 
Η Ντόρα Πάλλη με τα παιδιά των προσφύγων
 
 
Aξίζει να σημειωθεί ότι η Ντόρα Πάλλη διδάσκει την φιλοσοφία της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως στις κατασκηνώσεις των νέων ηγετών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχει βραβευτεί για την δραστηριότητα της. Αποκορύφωμα η διάκριση της με το διεθνές βραβείο “Peace and Sports” για την αθλητική δράση “Get active on #Olympic day #with refugees”.
 
 
 
Η Βούλα Κοζομπόλη, γνωστή και για την φιλανθρωπική της δράση με την ιδιότητα της προέδρου του σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών, έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την συμβολή της στην διάδοση του γυναικείου αθλητισμού με αποκορύφωμα , όπως προαναφέρθηκε, το Πανευρωπαϊκό βραβείο “Αθλητισμός και Γυναίκα” που της απένειμε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το 2015. Στο πλαίσιο αυτό η Βούλα Κοζομπόλη έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα ” make place for one more woman ” για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό, στο οποίο συμμετέχουν πολλές αθλήτριες Ολυμπιονίκες και το οποίο υποστηρίζεται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Η πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη