Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ , ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, ΕΥΗ ΜΩΡΑΙΤΙΔΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗ ΜΑΝΤΥ ΤΖΙΝΙΕΡΗ , επισκέφτηκαν το Μεγανήσι, την Σαντορίνη, την Φολέγανδρο και την Θηρασιά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ολυμπιακής Εκεχειριας και του Βρετανικού Συμβουλίου “ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ “.
ΜΑΝΤΥ ΤΖΙΝΙΕΡΗ,ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ, ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ
Το πρόγραμμα αυτο, το οποιο συνεχιζεται με μεγάλη επιτυχία και το οποίο απευθύνεται στη σχολική κοινότητα της πατρίδας μας και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ , την επιλυση διαφορων και την προώθηση του «πνεύματος» της συνεργασίας και της φιλίας στις σχολικές μας κοινότητες και φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τα παιδιά στους τρόπους αποφυγής τέτοιων συμπεριφορών, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ στην καθημερινή μας ζωή. Οι πυλώνες του προγράμματος είναι οι Ολυμπιακές αξίες: Χαρά της προσπάθειας Ευ αγωνίζεσθαι Σεβασμός Αναζήτηση της Αριστείας Ισορροπία μεταξύ σώματος, θέλησης και πνεύματος Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10 – 15 ετών και είναι οργανωμένο σε 4 θεματικές περιοχές, που αντικαπτρίζουν τα ιδανικά της Ολυμπιακής Εκεχειρίας: Αναγνώριση της διαφορετικότητας Ισότητα ευκαιριών Κοινωνική ένταξη Επίλυση διαφορών
ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ AXION HELLAS , δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στήριξη σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές της πατρίδας μας.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ AXION HELLAS (ομάδας εθελοντών), είναι να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, οπως η βελτίωση, η προώθηση και η ανάπτυξη του πνευματικού, πολιτιστικού, επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου της τοπικής ζωής, παρέχοντας ιατρικές εξετάσεις, δημιουργώντας υποδομές καίριας σημασίας για την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων, και διοργανώνοντας παράλληλα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των Ελληνικών νησιών και την Ελληνικής ηπειρωτικής χώρας, που λογω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι περιοχές αυτές στερούνται εύκολης πρόσβασης σε βασικά αγαθά, όπως υπηρεσίες υγείας, της εκπαίδευσης, τις υποδομές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ, Η ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, ΟΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ,ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ AXION HELLAS ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ AXION HELLAS ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Το πρόγραμμα “ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ” ξεκίνησε από το Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο στο ΜΕΓΑΝΗΣΙ στις 10 Μαρτίου 2017 και συνεχίστηκε στα Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ, της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ και της ΘΗΡΑΣΙΑΣ, την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή 27 και 28 Απριλίου.
Αξίζει να σημειωθει ότι η ομάδα Ολυμπιακής εκεχειριας επισκεφθηκε 2 δημοτικά σχολεια στην Σαντορίνη και το μοναδικό σχολείο με μολις 7 μαθητές στην Θηρασια που εχει μολις 150 μονιμους κατοικους!
Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ , ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ ,ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, ΕΥΗ ΜΩΡΑΙΤΙΔΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗ ΜΑΝΤΥ ΤΖΙΝΙΕΡΗ , υλοποίησε ένα πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ,ΜΑΝΤΥ ΤΖΙΝΙΕΡΗ, ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ
Η συμμετοχή των μαθητών,των εκπαιδευτικών και των γονιών ήταν για άλλη μια φορά συγκινητική . Συμμετείχαν πάνω από 600 παιδιά και εκπαιδευτικοί. ” Τα παιδια μας αγκάλιασαν με συγκίνηση και ενθουσιασμό σαν να ειμαστε πραγματικά μελη των οικογένειων τους, εξέφρασαν πολλές απορίες για το πώς καταφέραμε να γίνουμε Ολυμπιονικες και μας ζητούσαν συμβουλές για το πώς θα καταφέρουν να πετύχουν τους δικούς τους στόχους” λεει στο sissysworld.com η Προεδρος των Ολυμπιονικών Βουλα Κοζομπολη , και καταλήγει λεγοντας:” Ειδικά στη Θηρασια οπου ηταν εμφανής η ανάγκη τους για επικοινωνια ,μας εκμυστηρευτηκαν τα όνειρα και τις ανησυχίες τους και εμεις με την σειρά μας τους μιλησαμε για την δύναμη της προσπάθειας και της επιμονής στους στόχους κατω απο οποιεσδήποτε συνθήκες και προϋποθέσεις”
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
 
 
Η ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ δρ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕ: «Στο σημείο που ο εθελοντισμός συναντά την αλληλεγγύη προκύπτει ελπίδα. Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας αποδεικνύει για πολλοστή φορά την προσήλωση του στην προώθηση των ολυμπιακών αξιών μέσω της εκπαίδευσης. Στόχος μας παραμένει η μεταλαμπάδευση εννοιών, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας και ο υγιής και συνεχής διάλογος ως εργαλείο επίλυσης διαφορών, μέσα από τον αθλητισμό. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο κάποιων παιδιών έναντι άλλων. Έτσι, σε συνεργασία με την Axion Hellas, βρεθήκαμε σε Μεγανήσι, Φολέγανδρο, Σαντορίνη και Θηρασιά, με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “Σέβομαι τη Διαφορετικότητα”, μεταφέροντας και “μεταδίδοντας” το ολυμπιακό ήθος και τις αξίες του ολυμπισμού σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.»
ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ, Η ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ , Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΝΤΥ ΤΖΙΝΙΕΡΗ.