Ξεχείλιζε από συγκίνηση η αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την βραδιά του ευχαριστώ του “Make a Wish”, ξεχείλιζα από συγκίνηση και εγώ, γιατί ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που «βράβευσε» ο Οργανισμός για την προσφορά τους με το πολύτιμο «ευχαριστώ» του!

Με την υπεδραστήρια Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, λίγο μετά την εκδήλωση του «ευχαριστώ», όπου ο Οργανισμός μου έκανε την τιμή να με βραβεύσει για την προσφορά μου με το  »ευχαριστώ»  του, το μεγαλύτερο για μένα βραβείο, που μου προσέφερε βαθειά συγκίνηση!

Ήταν τεράστια η συγκίνηση μου βλέποντας το όνομά μου στη γιγαντοοθόνη, αφού ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο Make-A-Wish

Το «βραβείο» για την προσφορά μου στο Make-A-Wish που τόσο με συγκίνησε!

Η βραδιά αφιερωνόταν στα ευχαριστώ προς όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο τον οργανισμό, αλλά νοερά για εμάς συμπεριελάμβανονταν και τα ευχαριστώ που όλοι εμείς οφείλουμε να πούμε σε αυτούς τους μικρούς ήρωες και στις οικογένειές τους, για τα μαθήματα ζωής που μας δίνουν καθημερινά, για την συμβολή τους να επαναπροσδιορίσουμε την ουσία της ζωής και να εκτιμήσουμε την αξία της ακόμα και στην πιο απλή της έκφανση και να αντιληφθούμε κάτι που ξεχνάμε συνεχώς: ότι η ζωή δεν είναι δεδομένη και ότι πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή στο έπακρο και στο βάθος της και όχι στην ρηχή επιφάνεια της και επιδερμικά…

Η Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, η Αλέξια και η Πρόεδρος του Οργανισμού Υβέτ Κοσμετάτου

Η ομιλία της γενικής Διευθύντριας Σάντρας Ζαφειρακοπούλου που ζητούσε απεγνωσμένα από το «αγαπημένο της ημερολόγιο », όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούσε,  να την βοηθήσει να γράψει,  παρακάμπτοντας την συναισθηματική της φόρτιση κάθε φορά που έρχεται ένα νέο «περιστατικό», μας έκανε να ριγούμε από τη συγκίνηση. Η αμεσότητα και παραστατικότητα του λόγου της μίλησε κατευθείαν μέσα μας, σημαδεύοντας βαθειά τις ψυχές μας…

Η Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σάντρα Ζαφειρακοπούλου

Τα θεατρικά ήταν το ίδιο συγκλονιστικά… «Χρόνια πολλά» ευχήθηκαν οι γονείς στον γιος τους τον Μενέλαο που είχε τα γενέθλιά του και το ευχήθηκαν έτσι ελαφριά και ασυνείδητα, όπως συνηθίζουμε να «πιπιλάμε» αυτή την ευχή ασυναίσθητα σαν καραμέλα, χωρίς να νιώθουμε εκεί π η τη στιγμή την τεράστια σημασία της. Και μετά από 2 μέρες μια γνωμάτευση γιατρού ήρθε να ταράξει το σύμπαν και να τους θυμίσει ότι τα «χρόνια πολλά» δεν είναι  κάτι το δεδομένο, αλλά το ζητούμενο… Και οι ευχές και η χαρά εξανεμίστηκαν στον αέρα μαζί με τα μπαλόνια των γενεθλίων του Μενέλαου και τη θέση τους πήρε η θλίψη, ο πόνος, η αγωνία για το μέλλον και ένα τεράστιο γιατί…Λέμε χρόνια πολλά και ανοίγουμε τα δώρα, χωρίς να νιώθουμε πως το δώρο της ζωής είναι το μεγαλύτερο! Και μετά ο γιατρός είπε στους γονείς του Μενέλαου το εξής σημαντικό: «Δεν χρειάζεται να του αλλάξετε θεραπεία. Διάθεση πρέπει να του αλλάξετε. Να του δώσετε ένα κίνητρο. Κάτι που να του δώσει την δύναμη να συνεχίσει!»Και σε αυτό το κομβικό σημείο έρχεται το «Make a Wish » να παίξει τον δικό του πολυσήμαντο ρόλο! Γιατί όταν πραγματοποιείται η ευχή ενός παιδιού, το παιδί γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία ότι όλα μπορούν να συμβούν: Ακόμα και να γίνει καλά! Και αυτή η πίστη είναι πολύ θετική για την έκβαση της υγείας του!

Η Πρόεδρος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Υβέτ Κοσμετάτου με την Πρέσβειρα του Οργανισμού Φαίη Σκορδά

 

Η «Βραδιά του Ευχαριστώ» αποτελεί τον απολογισμό του έργου του Οργανισμού, καθώς και την έκφραση της βαθιάς ευγνωμοσύνης του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος προς εθελοντές, δωρητές, εκπρόσωπους εταιρειών, φίλων και υποστηρικτών.

Με την Πρέσβειρα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Φαίη Σκορδά

Ο Αναστάσης, ως νέος αστυνομικός, επέβαλε την τάξη και με τη σφυρίχτρα του κάλεσε το κοινό να τακτοποιηθεί στην κατάμεστη αίθουσα.

Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Αναστάσης, παιδί ευχής

Στη συνέχεια όλοι μαζί οι καλεσμένοι ένωσαν τις φωνές τους και σιγοτραγούδησαν το «Θα ‘μαι εδώ» μαζί με τον Κωνσταντίνο, ενώ «χόρεψαν» στον μοντέρνο ρυθμό της Δέσποινας, και τα δύο παιδιά ευχής.

Κωνσταντίνος και Δέσποινα, παιδιά ευχής

Ο Μενέλαος έκλεψε την παράσταση και μάς «αφηγήθηκε» την ευχή του, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, πάντα με δύναμη και αισιοδοξία.


Ο μικρός μας ήρωας ο Μενέλαος, παίδι ευχής και η οικογένεια του

Μαρία νεράιδα - Μενέλαος, παίδι ευχής και η οικογένεια του

Η Σοφία μας μίλησε για τον Παναγιώτη της, που μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, αλλά η ανάμνηση της ευχής του, την κρατά δυνατή και σε κάθε μνήμη της χαμογελά.

Σοφία Ροζή, μαμά παιδιού ευχής

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε επίσης ο απολογισμός των 2,5 ετών που προηγήθηκαν μέσα από βίντεο και ιστορίες παιδιών, ενώ πλήθος οικογενειών και παιδιών ευχής τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Υβέτ Κοσμετάτου, Πρόεδρος Κάνε-Μια-Ευχή-Μάρκος Ταμπακέρας, Πρόεδρος Make-A-Wish International & Pamela

Ο Πρόεδρος του Make-A-Wish International, Μάρκος Ταμπακέρας δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι ανάμεσά σας απόψε. Η Ελλάδα μας κάνει περήφανους ακόμα και ανάμεσα στα παραρτήματα του Make-A-Wish παγκοσμίως! Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι και εταιρείες που μας υποστηρίζουν με τόση αγάπη!»

Μάρκος Ταμπακέρας - Υβέτ Κοσμετάτου - Τάκης Θεοδωρικάκος

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας άμεσα και με χαρά στην πρόσκληση του οργανισμού να βραβεύσει την Ελληνική Αστυνομία. Με συγκίνηση μίλησε ως πατέρας βάζοντας τον εαυτό του στην θέση οποιουδήποτε γονέα ευχής, και καλωσόρισε τον μικρό Αναστάση και όλα τα παιδιά ευχής – αστυνομικούς στο Σώμα!

Η Πρέσβειρα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Φαίη Σκορδά

Η Πρέσβειρα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Φαίη Σκορδά, που βρίσκεται πάντα δίπλα στον Οργανισμό, ήταν παρούσα στην εκδήλωση και ανέφερε με μεγάλη συγκίνηση τη σημαντικότητα του να υποστηρίζει ο καθένας εθελοντικά με όποιο τρόπο μπορεί.

Ε. Καντώνια , C. Piedrahita & Α. Αποστολίδου, Μέλη του ΔΣ - Υβέτ Κοσμετάτου, Πρόεδρος- Α. Πατούνης, Ε. Κωνσταντινίδη, Μέλη ΔΣ - Αναστασία Μανιά, Πρώην Πρόεδρος - Σ. Φωτέας, Μέλος ΔΣ

Η Πρόεδρος του οργανισμού, Υβέτ Κοσμετάτου, αναφέρθηκε στην ατέρμονη προσπάθεια των νεραϊδών για την εκπλήρωση των ευχών των παιδιών που το έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια των δύσκολων ετών που πέρασαν.

Η Πρέσβειρα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Φαίη Σκορδά με την Ζήνα Κουτσελίνη

Τέλος, η Ζήνα Κουτσελίνη έφερε στο μυαλό της συγκινημένη την πρόσφατη εκπλήρωση της ευχής της Μαρίνας, ενώ έκπληξη για όλα τα παιδιά ευχής που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν οι Wishmakers, Gianuba22, Fraoules22, Panos Dent και η Κωνσταντίνα!

Gianuba22- Panos Dent & Κωνσταντίνα-Fraoules22- Φαίη Σκορδά - Ζήνα Κουτσελίνη

Μαργαρίτα Μάτσα - Κική Τσόλκα

Πιστοί στο έργο του οργανισμού και όπως πάντα με σεβασμό, έχοντας εκπληρώσει πλήθος ευχών, μας μίλησαν με ταπεινότητα και αγάπη για όλα τα παιδιά ευχής και υποσχέθηκαν να παραμείνουν στο πλευρό του Οργανισμού.


Αλέξια

Η βραδιά έκλεισε με τη μελωδική φωνή της Αλέξιας, η οποία τίμησε την εκδήλωση με παρουσία της και τραγούδησε «Κανένας δεν μας σταματά», τραγούδι που αφιέρωσε η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου στην ομάδα γραφείου!

Σίσσυ Παπαγεωργίου(sissysworld), Αναστασία Μανιά (πρώην Πρόεδρος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Η βραδιά του Ευχαριστώ διεξήχθη με την πολύτιμη υποστήριξη: Χορηγοί: DryLog, ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ – Hausbrandt, Affidea. Υποστηρικτές: e-food, Hellenic Duty Free Shops, Arla, Κωτσόβολος, Gerolymatos International, ΔΕΔΔΗΕ, Papapostolou Healthcare Technologies, Lala Louza, Βασιλική Στεργιούλα & ΣΙΑ ΕΕ, Bitdefender, Φρεσκούλης. Χορηγοί σε είδος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Intercatering, Partner Plus – Hasbro, Wedding Scene, Airotel Group of Hotels, Fresh, GOD – Hill and Knowlton

Κατερίνα Γκαγκάκη, Δέσποινα Πορτοκάλη

 

Το “Make a Wish” απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άγγελο Χασάπογλου για την επιμέλεια του δρώμενου της βραδιάς και τη Χρύσα Κλουβά για την επιμέλεια της απόδοσης, καθώς και στην ομάδα της και τα Μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών. Δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.

Μαριάνθη Καφετζή, Ελπίδα-Νικόλ Βασιλειάδου

Κασταλία Σαμοίλη

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Αλίκη Χατζοπούλου

Κατερίνα(παιδί ευχής), Βασίλης

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου - Μελίνα, παιδί ευχής

Οι χορηγοί

ΠΗΓΗ: studio panoulis