Την κοινωνική της ευαισθησία και την διάθεσή της για προσφορά έδειξε για μια ακόμα φορά η Φαίη Μπαρμπαλιά, με την έκδοση του βιβλίου «Η τέχνη της ζωής-135 αποτυπώματα», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης μέσω της μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Η Τέχνη της Ζωής».
Η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Η Τέχνη της Ζωής» (www.artoflife.gr) συστήθηκε το 2014 από τους Φαίη, Έλενα και Γιώργο Μπαρμπαλιά, με σκοπό να τιμήσουν την μνήμη του πατέρα τους Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά.

Ήδη η Φαίη Μπαρμπαλιά έχει εκδώσει το βιβλίο «Ο αγαπημένος παππούς», το οποίο αφιέρωσε η συγγραφέας στη μνήμη του πατέρα της Ηλία Μπαρμπαλιά, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Και σε εκείνο το βιβλίο το σύνολο των εσόδων από την πώληση του είχε διατεθεί , μέσω της «Τέχνης της Ζωής», για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και την διαμόρφωση του θαλάμου νοσηλείας για την θεραπεία των καρκινοπαθών της ογκολογικής κλινικής, στο Νοσοκομείο της νήσου Λήμνου, ο οποίος βρισκόταν στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Πολυτελής σκληρόδετη έκδοση, σελ. 365, ISBN 978-960-606-206-3. Μια ιδέα αλλά κυρίως ένας σκοπός• 135 αποτυπώματα σε 14 ενότητες.

Στο νέο της βιβλίο «Η τέχνη της ζωής-135 αποτυπώματα» άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, της πολιτικής, του επιχειρείν και του θεάματος, άνθρωποι με ευαισθησίες και ανησυχίες γράφουν για τον έρωτα, τις ρίζες μας, τη δύναμη που ψάχνουμε μέσα μας, την περιπέτεια της πανδημίας, τις αξίες, τους δεσμούς, την αγάπη, τις στιγμές, την εμπειρία, την ελπίδα, την τέχνη, τις αναμνήσεις, την αισιοδοξία και την αλήθεια.

ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΣΙΑ ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ

 

Εν ολίγοις γράφουν για την προσωπική και τη συλλογική μνήμη μας και καταθέτουν ένα κομμάτι του εαυτού τους για να πάρει σάρκα και οστά μια όμορφη ιδέα.

ΤΖΕΝΗ ΓΛΥΠΤΗ, ΜΑΡΙΛΗ ΓΛΥΠΤΗ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΔΑΝΕΛΙΑΝ, ΝΙΚΗ ΔΑΝΕΛΙΑΝ

ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ένα βιβλίο με φιλανθρωπικό σκοπό, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν, όπως προαναφέρθηκε,  στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης μέσω της μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Η Τέχνη της Ζωής».

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

Μια ιδιαιτέρως φροντισμένη έκδοση, σκληρόδετη με τα σχέδια του αείμνηστου Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά να κοσμούν το έγχρωμο εσωτερικό, και να δένουν άψογα με τα πεζά και ποιητικά κείμενα των εκλεκτών γραφόντων που είναι βγαλμένα από την καθημερινότητα του ίδιου του αναγνώστη.

 

ΜΑΪΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΚΛΑΙΡΗ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΤΖΙΝΑ ΑΛΙΜΟΝΟΥ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ΑΓΓΕΛΑ ΜΑΝΕΣΗ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΛΑΤΝΙΚ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ

 

Με την εικαστική φροντίδα της Κλημεντίνης Βασιλοπούλου Ταλούμη, η οποία έδωσε ζωή στα κείμενα, την αμέριστη στήριξη και την συμβολή της Σίας Ξαναλάτου και την προσωπική επιμέλεια της Φαίης Μπαρμπαλιά Μάνεση.

ΜΑΡΙΛΗ ΓΛΥΠΤΗ, ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΝΑ ΜΑΜΙΔΑΚΗ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΟΥΝΔΡΕΑ, ΣΑΝΤΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΛΙΝΑΚΗ, ΝΤΕΛΑ ΡΟΥΝΙΚ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

Η τελευταία, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει το πνεύμα του βιβλίου αναφέρει σχετικά «Κάθε γραπτό είναι μια ιστορία, νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι μας αλλά τελικά δεν ισχύει και αυτό αποδεικνύεται από τα κείμενα… μέσα σε αυτά μπορούμε να δούμε τον ίδιο μας τον εαυτό.. Οι περισσότεροι γράφοντες στο βιβλίο μοιράζονται με τον αναγνώστη την πηγή έμπνευσης του κειμένου τους και πού το αφιερώνουν. Ένα προσωπικό στοιχείο που μας φέρνει κοντά στο κείμενο. Δεν είναι απλό να εκτίθεσαι και δεν είναι απλό να γράψεις ένα ποίημα ή ένα πεζό κείμενο. Δεν χρειάζεται όμως να είσαι ποιητής για να γράψεις ένα ποίημα, δεν χρειάζεται να είσαι συγγραφέας για να γράψεις ένα πεζό κείμενο. Αρκεί να κάνεις μια ειλικρινή προσπάθεια και να είσαι αληθινός. Όπως έχει πει και ο γνωστός ποιητής William Collins, “η ποίηση είναι η ιστορία της ανθρώπινης καρδιάς. Η ποίηση δεν είναι για τους λίγους, αλλά είναι για τους τολμηρούς”».

ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ ΕΛΕΝΑ ΒΡΕΤΟΥ

ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ, ΑΛΕΞΙΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΝΑΝΤΙΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

 

Η Τέχνη της Ζωής» είναι ένα βιβλίο βγαλμένο από τις εμπειρίες της ζωής 135 ανθρώπων και προσδοκά να βοηθήσει τη ζωή πολύ περισσότερων. Οι συμμετέχοντες Anonymous, Tatiana Blatnik, Michelle Houwers, Sofia Koutsiana Kellogg, Ayalew Tefferi, Βικτώρια Αγγέλη, Τόνια Αγιοπετρίτου, Σωτήρης Αδαμίδης, Ευτυχία Αλεξανδροπούλου, Κωνσταντίνος Αλσινός, Μαριλίζα Αναστασοπούλου, Ελένη Ανδρεάδη Πλακόπητα, Ανώνυμος, Γιάννης Βαρβιτσιώτης & Ελένη Βαρβιτσιώτη, Στέφη Βασιλοπούλου, Πέγκυ Βεζανή, Αθηνά Βεκρή, Θάνος Μ. Βερέμης, Βαρβάρα Βερνίκου, Ξενοφών Βερύκιος, Ελεάννα Βλαστού, Φωτεινή Βλαχάκη, Νίνα (Ασπασία) Βλάχου, Βίκυ Βλαχώνη, Τζένη Βλαχώνη, Παυλίνα Βουλγαράκη, Κατερίνα Βρανά, Μαρίνα Βρανοπούλου, Κατερίνα Γερονικολού, Νίκος Γεωργακέλλος, Απόστολος Γιαγιάννος, Μαρία Γιαγιάννου, Χρήστος & Γιάννος Γραμματίδης, Μυρτώ Δανελιάν Khoury, Ειρήνη Δανελιάν Μπάρδη, Κατερίνα Δαφέρμου, Σοφία Δοξιάδη Ζαββού, Χρήστος Ζαμπούνης, Μαίη Ζαννή, Μάγια Ζαφειροπούλου Μαρτίνου, Τάκης Ζαχαράτος, Νίκος Ζήβας, Σοφία Ζήση, Ευαγγελία Ζουρούδη, Γιώργος Θεοφάνους, Άντζελα Ισμαήλου, Αθηνά Ιωάννου, Κωνσταντίνος Καβάφης – Μετάφραση Ευάγελλου Σαχπέρογλου, Εύη Καλογηροπούλου, Δέσποινα Καμπούρη, Γιώργος Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Καρακάσης, Καλλιόπη Καρβούνη, Φαίη Καρρά Ξενοκώστα, Ρενάτα Καρρά Σαρακάκη, Έλσα Καστέλα Kreihsl, Όλγα Κεφαλογιάννη & Μίνως Μάτσας, Ηρώ Κόβα, Πέπη Κόγια, Αντώνης Ε. Κομνηνός, Αλέξανδρος Κοταρίδης, Ανδρέας Κουλουμπής, Ξένια Κούρτογλου, Κώστας Χ. Κρεμμύδας, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Πέτρος Κωνσταντινίδης, Σοφία Κωστοπούλου, Αριάδνη Λαζαρίδη, Έμη Λιβανίου, Αλίκη Μ., Νάνσυ Μαλλέρου, Νίκος I. Μάνεσης, Τάκης Μαυρωτάς, Ευγενία Κοκκάλα Μελά, Γιώργος Μεσσάλας, Νίκος Μεταξωτός, Όλινκα Μηλιαρέση Βαρβιτσιώτη, Όλγα Μηλιαρέση Φωκά, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ειρήνη Μομφεράτου, Σωτήρης Μουνδρέας, Φαίη Μπαρμπαλιά Μάνεση, Έλενα Μπαρμπαλιά Σαρακάκη, Δανάη Μπεζαντάκου, Τζένη Μπότση, Στέλλα Νάστου, Αθηναΐς Νέγκα, Δώρα Νικολαΐδου, Ειρήνη Νταϊφά, Γεωργιάννα Νταλάρα, Μιμή Ντενίση, Σία Ξαναλάτου, Ίρις Ξυλά Ξαναλάτου, Ιωάννης Πανούσης, Ζωή Ε. Παπαγεωργοπούλου Σπυροπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου, Σοφία Παπαδοπούλου, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Στέλιος Παρλιάρος, Γεώργιος Πασβούρης, Μανουέλλα Παυλίδου, Βαγγέλης Περρής, Κωνσταντίνος Πιπιλιός, Άγγελος Πλέσσας, Κάλλη Πολέμη, Μαρία Πολύζου, Αλίς Πονηρού, Κάρμεν Ρουγγέρη, Ντέλλα Ρούνικ, Μαρία Σάκκαρη, Μάρσια Σαρακάκη, Σεσίλια Σαραντοπούλου, Βαλίνια Σβορώνου, Χριστίνα Σδούκου Πονηρού, Μαργαρίτα Σιδερίδου, Ελίνα Σμπώκου, Γάκης Π. Σουμαλεύρης, Σταμάτης Σπανουδάκης, Φραντζέσκα Σπέγγου Καρδασιλάρη, Κατερίνα Στάθη Πέτσου, Συμεών, Ευάγγελος Τερζόπουλος, Αϊνόλα Τερζοπούλου, Κατερίνα Τερζοπούλου, Μάιρα Τσαβλίρη, Αθηνά Τσιγαρίδα, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιώργος Τσούμας, Μιχάλης Φιλίνης, Βάλια Φράγκου, Μαρία Φράγκου Βαγιάνου, Αχιλλέας Χαρίτος, Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη, Κώστας Χρουσαλάς, Χαρά Χρυσικοπούλου Καίσαρη, Χρήστος Α. Χωμενίδης.

 


ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΙΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, ΕΛΙΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΜΑΡΙΛΗ ΓΛΥΠΤΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ, ΙΣΜΗΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Ηλεκτρονική διάθεση του βιβλίου στο https://eshop.artoflife.gr/index.php?route=common/home .

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

 

ΜΑΡΙΑ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑ


ΜΑΡΙΕΤΑ ΧΡΟΥΣΑΛΑ

ΜΑΡΙΝΑ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΣΙΑ ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ, ΛΙΛΗ ΓΚΟΒΟΣΤΗ, ΠΑΡΙΣ ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ


ΒΑΝΑ ΔΕΛΟΥΔΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΟΥΔΗΣ

ΤΕΡΕΖΑ ΛΕΝΤΟΥΔΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΥ, ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΔΑΝΕΛΙΑΝ

ΠΗΓΗ: studio panoulis