Η Τέχνη των “Παραισθήσεων”(«Illusions») της Έμιλυς Βαφειά  παρουσιάστηκε σε ένα λαμπερό κάλεσμα που συγκέντρωσε την αφρόκρεμα της κοσμικής ζωής!

ΝΙΝΕΤΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ

Μετά την έκθεσή της στο Μονακό πριν 3 χρόνια, όπου η εικαστικός και αρχιτέκτονας είχε ξετυλίξει όλο της το ταλέντο στο Graphic Design, εντυπωσίαζοντας Μονεγάσκους, Έλληνες και ξένους billionaires με τα έργα της που προορίζονταν για σπίτια αλλά και για σκάφη, σε μια έκθεση με τίτλο «Jewelry & Art»trunk show, όπου μαζί με την Μαριάννα Γουλανδρή  «πάντρεψαν» την τέχνη με την μόδα, η ταλαντούχα εικαστικός παρουσίασε πριν λίγες μέρες τις νέες δημιουργίες της «Illusions»,  σε ένα λαμπερό κάλεσμα στην Αθήνα.

ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ

 

Η έκθεση πραγματοποιείται στον κήπο της κας Νινέττας Βαφειά, μητέρας του συζύγου της δημιουργού, Χάρη Βαφειά. Η κα Νινέττα Βαφειά έχει δημιουργήσει την προσωπική της Γκαλερί, όπου βρίσκεται η συλλογή της από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και σε αυτόν τον χώρο η συλλογή «Illusions» βρίσκει απόλυτα τον χώρο της.

ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΜΑΡΙΛΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ

“Τα illusions είναι εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική που ήταν ο αρχικός μου τομέας γιατί είναι όλα τα έργα με σχήματα, και υπολογισμούς, ώστε να έχει το αποτέλεσμα της ψευδαίσθησης ότι κουνιέται το έργο όταν το κοιτάς” δηλώνει για τα γεμάτα ένταση έργα της.

ΤΑΜΑΡΑ ΖΕΗΝ

Οι καλεσμένοι της δημιουργού ανταποκρίθηκαν όλοι προκειμένου να επιλέξουν κομμάτια, τόσο για τις προσωπικές τους συλλογές, όσο και για ευφάνταστα δώρα για τις γιορτές που πλησιάζουν.

Από τις πρώτες που έδωσαν το «παρών» ήταν η κα Μαριάννα Λάτση, όπως και η Μαριάννα Γουλανδρή, μαζί με την οποία συμμετέχουν ενεργά στην Επιτροπή «Elpida Youth».


ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΙΜΟΥ

 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ακόμη: η Ταμάρα Ζέην, μέλος της γνωστής οικογένειας Λιβανέζων εφοπλιστών, η Μαρίλυ Κανελλάκη, η Τόνια Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Saint George Lycabettus», η Ειρήνη Νταϊφά, καθώς και η εκκεντρική λάτρης της μόδας Ρόη Αποστολοπούλου, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις με το total red look της.


ΡΟΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη προσωπική έκθεση έργων τέχνης της Έμιλυ Βαφειά, η οποία αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική συνέχισε με μεταπτυχιακό στο Interior Design στο Κολλέγιο St Martins του Λονδίνου, ασχολούμενη ιδιαίτερα με το Graphic Design, είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγα χρόνια στην Image Gallery στο κέντρο της Αθήνας και είχε γίνει με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του «ΕΛΠΙΔΑ Youth», στο ΔΣ του οποίου η Έμιλυ Βαφειά είναι μέλος!
Τότε η καλλιτέχνης είχε δημιουργήσει illustrations μέσα σε φωτιζόμενα plexiglass εμπνεόμενη από τα emojis, καθώς όπως χαρακτηριστικά είχε πει τότε «τα emojis πια αποτελούν το πιο διαδεδομένο τρόπο έκφρασης στη σύγχρονη εποχή».


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΗ, ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

 

Στη μετά covid εποχή η τέχνη ανθεί, η Έμιλυ Βαφειά δημιουργεί και η κοσμική Αθήνα ανταποκρίνεται σε καλέσματα υψηλής αισθητικής που ανανεώνουν τη διάθεση και τους χώρους. Λίγο πριν η πόλη φορέσει τα χριστουγεννιάτικά της, ζει τις ωραιότερες «Ψευδαισθήσεις»

 

ΖΑΝΕΤ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ

Η ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑ ΛΑΓΟΥΝΑΡΗ

ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ


ΜΑΡΙΝΤΙΑ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΟΥΣΗ ΦΑΪΣ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΤΑΛΟΥΜΗ

 

ΟΡΝΕΛΛΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

ΕΤΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΝΑΝΤΙΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

ΤΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΡΟΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΛΑΓΟΥΝΑΡΗ 

ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΦΕΙΔΑΚΗ

ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΤΑΜΑΡΑ ΖΕΗΝ

ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ

ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΙΜΟΥ

ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΝΔΡΕΑ

ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΦΕΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ, ΕΛΙΝΑ ΦΕΣΣΑ

ΠΟΠΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΛΑΣΣΗ

ΠΗΓΗ: studio panoulis