Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα , η εκδήλωση με θέμα «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ» στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στο Ψυχικό, από την Πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε. κα Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη-Πικρού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο στον κεντρικό τομέα Αθηνών.

Αλεξάνδρα Πάλλη Γιαννακοπούλου Γιώργος Γιαμπεράκης Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη Αντιγόνη Ωραιοπούλου

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο εορτασμού της «Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας», η οποία καθιερώθηκε το 2012 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα αποδημίας της Μητέρας Τερέζας που υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα αφήνοντας τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

Γιώργος Πρωτόπαππας Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη Θάνος Ασκητής

Με αφορμή την ημέρα αυτή η κα Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη-Πικρού, μια γυναίκα που μέσα από τις δράσεις κοινωνικής  προσφοράς πιστεύει ακράδαντα στην αλληλεγγύη και την υπηρετεί πιστά σε όλη της την ζωή, διοργάνωσε την συγκεκριμένη εκδήλωση ώστε να αναδείξει την έννοια του εθελοντισμού και την προσφοράς.

Αγνή Μαρμαρίδη, Άτζυ Andrews Μαργαρίτη, Ελένη Αζά

Η κα Μωραϊτάκη- Πικρού δήλωσε ότι «σήμερα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας,  θέλουμε να τιμήσουμε όσους βοηθούν εθελοντικά τους συνανθρώπους τους. Τεράστιο σεβασμό στους εθελοντές και στους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται σήμερα μαζί μας και θα μας μιλήσουν για το έργο τους, έτσι ώστε να παρακινήσουμε την κοινωνία και να ξαναθέσει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας καθώς και όλους όσους μας τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός ωφελούν την κοινωνία, εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Είναι ζήτημα παιδείας να σκεφτόμαστε με γνώμονα το εμείς και όχι το εγώ».

Η Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη-Πικρού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο στον κεντρικό τομέα Αθηνών, κατά την διάρκεια της ομιλίας της

Μετά το θερμό καλωσόρισμα της κας Ελευθερίας (Ρίτας) Μωραϊτάκη-Πικρού, το λόγο έλαβαν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν,  ο κ. Νίκος Κούκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ο οποίος τόνισε ότι «η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός είναι ζήτημα πολιτισμού», ο κ. Δημήτρης Γαλάνης, Δικηγόρος και Δήμαρχος Ψυχικού, ο κ. Γιώργος Γαμπιεράκης, Πρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS και η κα Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, Δικηγόρος και υποψήφια Δήμαρχος Ψυχικού.

Η Δικηγόρος και υποψήφια Δήμαρχος Ψυχικού Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και ο Νίκος Κούκης

Στις ομιλίες που ακολούθησαν εξυμνήθηκε η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός, από ανθρώπους που τον υπηρετούν με περίσσιο ήθος και απόθεμα ψυχής.

Λέμυ Κοντονή, Μέρω Κεσεσίογλου

Όπως αναφέρθηκε στην ομιλία του κ Γαμπιεράκη,«αξίζει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την αλλαγή της κοινωνικής μας κουλτούρας, για να έχουμε ένα καλύτερα αύριο» ενώ η εκπροσώπος των Παιδικών χωριών SOS, κα Αλεξάνδρα Λυγγρή τόνισε ότι «τα καλά πράγματα προκύπτουν όταν οι άνθρωποι κάνουν περισσότερα από αυτά που πρέπει»

Αλέξανδρος Andrews, Άτζυ Andrews Μαργαρίτη

Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και μίλησαν για την ανάγκη μιας καλύτερης ζωής και τη χαρά της προσφοράς οι :κ. Χάρης Ρώμας, Συγγραφέας-Ηθοποιός, Υπ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, Τέως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής, Μέλος των «Εθελοντών του Κόσμου», κ. Θωμάς Καπέλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων,κα Κεσεσιόγλου Μέρω, Γενική Πρόξενος Ακτής Ελεφαντοστού,κα Δρ,Άντζυ Μαργαρίτη, Χειρουργός Οδοντίατρος, Επίτιμη Πρόεδρος LIFE LINE HELLAS,Δρ.,κ. Θάνος Ασκητής, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας,κα Στέλλα Κοσμά, Υπεύθυνη εθελοντών στο Τμήμα Εθελοντισμού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κα Αλεξάνδρη Λύγγρη, Υπεύθυνη Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εθελοντών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κα Αντιγόνη Ωραιοπούλου B.Sc, M.Sc. M.A., E.C.P., Αντιπρόεδρος & Υπ. Εκπαίδευσης Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS, «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΜΑΣ»,κ. Bασίλης Κρητικός, Επικεφαλής Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, Μέλος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ),κ. Αλέξιος Γραμμένος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.& Επικεφαλής Επιχειρησιακού Τομέα Μονάδας Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκράτειου Πολιτείας (ΜΑΚΙΠ),κ. Δημήτρης Μαριολής, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, κα Σοφία Συμιδαλά MSc, MBA, Κλινική Ψυχολόγος- Εκπαιδευτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Edu4all, κα Ευαγγελία Φουντουλάκη, M.Sc. Coun. Psychology, Διευθύντρια Ariston Psychometrics.

Αμαλία Χατζηευθυμίου, Φανή Λεβέντη

Η Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη-Πικρού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο στον κεντρικό τομέα Αθηνών με την πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού Μέρω Κεσεσίογλου

David Andrews, Άτζυ Andrews Μαργαρίτη

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κ. Νίκο Κούκη, για την φιλοξενία και στον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ Γκίκα Χαρδούβελη που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

 

ΠΗΓΗ: papadakis press