Με μεγάλη συγκίνηση, αλλά και περηφάνεια μια που βραβεύτηκα, παρακολούθησα
και έγινα κοινωνός, μαζί με πλήθος οικογενειών και παιδιών ευχής, εθελοντών, δωρητών, γιατρών και φίλων του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μιας άκρως συγκλονιστικής  εμπειρίας ζωής, μιας βραδιάς συγκινησιακών σεισμικών δονήσεων πολλών Ρίχτερ, 
της ετήσιας  βραδιάς του «ευχαριστώ» του Make a Wish.

Την βραδιά που ο Οργανισμός αυτός, γνωστός σε όλους μας πια για το έργο του, κάνει τον απολογισμό έργων, υλοποίησης ευχών, μια βραδιά δημόσιου «ευχαριστώ» και ευγνωμοσύνης από νεράιδες και τα ξωτικά του οργανισμού, που καθημερινά υπηρετούν τα όνειρα των παιδιών, συμβάλλοντας στη θεραπεία τους, προς εμπλεκόμενους ανθρώπους, εταιρείες, χορηγούς, φίλους και υποστηρικτές, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που έκαναν κάτι ιδιαίτερο για τα παιδιά της ευχής και υποστήριξαν το έργο του οργανισμού με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ MAKE A WISH ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 298 ΕΥΧΩΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022!

Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ MAKE A WISH ΦΑΙΗ  ΣΚΟΡΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΗΣ!

Η ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ MAKE A WISH ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΕΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΒΕΤ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ MAKE A WISH, ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ!

Παιδιά και οικογένειες Ευχής, εθελοντές με μοναδική προσφορά, εταιρίες και ιδιώτες που έχουν στηρίξει το έργο του “make a wish” Hellas με συνέπεια, αλλά και εκπληρωτές Ευχών, επώνυμοι, έγιναν  και εκείνοι παιδιά και όλοι μαζί σαν μια γροθιά έκαναν την ευχή να γίνει “X…αστεριά” για τα παιδιά του Make-A-Wish, ώστε τα αστέρια αυτά να λάμψουν ξανά σε ξάστερο ουρανό και να επιστρέψουν νικητές στις καθημερινές τους δράσεις

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΒΕΤ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ.

 

Οι μικροί ήρωες, φωτεινά αστέρια, μας δίδαξαν για άλλη μια φορά αλήθειες-πυξίδες ζωής, μας έκαναν πλουσιότερους, σοφότερους και ευγνώμονες, όταν συνειδητοποιήσαμε πως απολαμβάνουμε το μεγάλο ζητούμενο για άλλους, το πολύτιμο αγαθό της ζωής, που κακώς το θεωρούμε δεδομένο, αλλά και μας προβλημάτισαν με το ερώτημα  γιατί εμείς οι μεγάλοι αναλωνόμαστε τελικά σε μικρά και ασήμαντα, χάνοντας την ουσία, τη στιγμή που κάποιο παιδί δίνει μάχη για την ίδια του τη ζωή! Και χρωστάμε σ αυτά τα παιδιά ευχής  ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σπουδαίο μάθημα ζωής που μας δίνουν κάθε φορά!.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΓΚΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ


ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΑΓΝΗ ΜΑΡΜΑΡΙΔΗ

ΝΤΟΡΕΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΒΑΣΚΑΝΤΗΡΑ

ΦΑΝΟΥΖ ΓΚΟΥΝΤΑΡΖ ΤΑΤΗ ΜΠΟΚΟΤΣΗ ΑΜΑΛΙΑ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ


Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ

ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΟ ΔΡ. ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΑΝΤΩΝΗ

ΑΜΑΛΙΑ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Αυτά τα παιδιά μας μαθαίνουν πως η ευτυχία μπορεί να βρίσκεται στα πιο «μικρά» πράγματα, σε αυτά που φαίνονται τόσο ασήμαντα, αλλά που μπορούν σε μια στιγμή ν αλλάξουν τη ζωή ενός παιδιού και να την κάνουν να φαίνεται αιωνιότητα! Και τότε θα είναι σαν να έζησε 9 ζωές το παιδί αυτό που ίσως να μην προλάβει να ζήσει ούτε μια… Αυτά τα υποτίθεται μικρά και ασήμαντα είναι η πραγματοποίηση απλών ευχών!

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ

ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΣΑΜΟΙΛΗ

ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΑΓΝΗ ΜΑΡΜΑΡΙΔΟΥ


Η ΒΡΑΒΕΥΘΕΙΣΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

 

Όταν πραγματοποιείται η ευχή ενός παιδιού, τότε αυτό αισιοδοξεί πως όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνει καλά! Δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.
Και αυτή η ελπίδα στατιστικά επιδρά θετικά όχι μόνο στην ψυχολογία του, αλλά και στην υγεία του γενικότερα!

 

Με την παρουσία των μελών του ΔΣ και εκπροσώπων του Make-A-Wish International, τη βραδιά άνοιξαν επί σκηνής μαμάδες και μπαμπάδες με τα παιδιά τους, τραγουδώντας τους το τραγούδι «Το τυχερό μου αστέρι».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ MAKE A WISH ΥΒΕΤ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ


ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η CEO του Οργανισμού Σάντρα Ζαφειρακοπούλου μας συγκίνησε με την ομιλία της και η αμεσότητα και παραστατικότητα του λόγου της άγγιξε για άλλη μια φορά τις καρδιές μας!
Την ίδια συγκίνηση νιώσαμε και όταν  τον λόγο πήρε η Πρέσβειρα του Οργανισμού Φαίη Σκορδά και η εθελόντρια- ψυχή του Make a Wish Χρυσούλα Σπανού!
 

Με την πολύτιμη βοήθεια της Γεωργίας Αβασκαντήρα, του Γιώργου Χρανιώτη και της Ντορέττας Παπαδημητρίου, οι γονείς αφιέρωσαν συμβολικά τους στίχους στα παιδιά, είτε αυτά βρίσκονταν στη σκηνή, είτε … ψηλά στον ουρανό!

 


Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε την Αμάντα, την Ελευθερία, τη Μαρία, την Όλγα, τη Ραφαέλα, τη Σόφη, την Τόνια, τον Δημήτρη και τον Γιάννη, να συνθέτουν μαζί το «ταξίδι της ευχής», με κορύφωση το γράμμα του Λυμπέρη που απηύθυνε στη νεράιδα του μετά την εκπλήρωση της ευχής του.


Μεσολάβησαν οι ευχαριστίες προς τις εταιρίες και τους ιδιώτες που με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο έχουν υποστηρίξει το έργο του οργανισμού, αλλά τις εντυπώσεις έκλεψε η μικρή Λίλιαν με την οικογένειά της. Η μικρή μας τραγουδοποιός, έγραψε ένα τραγούδι ειδικά αφιερωμένο στις νεράιδες της, και ο μπαμπάς ανέλαβε τη μελοποίηση! Φτάνοντας λίγο πριν την ενότητα των ευχαριστιών των εθελοντών, η Ματίνα Κυριάκου, μάς εκμυστηρεύτηκε ότι ακόμα και σήμερα, χρόνια μετά και ενώ ο Αλέξανδρος δεν είναι πια κοντά μας, το δωμάτιο που του ετοίμασε το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, είναι ακόμα άθικτο όπως την ημέρα της ευχής του…

Τέλος, η Νεφέλη, παιδί ευχής, συνόδευσε τη Γενική Διευθύντρια του οργανισμού Σάντρα Ζαφειρακοπούλου στο κλείσιμο της βραδιάς με τις ευχαριστίες προς τους χορηγούς της εκδήλωσης και ο Ηλίας Καμπακάκης, με την εθελοντική του συμμετοχή χάρισε ένα χαρούμενο και ρυθμικό φινάλε! Κατά την έξοδο οι καλεσμένοι διασκέδασαν με τους VOX the Acapella Group που τραγούδησαν με το… στόμα και ενθουσίασαν, παιδιά και ενήλικες!


Την “X…αστεριά” του οργανισμού τίμησαν με την παρουσία τους και άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας. Γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων, εργαζόμενοι και εθελοντές άλλων συλλόγων ήταν όλοι εκεί και τους απονεμήθηκε το μεγαλύτερο μετάλλιο! Αυτό των “#WishMaker – Committed to health caring”. Και φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι λαμπεροί επώνυμοι “#WishMakers οι οποίοι εμπλέκονται στο έργο του οργανισμού γιατί είτε έχουν εκπληρώσει ευχή παιδιού που τους θαυμάζει, είτε έχουν δράσει ως δωρητές, είτε έχουν βοηθήσει εθελοντικά σε ευχή ή σε δράση μας!


ΙΣΜΗΝΗ ΠΑΠΑΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ ΕΥΡΥΠΙΔΗ


ΖΟΖΕΦΙΝ ΒΕΝΤΕΛ  

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΖΟΥΛΥ ΚΟΝΤΗ

Έλενα Χριστοπούλου

Την έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η μεγάλη δωρεά που ανακοίνωσε επί σκηνής η μεγάλη χορηγός του οργανισμού, Δήμητρα Κατσαφάδου, για την υιοθεσία 10 ευχών παιδιών μας.


Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΤΗΣ LA VIE EN ROSE ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ 2022 10 ΕΥΧΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΛΕΣ 10 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023!


Η βραδιά του Ευχαριστώ διεξήχθη με την πολύτιμη υποστήριξη:

Χορηγοί: DryLog. Υποστηρικτές: Βασιλική Στεργιούλα και ΣΙΑ Ε.Ε., Duty Free, Volterra, Sani Ikos, Exalco και ο μικρός Κωνσταντίνος! Χορηγοί σε είδος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Intercatering, Electra Hotels, GOD – Hill and Knowlton, Dreamstar – Christmas Factory, Proelecto, Vibes Pro, Οινοποιία Τζουνάρα,  Wedding Scene, Νίκη Εκδοτική, Διαμαντόπουλος – Σχολή Κομμωτικής, Pressious Arvanitidis, Λέσχη Φίλων Lego “Breeks”, Alphabet, Pepsico, VOX the Acapela Group, Airotel, Fresh, Olga Karaververi, The party box, ΙΕΚ Άλφα, ΔΙΕΚ Πειραιά, The Letter CO, Στεργίου, MCM, Loukas Event, Musou, Cocoon, Kryolan, Yes Hotel, Μάγος Dio, Fiorentino, 2k10 By Katerina Kamisi, Studio Live, Zara Home, Violi Event Music, Ραδιοταξί Cosmos 18300, Rent Photo Video.


Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ


ΤΡΑΝΟΣ, ΥΒΕΤ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ


ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

 

Δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.


ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ, ΥΒΕΤ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ 


Η ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΜΑΡΙΖΑ ΛΕΚΚΑ

 

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά μια ευχή, είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί.  Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από την ίδρυσή του έχει εκπληρώσει περισσότερες από 3.100 ευχές, οι μισές των οποίων εκπληρώθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια και 298 εκ των οποίων εκπληρώθηκαν το 2022. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας επισκεφθείτε το www.makeawish.gr       

  Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ● Εθν. Αντιστάσεως, 47 ● Δάφνη, 17237 +30 210.9637660, Εσωτ. 201, [email protected]