«Με ακούς; κατάλαβες τι γίνεται; πες μου πως ήταν ένας πυρετός που έφυγε. Πες μου πως ήταν αστείο. Αλήθεια δεν θα θυμώσω αν μου πεις πως είναι αστείο. Ούτε θα σου το ξαναθυμίσω. Μόνο πες πως είναι αστείο. Πες μου το, σε π α ρ α κ α λ ώ.»
Λίγα Λόγια για το έργο : Ένας διάλογος περισσότερο με τη ζωή παρά με το θάνατο, το «Και τώρα τι κάνουμε;», καθώς αν και σχεδόν διαρκώς παρούσα η πεθαμένη σύζυγος πάνω στη σκηνή, ο άνδρας της τής απευθύνεται μ᾽έναν τρόπο που περιλαμβάνει και την ίδια μέσα του. Δεν ακούμε τη φωνή της αλλά μπορούμε να υποθέσουμε τις απαντήσεις της σ᾽αυτό το διαρκές παιχνίδι που είναι οι ανθρώπινες σχέσεις ώστε ο θάνατος αν και σε εξαιρεί από τη ζωή, η παρουσία σου να συνεχίζεται σχεδόν αναλλοίωτη χάρη σε όσα «αποστήθισε» ανεπιδίωχτα η μνήμη και η ψυχή του συντρόφου. Σε τόσο έντονο μάλιστα βαθμό ώστε ρητορικό σχεδόν να ακούγεται το ερώτημα «και τώρα τι κάνουμε;» αφού τη συνέχεια είναι σα την γνωρίζουν εξίσου καλά τόσο αυτός που έχει μείνει όσο και αυτή που έχει φύγει. Σημείωμα Σκηνοθέτη Πως οι σχέσεις συνεχίζουν μέσα μας όσο κι αν ο θάνατος τις ανακόπτει; Τι είναι αυτό που μπορεί να συντηρήσει η μνήμη; Τι απωθεί και τι ανακαλεί; Οι τελευταίες στιγμές ενός ανθρώπου είναι ενδεικτικές για τη ζωή του; Αν η μνήμη μπορούσε να υπάρξει και για τις δύο πλευρές θα θυμόμασταν τα ίδια πράγματα; Πως «συνεχίζεται η ζωή» μετά; «Και τώρα τι κάνουμε»; Ταυτότητα Παράστασης Κείμενο: Βαγγέλης Χρόνης Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης Πιάνο επί σκηνής: Αντώνης Παπακωνσταντίνου Επί σκηνής ο ζωγράφος: Ντίνος Πετράτος Ερμηνεύει: Αντώνης Καφετζόπουλος Συμμετέχει: Γιολάντα Μπαλαούρα Πληροφορίες Παράστασης Ημέρες και ώρα έναρξης: Κυριακή, 24/9 στις 21.00 Είσοδος: 7 € (γενική είσοδος), 10 € (για 2 έργα), 14 € (για 3 έργα), 5 € (για ανέργους, ΑΜΕΑ). Ισχύουν ειδικές προσφορές για: Ομαδικά εισιτήρια, Ημερήσια εισιτήρια, Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων. Χώρος: Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 32 22 464 / Μετρό, Σταθμός Ακρόπολη.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και οπτικό υλικό στα: www.analogiofestival.org και analogiofestival
 
Αναλόγιο Φεστιβάλ 2017 – Αρχική
στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα) από το Σάββατο, 16/9 έως και την Κυριακή, 24/9/2017Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Το ANALOGIO (…) – [email protected]
analogiofestival.org
 
Βαγγέλης Χρόνης, Σωτήρης Σόρογκας, Ελένη Αρβελέρ
 
Ντίνος Πετράτος, Βαγγέλης Χρόνης, Κική Δημουλά, Αντώνης Καφετζόπουλος
 
 Λιλή Ελευθερίου, Βαγγέλης Χρόνης, Μάνος Ελευθερίου
 
 Ο Βαγγέλης Χρόνης και ο ποιητής Γιώργος Ψάλτης
 
 Θεόδωρος και Σύνη Παπαγιάννη
 
 Νίκος Καλτσάς, Άρης Βασιλειάδης
 
 
Τάκης Μαυρωτάς, Μαρίτσα Τραυλού, Γιάννης Βογανάτσης
 Σωτήρης Σόρογκας, Αλέκος Φασιανός, Τάκης Μαυρωτάς, Μαρίζα Φασιανού
 
  Βαγγέλης Χρόνης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιολάντα Μπαλαούρα (ηθοποιός), Μάνος Καρατζογιάννης
 
 
 Θανάσης Νιάρχος, Σίσσυ Παπαθανασίου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεατρικού Αναλογίου Θεάτρου Τέχνης), Μάνος Καρατζογιάννης (σκηνοθέτης)
 
 Σταύρος και Τέτη Μιχαλαριά, Φούλη Χρόνη
 
 
 
 
 
Πηγή:studio panoulis