Η Κατερίνα Βρανά δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας άνθρωπος πολύ θετικός, ιδιαίτερος, ξεχωριστός. Χθες έδωσε μια παράσταση, στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, της οποίας τα έσοδα διατέθηκαν για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και των Φίλων του Ιδρύματος Θεοτόκος.

Αλίκη Μαρτίνου, Κατερίνα Βρανά

Η ίδια μιλάει για αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση και τονίζει την αξιόλογη δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια από την Ένωση. Υπογραμμίζει πως σημασία στη ζωή έχει να την γεμίζει κανείς με αγάπη, με σεβασμό αλλά και γέλιο. «Να βρίσκεις πάντα τη δύναμη ν’ αντιμετωπίζεις ό,τι σου φέρνει η ζωή», είναι μια φράση σας που κρύβει βαθιά και ισχυρά μηνύματα.

Τίνα Φέτση, Αλεξάνδρα Τσαβλίρη, Μαρία Ψυχογιού, Βίκυ Γεωργοπούλου, Κλαίρη Τσαβλίρη, Μάιρα Τσαβλίρη

Στην ερώτηση «μέσα από τις παραστάσεις της πως το περνάει και πως το εισπράττει ο κόσμος αυτό;» απαντάει:

«Πιστεύω βαθύτατα ότι αυτά που σου δίνουν δύναμη στη ζωή είναι το να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να κάνεις αυτό που σε γεμίζει. Έχει σημασία να γεμίζεις τη ζωή σου με αγάπη, σεβασμό και γέλιο. Νομίζω ότι αυτά είναι τα συστατικά τα οποία θα σε στηρίξουν σε ό,τι και αν περάσεις. Για μένα προσωπικά η δύναμή μου προέρχεται από το χιούμορ, το οποίο καταλήγει να γίνει στάση ζωής. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό πολύ έντονα μέσα από τις παραστάσεις μου, οι οποίες θέλω να είναι πάρτι αγάπης και γέλιου. Αν ως συνέπεια του παραπάνω, ο κόσμος παίρνει και δύναμη τόσο το καλύτερο».


Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Ιωάννης Παπαδάτος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Ευρωκλινική Παίδων και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί

 

Στην ερώτηση για το πώς νιώθει που δίνει μια παράσταση για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», απαντάει:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου να συνεργάζομαι με το Μαζί για το Παιδί. Πιστεύω ότι κάνουν πολύ αξιόλογη δουλειά την οποία όλοι την έχουμε ανάγκη. Δεν θέλω να ακούγομαι κλισέ αλλά τα παιδιά είναι η ελπίδα και το ίδιο το μέλλον. Οπότε είμαι υπέρ οποιασδήποτε ενέργειας η οποία τα βοηθάει και τα στηρίζει».


Μάιρα Τσαβλίρη, Χριστίνα Τσατσάκη

Στην ερώτηση αν ο κόσμος «ξεχνά» πολλές φορές να γελά, απαντάει:

«Στην παράστασή μου ελπίζω όχι». 
Μαριλένα Μηναϊδη και Έρρικα Οικονόμου από την Ένωση Μαζί για το Παιδί

Στην ερώτηση πώς έχει  ειδυλλιακά φανταστεί τον κόσμο μας, απαντάει: «Με μένα βασίλισσα, με πολύ χιούμορ και γέλιο, πολλή αγάπη, πολλά στρας και παγέτες, με λιγότερους πολέμους και οικολογικές καταστροφικές. Ο ιδανικός μου κόσμος είναι αυτός στον οποίο όλοι αντιμετωπίζουν τους πάντες και τα πάντα με αγάπη, σεβασμό και γέλιο».

Ντένης Ηλιάδης, Αλίκη Μαρτίνου, Αταλάντη Μαρτίνου, Ντίνος Κόκκαλης

 Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί: Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος». 

Καλλιόπη Καρβούνη, Μαίρη Φιξ

Μαργαρίτα Κουτεντάκη, Ρίκη Τριανταφυλλίδη, Μαρία Τσίκη Παπανδρέου

Σοφή και Μαρίτα Μυτιληναίου

Κλημεντίνη Βασιλοπούλου-Ταλούμη και Τηλέμαχος Ταλούμης

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Μαρίλη Φραγκίστα, Μαριλένα Μηναϊδη

Μάιρα Τσαβλίρη, Βασίλης Νειάδας, Αννίκα Παπαντωνίου

Στέφανος και Ιωάννα Γαβριηλίδη, Αλεξία Βερνίκου

 

Τίμος Τζάννες , Παναγής Καρέλας

Σοφία Χαρακόπουλου, Μαριλένα Μηναϊδη

Κατερίνα Βρανά

ΠΗΓΗ:studio panoulis