Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Mujeres» του διεθνούς Αργεντινού εικαστικού και καθηγητή Marcelo Ricardo Zeballos, στην Mamush Gallery. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε την έκθεση και το φιλότεχνο κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον καλλιτέχνη, ο οποίος ήρθε από το Buneos Aires για να παραστεί στα εγκαίνια.
 
 Marcelo Zeballos
 
Την έκθεση τίμησε με την παρουσία της η αξιότιμη Πρέσβειρα της Αργεντινής κ. Carolina Perez Colman.
 Η πρέσβειρα της Αργεντινης κ. Carolina Perez Colman, η Μένια Κούλη-Τζάνη διευθύντρια Mamush Gallery, ο γνωστός εικαστικός Marcelo Ricardo Zeballos και η διεθνούς φήμης γλύπτρια Vassiliki
 
Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν , οι Πρέσβεις της Ιαπωνίας, Χιλής, Κουβέιτ, Ιράκ, Φινλανδίας, Ρουμανίας, σημαντικοί εκπρόσωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και του επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου.
 
 Οι πρέσβεις του Μαρόκο, της Αργεντινής, του Κουβέιτ, του Ιράκ και της Χιλής με τον Marcelo Zeballos
 
O Marcelo R. Zeballos γεννήθηκε το 1970 στο Buenos Aires. Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από σαράντα τέσσερις ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε σημαντικά μουσεία όπως το Eduardo Sivori Museum και το Palais de Glace Museum αλλά και αίθουσες τέχνης, είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που εξυμνεί μέσα από το έργο του την αγάπη του για τη γυναίκα. Οι γυναίκες αποτελούν για τον εικαστικό την πηγή έμπνευσής του και έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση “Mujeres” (Γυναίκες), που αποτελείται από μεγάλα πορτραίτα γυναικών και η οποία μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο Buenos Aires, έρχεται στην Αθήνα. Όπως αναφέρει η Διδάκτωρ Ιστορίας της τέχνης και συγγραφέας Ευριδίκη Τρισόν Μιλσανή για τον καλλιτέχνη, “Συνεπαρμένος από τη διαφημιστική φωτογραφία, την κινηματογραφική εικόνα, τα πόστερς, τις γιγαντοαφίσες, ο καλλιτέχνης επικεντρώνεται σε μεγάλα φορμά των οποίων το κύριο θέμα είναι το γυναικείο πρόσωπο. Ζωγραφισμένες με πλακάτα χρώματα σε τόνους συμπληρωματικούς, οι γυναίκες του τραβούν αμέσως το βλέμμα με την ανάλαφρη φρεσκάδα τους. Μία η πολλές μαζί είναι επιλεγμένες για τα ελκυστικά τους χαρακτηριστικά και το μοντέρνο ανέμελο στυλ τους.»
 
 Η γνωστή γκαλερίστα Μένια Κούλη με τον Marcelo Zeballos
 
 
 Η Mamush Gallery είναι μια σύγχρονη και δυναμική διεθνής γκαλερί σύγχρονης τέχνης, με έργα καταξιωμένων διεθνών καλλιτεχνών αλλά και με έντονο ενδιαφέρον για παρουσίαση και στήριξη νέων καλλιτεχνών. Η Gallery διαθέτει μια πλούσια συλλογή με περισσότερα από επτακόσια έργα, των Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring, Victor Vasarely, Robert Indiana, Jeff Koons, Pablo Picasso, Alexander Calder, Joan Miro, Ελλήνων διεθνών καλλιτεχνών, όπως Takis, Pavlos, Gaitis, Vassiliki, Chryssa, Antonakos, Brigitte Polemis αλλά και νεότερων όπως Stathis Aslexopoulos, Albertin Trichon, Michael Abrams, και Dimitri Likissas.
 
Η Gallery διαθέτει μια πλούσια συλλογή με περισσότερα από επτακόσια έργα, των Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring, Victor Vasarely, Robert Indiana, Jeff Koons, Pablo Picasso, Alexander Calder, Joan Miro, Ελλήνων διεθνών καλλιτεχνών, όπως Takis, Pavlos, Gaitis, Vassiliki, Chryssa, Antonakos, Brigitte Polemis αλλά και νεότερων όπως Stathis Alexopoulos, Albertin Trichon, Michael Abrams, και Dimitri Likissas.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μένια Κούλη , διευθύντρια της gallery κατάφερε να συνεργαστεί με έργα της vassiliki, του Taki και της Chryssa , με την ARTSPACE , που ειναι η σπουδαιότερη ίσως πλατφορμα σύγχρονης τέχνης στον κόσμο με έδρα τη Νεα Υόρκη, με τεράστια επισκεψιμότητα απο συλλέκτες και τεχνοφιλους . Ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στο Μπενάκειο Εμπορικό Κέντρο στη Κηφισιά και έχει συνεργασία και με άλλες γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Διάρκεια έκθεσης: 19 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου 2017 MAMUSH GALLERY Μπενάκειο Εμπορικό Κέντρο Παναγίτσας 3, Κηφισιά
 
 
 Μένια Κούλη, Άρης και Ζέττα Αντσακλή, Marcelo Zeballos
 
 
 Μένια Κούλη, Βασίλης Τρίκαρδος, Μαριάντζελα Παράβαλου Τρικάρδου, Ζήσης Μπουκουβάλας
 
 Η Στέλλα Βιοπούλου με τον γιο της και την Στέλλα Έλληνα Περβανά
 
 Μαρί Γυπαράκη, Ντέπη Πεγκλή
 
 Marcelo Zeballos, Έμυ Λιβανίου
 
 Irene Homsy, Μένια Κούλη, Carolina Perez
 
 Αλκηστη Πρίνου Μπουκουβάλα, Βάνια Μπεχράκης
 
 Marcelo Zeballos, Vassiliki και ο αρχιτέκτων Θανάσης Κυρατσούς
 
 Σούλα Παπουτσίδη, Μένια Κούλη, ο ζωγράφος Άγγελος και ο Marcelo Zeballos
 
 Οι πρέσβεις της Αργεντινής και της Ιαπωνίας και ο εικαστικός Marcelo Zeballos
 
 Κωνσταντίνος Σαντίκος, Καρολίνα Σαμπάνη, Ρωξάνη Μπέη, Χριστιάννα Χουμπαβλή, Χρήστος Χουμπαβλής, Κατερίνα Τρικόν
 
 Ο Πρέσβης της Φινλανδίας με τη σύζυγο του και η Μένια Κούλη
 
 Ειρήνη Βεργίτση, Μαριάντζελα Παράβαλου Τρίκαρδου, Σίσσυ Χλωμίσιου
 
 Ευριπίδης Κουτσοχρήστος, Irene Homsy, Μένια Κούλη
 
 Ανδριανή Ζουναλή, Carolina Perez Colman, Μάρκος Βουζουνεράκης
 
 Αντώνης και Κατερίνα Βαρσου
 
 Μένια Κούλη, Έμυ Λιβανίου, Carolina Perez
 
 Η Μαριάντζελα Παράβαλου Τρίκαρδου με φόντο το πορτραίτο της
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis