Δεν υπήρχε ωραιότερος τρόπος να μπούμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων από την εκδήλωση που διοργάνωσε, με αφορμή την «Hμέρα των Ευχαριστιών», η υπερδραστήρια Ρίτα Μωραϊτάκη και το Edu4all, ούτε ωραιότερος χώρος από το εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, που άρχισε να ντύνεται στα γιορτινά του και να αναδύει στη μεγαλοπρεπή του αίθουσα τη θαλπωρή μιας πρώιμης χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας που την είχαμε όλοι ανάγκη!

Τζωρτζίνα Έλληνα, Χρηστος Ζερεφός, Κώστας Συνολάκης, Νίκη Κεραμέως , Παναγιώτης Αρκουμανέας, Ρίτα Πικρού – Μωραϊτάκη, Σοφία Μπέλμπα

Προβάλλοντας την ανάγκη της ενδυνάμωσης των προγραμμάτων εθελοντισμού στην εκπαίδευση και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του οργανισμού σε θεσμούς και πρόσωπα που συμβάλλουν επί σειρά ετών προς αυτή την κατεύθυνση, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Edu4all, διοργάνωσε πρόσφατα μια βραδιά εορταστικού δείπνου με αφορμή την «Hμέρα των Ευχαριστιών» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία!

Κώστας Συνολάκης, Ρίτα Μωραϊτάκη, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, Έλλη Φιλιπποπούλου, Αλέξανδρος Μωραιτάκης

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ρίτα Μωραϊτάκη, Νίκη Κεραμέως

Η Πρόεδρος του Εdu4all, κ. Σοφία Συμιδαλά μαζί με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Ρίτα-Πικρού Μωραϊτάκη, κατά την έναρξη της εκδήλωσης προέβαλαν τους σκοπούς της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Εdu4all και ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός δικτύου σχολείων που θα υποστηρίξει τους στόχους του Σωματείου «Ελπίδα – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο», μέσω της δημιουργίας εθελοντικών μαθητικών ομάδων για το έτος 2022-2023.

Τζωρτζίνα Έλληνα, Έλενα Μπαρμπαλιά, Νίκη Κεραμέως, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, Αλέξανδρος Φυλακτόπουλος, Έλλη Φιλιπποπούλου, Γιάννης ΔεληκωστόπουλοςΗ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και μέρος των εσόδων από το δείπνο διατέθηκαν ήδη υπέρ των σκοπών του Σωματείου «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».


Ελένη Δρακοπούλου, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη

Έλενα Μπαρμπαλιά Σαρακάκη, Μπουμπού Μπαρμπαλιά

Προβλήθηκε βιντεοσκοπημένος χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη.

Η βραδιά ήταν μαγευτική στον καταστόλιστο χώρο Grand Ballroom.

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ιωάννα Δράγνη

Ελένη Δρακοπούλου, Νίκη Κεραμέως, Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη

Πλαισιώθηκε από το Τμήμα Μουσικής του Κολλεγίου Αθηνών με συντελεστές μαθήτριες και μαθητές του Κολλεγίου υπό την καθοδήγηση του Διασχολικού Προϊσταμένου Μουσικής κ. Στέφανου Τσοκάκη αλλά και τη Mezzo-Soprano, κ. Ειρήνη Καράγιαννη.

Σοφία Συμιδαλά, Στέφανος Τσοκάκης, Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, Μαθητές και μαθήτριες Κολλεγίου Αθηνών

Σοφία Συμιδαλά, Deborah Eleftheriou, Mαθητές και μαθήτριες από το Κολλέγιο Αθηνών και το St Catherine’s British School από το CAS Project

Εύα Χιώτη, Γεωργία Κανδύλα, Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, Γιώργος Μωραϊτάκης, Καρολίνα Ρόκκα, Φραντζέσκα Σαββοργινάκη

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν τα εξαιρετικά εδέσματα, παραδοσιακά και παρασκευασμένα ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση του εορτασμού της «Ημέρας των Ευχαριστιών».


Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Νίκη Κεραμέως

Ιωάννα Δράγνη,Έρση Βότση – Ρόκκα, Ελενα Παπαδογγονα, Σισσυ Παπαγεωργιου

Εύη Χατζηδάκη, Ελένη Δρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα

Πάολα Λαβράνου, Τέσσυ Νοδαρά, Ρένα Ταμπακάκη

Μόιρα Βασιλοπούλου

Χριστίνα Ασημακοπούλου

Ευθυμία Κατσούρη, Δημήτρης Κατσούρης, Alain Zainadine, Θάλεια Σιώκου

 

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, κ. Φραντζέσκα Σαββοργινάκη.

Ρίτα Πικρού – Μωραϊτάκη, Νίκη Κεραμέως, Σοφία Συμιδαλά, Φραντζέσκα Σαββοργινάκη

Φρατζέσκα Σαβοργινάκη, Ειρήνη Καράγιαννη, Ρίτα Μωραϊτάκη, Αναστασία Ζανή

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Πέππας, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, o Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων κ. Νικόλαος Βαφειάδης, ο τέως βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, η Γενική Γραμματέας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κ. Τζωρτζίνα ΄Ελληνα και η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών – Ανοιχτή Πόρτα κ. Δάφνη Οικονόμου

Παναγιώτης Γιαννουλάτος, Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη, Πολυάνθη Τσίγγου, Χρίστος Κωνσταντόπουλος

Τζωρτζίνα Έλληνα, Έλλη Φιλιπποπούλου

Χρήστος Ζερεφός, Κυρία Ζερεφού, Ειρήνη Καράγιαννη, Κώστας Συνολάκης, Αλέξανδρος Φυλακτόπουλος

Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, Μαργαρίτα Καραμάνου, Κώστας Συνολάκης, Κατερίνα Συνολάκη

Κατερίνα Μαρμαρά, Ρίτα Πικρού - Μωραϊτάκη

Σοφία Μπέλμπα, Νίκη Κεραμέως


Χρήστος Ζερεφός, Αναστασία Ζανή, Κώστας Συνολάκης

Μιμή Μπούρα

Ρένα Ταμπακάκη, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, Νίκη Κεραμέως

 

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι βραβεύσεις των διακεκριμένων προσκεκλημένων για τη μεγάλη προσφορά τους στον τομέα του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευποιΐας. Όλοι και όλες τους αποτελούν φωτεινά παραδείγματα ηθικής ηγεσίας, που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο.

Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, Σοφία Συμιδαλά, Κώστας Συνολάκης, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος

Τζωρτζίνα Έλληνα

Κώστας Συνολάκης

Βραβεύτηκαν η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO & Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα, εμπειρογνώμων διεθνούς κύρους σε φαινόμενα φυσικών καταστροφών, Ακαδημαϊκός Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης, ο τέως Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κ. Σοφία Μπέλμπα. Τα βραβεία επέδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Ακαδημαϊκός και Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χρήστος Ζερεφός.


Τζωρτζίνα Έλληνα, Χρήστος Ζερεφός


Σοφία Μπέλμπα, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος


 Σοφία Συμιδαλά, Τζωρτζίνα Έλληνα, Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη


Παναγιώτης Αρκουμανέας, Χρήστος Ζερεφός


Ρίτα Πικρού - Μωραϊτάκη, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, Δάφνη Οικονόμου

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου «Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα»(Ε.Ε.Ι.), κ. Αλέξης Φυλακτόπουλος και κ. Έλλη Φιλιπποπούλου, καθώς και ο Σύμβουλος του ΔΣ του Ε.Ε.Ι. και της Διεύθυνσης του Κολλεγίου Αθηνών κ. Δημήτρης Καραμάνος με τη σύζυγό του. Παρόντα ήταν επίσης μέλη της Διεύθυνσης Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, μεταξύ άλλων, ο Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών κ. Χρίστος Κωνσταντόπουλος και ο Συντονιστής Κολλεγίου Ψυχικού κ. Παναγιώτης Γιαννουλάτος και μέλη του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού του Σχολείου. Παρευρέθησαν, ακόμη, τα μέλη της Διοίκησης του «St. Catherine’s British School», Mr Stuart Smith, Dr Stuart Bond και Mrs Deborah Eleftheriou μετά των συζύγων τους.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν οι: Studio 7 Florescence, προσφέροντας τον στολισμό. Οι SlimΒites, Mesoestetic και Βάπτιση-Γάμος-Δώρο Tερέζα,προσφέροντας δώρα στους καλεσμένους.


Ελένη Δρακοπούλου, Μαρίλη Γλύπτη


Σοφία Μπέλμπα, Νίκη Κεραμέως

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Πάολα Λαβράνου

Εύη Χατζηδάκη, Ελένη Ζιώγα

Η Έρση Βότση με την καλίφωνη κόρη της

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ρίτα Μωραϊτάκη, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Κατσούρης, Θάλεια Σιώκου

Χριστίνα Ασημακοπούλου, Πάολα Λαβράνου

Ρίτα Μωραϊτάκη, Φένυ Χατζηαθανασιάδου

Αναστασία Ζανή, Χρήστος Ζερεφός

 

Λοιποί χορηγοί ήταν: VΤ Motors, Η τέχνη της ζωής. Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά, Papapostolou Ηealth Care Technologies, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή, Φαρμακευτική εταιρεία Gerolymatos International, Intermed Pharmaceutical Laboratories, Οι Γενικοί Χειρουργοί Δρ. Πούλιος Ευθύμιος και Δρ. Χριστοδούλου Σπύρος, Sidapharm, Cobra, Sales Talkpro, Prosales Malta, Super Market Σκλαβενίτης και Antalia Pharma, Φροντιστήρια Διακρότημα και εταιρεία Theofylaktos Diaries & Promo, Κέντρο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης Μανετάκη.

 

πηγή: studio panoulis