Στη κατάμεστη Μεγάλη Βρετανία διοργανώθηκε, χθες, Τετάρτη 17 Μαΐου , το 13ο AMERICAN HELLENIC INSTITUTE (AHI), στα πλαίσια του οποίου ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ 2 εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας :
– Η κυρία ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ τιμήθηκε με το βραβείο AHI Hellenic Heritage PUBLIC SERVICE Award ,
 
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
 
– και ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ με το βραβείο AHI Hellenic Heritage Achievement Award.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ
 
Στην εκδήλωση, όπου κυριάρχησαν η συγκίνηση και τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, έκαναν παρεμβάσεις ο κ. Νίκος Λαρυγγάκης, Πρόεδρος του ΑΗΙ, ο κ. Ηλίας Μαλεβίτης, Πρόεδρος ΑΗΙ Ελλάδος, o κ. Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος ΑΗΙ Αθηνών και o κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, Πρόεδρος του Ιδρύματος του AMERICAN HELLENIC INSTITUTE.
Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ τόνισε τη σημασία του ετήσιου, αυτού, δείπνου, που αποτελεί ευκαιρία για την παρουσίαση του έργου και του ρόλου που διαδραματίζει το AMERICAN HELLENIC INSTITUTE στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ουάσινγκτον, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για τα ελληνικά θέματα, ενώ, παράλληλα τιμά κάθε χρόνο 2 ξεχωριστούς Έλληνες. Φέτος όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι ιδιαίτερη η χαρά και τιμή να βραβεύσουμε 2 διακεκριμένες προσωπικότητες για τη συμβολή τους στη προώθηση του ελληνισμού και για το φιλανθρωπικό τους έργο. Η Κυρία Παναγοπούλου και ο κ. Κοντομηνάς, αποτελούν παράδειγμα για όλους μας, σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά και προσωπικά τους επιτεύγματα, αλλά και ένα λαμπρό παράδειγμα της συμβολής τους στην κοινωνία και την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού». Στα 43 χρόνια από την Ίδρυση του και υπό την Ηγεσία του Νίκου Λαρυγγακη, το ΑΗΙ (AMERICAN HELLENIC INSTITUTE) συμβάλλει στην καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων που αφορούν την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, προωθεί στην Αμερική τα θέματα του ελληνισμού και της ομογένειας και αποσκοπεί στη βελτίωση και σύσφιξη των σχέσεων, μεταξύ, Αμερικής, Ελλάδος και Κύπρου, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.
 
Master of ceremony ήταν η κυρία ΟΛΓΑ ΜΠΟΡΝΟΖΗ , Managing Director της Capital Link Inc., η οποία προλόγισε τους βραβευθέντες και τόνισε τη σημασία των διακρίσεων αυτών στις εποχές που διανύουμε, όπου οι «νησίδες ελπίδας» είναι απολύτως απαραίτητες, για να προσδοκούμε κάτι καλύτερο. Η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου είναι μία γυναίκα, που έχει ηγηθεί στην προσπάθεια για την διαφύλαξη και διάδοση των Αξιών του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού. Από το 1998, η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου υπηρετεί εθελοντικά την Πατρίδα της και το Ολυμπιακό Ιδεώδες, ως Εθνική Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή κα το Ευ Αγωνίζεσθαι. Είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ από το 2005, συμβάλλοντας, καθοριστικά, στη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών υποδομών, σε όλη την χώρα, για την υποστήριξη του ελληνικού αθλητισμού και τη διάδοση των Ολυμπιακών εκπαιδευτικών Αξιών στους νέους. Είναι η πρώτη Ελληνίδα, που για το έργο της τιμήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο Los Angeles, με το Πρώτο Βραβείο της Ευρώπης «ΓΥΝΑΙΚΑ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ » το 2012». Για τη συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων του Ελληνισμού και όσων αγαπούν τις Αξίες του Πολιτισμού μας, η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, ενεργοποιώντας την Ελληνική και Διεθνή Ακαδημαϊκή Κοινότητα, ίδρυσε τον Αύγουστο του 2016, στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου Frans Timmermans, το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών. Ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες στον χώρο των επιχειρήσεων, εδώ και 57 χρόνια, δραστηριοποιείται ενεργά από το 1960 σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους, τόσο, στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κυρίως, μέσω της βασικής εταιρίας χαρτοφυλακίου ΔΕΜΚΟ, που ηγείται ενός ιδιαιτέρα πολυδύναμου ομίλου εταιρειών, στον οποίο είναι Πρόεδρος και βασικός μέτοχος. Στον Δημήτρη Κοντομηνά οφείλεται η μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία του Ομίλου Alpha, τόσο, στο χώρο της τηλεόρασης, όσο και στο χώρο των παραγωγών. Σήμερα, ο όμιλος ΔΕΜΚΟ λειτουργεί στην Ελλάδα δύο τηλεοπτικούς και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι, επίσης, μέτοχος του Alpha TV Κύπρου, ενός νέου και γρήγορα αναπτυσσόμενου τηλεοπτικού σταθμού στη μεγαλόνησο. Τη ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, πάνω από 450 άτομα από το χώρο της πολιτικής, της ακαδημαϊκής, πανεπιστημιακής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των ΜΜΕ, της τέχνης, των επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οι οικογένειες των βραβευθέντων.
Πολυ συγκινητικά ήταν τα video των δύο βραβευθέντων, που προβλήθηκαν κατα την διάρκεια της εκδήλωσης και που προέβαλαν συνοπτικά το έργο, αλλα και σημαντικες προσωπικές στιγμές τους! Ειδικότερα το video που αφορούσε τη ζωή της Κατερίνας Παναγοπουλου, Προέδρου του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και εθνικής πρέσβεως της Ελλαδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή, και το “Ευ Αγωνίζεσθαι”, κατάφερε να αποδώσει σε λίγα λεπτά ενα μικρό δείγμα απο την πολυετή και πολυσχιδή της δράση ,δράση μιας απόλυτα “ενεργού πολίτη”, που εχει αφιερώσει την ζωή της ολόκληρη στο να προάγει τον ολυμπισμο, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνικη αλληλεγγυη, ενώ στην συγκινητικη αλλα και ρεαλιστικη της ομιλία η Κατερινα Παναγοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει “by pass” και ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά για να επανατοποθέτησει τον εαυτό της, καθώς και ότι η χώρα μας θα καταφέρει να αναστηθεί αν ξεκινήσει την ανορθωση της απο τα θεμέλια και σ αυτο θα συμβάλλει πολύ η παιδεία!

 
 
 
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ
 
ΟΛΓΑ ΜΠΟΡΝΟΖΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ , ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
 
ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΙΑΣ, ΤΕΤΗ ΜΙΧΑΛΑΡΙΑ
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ
 
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΑΜΠΑΚΟΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΟΦΙΛΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
 
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ
 
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΡΑΤΣΑΣ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΛΑΚΟΠΙΤΑ
 
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΜΑΪΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ
 
ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΛΑΚΟΠΙΤΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΗ ΔΑΝΕΛΙΑΝ, ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
 
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ
 
ΛΟΡΙ (ΣΥΝΟΔΟΣ Δ.ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ), MAJD SAMAAN, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, JOSEPH SAMAAN
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΣΟΦΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ
 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ, ΝΑΝΣΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
 
ΛΙΖΑ ΜΕΛΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΑΣ
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΪΤΕΡ, ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΗΡΩ ΣΑΙΑ, , ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΕΤΖΟΓΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΣΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ