«Αλληλεγγύη , Αλτρουϊσμός , Αισιοδοξία : Αυτές οι 3 λέξεις με τα μηνύματα τους, εμπερικλείουν την στάση μας, ως «Ευρωπαίες» τόνισαν κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία για τις επιπτώσεις της πανδημίας , η Πρόεδρος τουICC WOMEN HELLAS κ. Μαρίνα Γιαβρόγλου με την ευρωβουλευτή του Λαϊκού Κόμματος και πρώην Υπουργό Υγείας της Ισπανίας Dolors Montserrat.


Η Πρόεδρος τουICC WOMEN HELLAS κ. Μαρίνα Γιαβρόγλου

Η ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος και πρώην Υπουργός Υγείας της Ισπανίας Dolors Montserrat.

Η κ. Γιαβρόγλου εξέφρασε στην φίλη Ισπανίδα αξιωματούχο την λύπη της για τις εκατοντάδες θύματα – συμπατριώτες της από τον κορωνοϊό και διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς συμπαράστασης και αλληλεγγύης όλων των Ελληνίδων μελών του ICC, όπως επίσης και του Προέδρου κ.Πέτρου Δούκα.
Η κ. Montserrat ανταπέδωσε με την αγάπη και την φιλία της, υπογραμμίζοντας ότι τώρα πρέπει να δείξουμε αισιοδοξία, αλτρουισμό και τον καλύτερο μας εαυτό, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά ο κόσμος μας.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Dolors Montserrat και η Ελληνογαλλίδα ευρωβουλευτής Χρυσούλα Ζαχαροπούλου επρόκειτο να συμμετάσχουν στο πάνελ του ICC WOMEN HELLAS στο Delphi Economic Forum 2020 με τίτλο «Fe- male Leadership»

– Το ICC WOMEN HELLAS έχει ξεκινήσει σειρά video calls με τα μέλη του και άμεσα θα ανακοινώσει σειρά πρωτοβουλιών για την ψυχολογική στήριξη και την ενημέρωση για τα νέα οικονομικά και φορολογικά μέτρα.

Η Πρόεδρος τουICC WOMEN HELLAS κ. Μαρίνα Γιαβρόγλου

Λίγα λόγια για τις πρόσφατες δραστηριότητες του ICC WOMEN HELLAS

1) 19/11/2019 70 ξεχωριστές Ελληνίδες έδωσαν το παρών στην πρόσκληση της κ. Μαρίνας Γιαβρόγλου, Προέδρου του ICC WOMEN Hellas και ενημερώθηκαν από κοντά για τις νέες δράσεις του γυναικείου τομέα του ICC σε γεύμα στην Αθηναϊκή λέσχη . 70 γυναίκες από κάθε κλάδο : επιχειρηματίες , εκπαιδευτικοί , δικαστίνες και δικηγόροι, μηχανικοί και δημοσιογράφοι , πολιτικοί συζήτησαν για συνέργειες που θα οδηγήσουν σε ενδυνάμωση μέσα στην κοινωνία, στην ισότιμη εκπροσώπηση σε διοικητικά συμβούλια και στις στρατηγικές εξέλιξης, αφού η Ελλάδα παραμένει τελευταία , με χαμηλούς αριθμούς στην παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης .
2) 25/2/2020 ΣεΠάνωαπό110γυναίκες,ηΠρόεδροςτουICCWomenΜαρίναΟφλούδηΓιαβρόγλουανακοίνωσε επίσημα σε γεύμα στο Athens Plaza τα 8 επίτιμα μέλη και την 9μελή Συντονιστική Επιτροπή του γυναικείου τομέα του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ένα χρόνο ακριβώς μετά την ίδρυση του.
Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης του ICC Women με τίτλο, «Women on Boards» , η κυρία Γιαβρόγλου , Πρόεδρος της Soya Mills , επεσήμανε : «Το μυστικό για να πετύχουμε μεγαλύτερο αριθμό γυναικών στα διοικητικά συμβούλια είναι ένα: «Οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουμε μαζί..!!!» Υπάρχει χώρος για όλες και μπορούμε να δούμε όλες μαζί τον ήλιο να λάμπει..!                                                                              3)To ICCWOMENHELLASολοκλήρωσετηνδημιουργίαmicro siteμέσαστηνιστοσελίδατουICC www.iccwbo.gr στα ελληνικά και στα αγγλικά, ανανεώνοντας τακτικά το περιεχόμενο με όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις του
4) To ICC WOMEN HELLAS έχει δημιουργήσει accounts στο instagram : @iccwomenhellαs και στο Facebook:ICCWOMENHellas,σταοποίαπαρουσιάζειτιςεκδηλώσειςτου, διατυπώνειτιςαπόψειςτουγιαόσα θέματα ενδιαφέρουν τα μέλη του και αφουγκράζεται τον παλμό της επικαιρότητας όπως αυτή διαμορφώνεται και προβάλλεται μέσα από τα social media.
5) Το ICC WOMEN HELLAS είχε προετοιμάσει πανευρωπαϊκό πάνελ με τη συμμετοχή αξιόλογων εκπροσώπων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και πρέσβεων ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα, με τίτλο FEMALE LEADERSHIP, το οποίο επρόκειτο να λάβει χώρα στο πλαίσιο του DELPHI ECONOMIC FORUM 2020 το οποίο ως γνωστόν, μετατέθηκε λόγω της πανδημίας.
6)ΤοICCWOMENHELLAS έχειευαισθητοποιήσει,κινητοποιήσει, ενημερώσει καιδημιουργήσειέναευρύτατοδίκτυο επαγγελματιών γυναικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στη διάρκεια των λίγων μηνών δραστηριοποίησης του.
7) Το ICC WOMEN HELLAS έχει ενημερώσει στελέχη μεγάλων εταιρειών της Ελλάδας, εκπροσώπους φορέων και μέλητηςκυβερνήσεωςγιαταοράματακαιτουςστόχουςτου,προκειμένουεν ευθέτωχρόνωναοργανωθείμία δυνατή βάση με την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα τεκταινόμενα της Ελλάδας, η οποία μόλις εξήλθε από 10χρονη οικονομική κρίση.
8) ICC WOMEN HELLAS δηλώνει την παρουσία του και θα στηρίξει όσα Μέλη χρειαστούν ηθική και ψυχολογική συμπαράσταση καταρχάς, επαγγελματικές συμβουλές, αλλά και κάθε είδους στήριξη μετά την έξοδο από την πανδημία που μαστίζει την χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό το ICC Women Hellas καλωσορίζει,την Ράνια Θρασκιά, δημοσιογράφο & δημιουργό του Κέντρου Προσωπικής & Οικογενειακής εξέλιξης, στην πρώτη σειρά live συνεδριών μέσω instagram & facebook για συμβουλές,αλλά και ψυχολογική στήριξη που όλες & όλοι έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή.

  Παρασκευή 3/4 στις 8 μμ

1.: ΠΩΣ NA ΔIAXEIPIΣTOYME TIΣ EΠAΓΓEΛMATIKEΣ ΔYΣKOΛIEΣ AYTHN THN ΠEPIOΔO;

Σάββατο 4/4 στις 8 μμ

2.: ΠΩΣ NA ΔIAXEIPIΣTOYME TIΣ ΠPOΣΩΠIKEΣ ΔYΣKOΛIEΣ AYTHN THN ΠEPIOΔO;

Κυριακή 5/4 στις 8 μμ

3.: ΠΩΣ ΝA ΔIAXEIPIΣTOYME TIΣ OIKOΓENEIAKEΣ ΔYΣKOΛIEΣ AYTHN THN ΠEPIOΔO;

Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙCC WOMEN:

To  ICC  Women είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών , διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου networking του ICC .
Όραμα του ICC  Women είναι:
-Να συμβάλλει καθοριστικά αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του γυναικείου φύλου στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας
-Να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις & συνθήκες ώστε οι αυριανές γενιές της Ελλάδας να περάσουν επιτέλους σε μια υγιή ανάπτυξη
-Η συμμαχία του καλού να κτίσει γερές βάσεις & ισχυρά θεμέλια αξιών
-Για τις Ελληνίδες επιχειρηματίες των 5 Ηπείρων να καταστεί σημείο αναφοράς
-Το με κάθε τρόπο διεκδικούμενο όραμα σε παγκόσμια κλίμακα για το empowerment of women να ενσωματωθεί στην στρατηγική του ICC  Women
-Να αλλάξει  η νοοτροπία των Ελλήνων & Ελληνίδων ώστε να επιχειρούν σε ισότιμο περιβάλλον μέχρι το 2030

Λίγα λόγια για την Πρόεδρο του ICC Women Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου:


Η Μαρίνα Γιαβρόγλου, η «σιδηρά κυρία» του επιχειρείν με την χρυσή καρδιά και την έντονη φιλανθρωπική δράση, έχει τεράστια εμπειρία-πάνω από 30 χρόνια– στις εξαγωγές, μιας κι ο Όμιλος της εξάγει 100 εκατομ. ευρώ σε 30 χώρες. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) , Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Γυναικών WorldBusinessWomenInitiative (WBW).,κ.α
Συγκεκριμένα η κυρία Γιαβρόγλου, γνωστή και ως Mrs Soya Mills Group, αποτελεί σύμβολο της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, διαχειριζόμενη την “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” , που κατατάσσεται στις τριάντα μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, στις δέκα μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και στις πιο έντονα εξαγωγικές εταιρείες παραγωγής σιτηρών και ελαίων της χώρας, με τέσσερις μονάδες παραγωγής σε Αθήνα και βόρειο Ελλάδα.
Η εταιρεία επεξεργάζεται και εμπορεύεται σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο, τροφοδοτώντας τις μεγαλύτερες τυποποιητικές μονάδες της χώρας, παράλληλα έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ενώ διευρύνει συνεχώς τις δραστηριότητες και τις επενδύσεις της σε ξένες χώρες.
Η εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” ιδρύθηκε το 1970 και ήταν η πρώτη εταιρία παραγωγής σογιέλαιου και σογιάλευρου στην Ελλάδα.
Μετά το 2000 η Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου  δημιούργησε τον Όμιλο «SOYA MILLS GROUP» όπου, εκτός από τη μητρική εταιρία, περιλαμβάνει και 3 θυγατρικές : την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε.»(τυποποίηση φυτικών ελαίων και ελαιολάδων) που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσειςστον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα, την Gf Εnergy A.B.E.E. (παραγωγή βιοντίζελ) και την «VITAGRAIN BG» (συλλογή και εξαγωγές σιτηρών, δημητριακών και ελαιούχων σπόρων στη Βουλγαρία).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” κατέλαβε μία από τις πρώτες θέσεις στην λίστα “The most admired enterprises” της STAT BANK για το έτος 2014.
Πρόσφατα μάλιστα το εξαιρετικό λάδι παραγωγής της οικογένειας Γιαβρόγλου, το Sparta Gold, έλαβε διεθνή διάκριση, κερδίζοντας το αργυρό βραβείο για την εξαιρετική του ποιότητα σε έναν από τους πιο σπουδαίους και αξιόπιστους παγκόσμιους διαγωνισμούς!