Οι εθελοντές της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Axion Hellas προσέφεραν για δεύτερη φορά τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Βόρειας Χίου, στο Δήμο Αμανής και των Ψαρών κατά τη διάρκεια του 6ου Διάπλου της δράσης της για το 2018 που έλαβε χώρα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Η πολυμελής ομάδα της Αxion Hellas που απαρτιζόταν από 45 γιατρούς, 10 νοσηλευτές, 47 εθελοντές γενικών καθηκόντων και 24 άτομα που συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις , παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες έφτασε αρχικά στα Ψαρά και προσέφερε τις υπηρεσίες της σε 130 κατοίκους του ακριτικού νησιού, διενεργώντας μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους καθώς και ιατρεία 11 διαφορετικών ειδικοτήτων.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του νησιού μας από την Ένωση «Μαζί για το παιδί», από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, από την WWF και από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA.
Η Ευη Μωραϊτίδου με τα παιδιά του ακριτικού νησιού
Παράλληλα πολύ δημιουργική ήταν η ομαδική συνεδρία γονέων που υλοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από την Ένωση «Μαζί για το παιδί», όπως και ο καθαρισμός της παραλίας Κατσούνη από τη HELMEPA και τα παιδιά του νησιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής έγινε και ο αγιασμός και τα εγκαίνια του φυλακίου που ανακατασκευάστηκε με δωρεά της Μελίνας Τραυλού και του Θανάση Μαρτίνου και με την πολύτιμη προσφορά της Axion Hellas, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των υπηρετούντων στρατιωτών/κών, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου κ. Αποστολάκη Ευάγγελου, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου κ. Φλώρου Κωνσταντίνου, του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου κ. Μανωλάκου Νικόλαου και του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν οι δωρητές κα Μελίνα Τραυλού και εκ μέρους του κ. Θανάση Μαρτίνου η κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου.
Ο Πρόεδρος της Axion Hellas Βασίλης Πατέρας
Η δωρήτρια Μελίνα Τραυλού
Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου ως εκπρόσωπος του δωρητή Θανάση Μαρτίνου
Επίσης προσφέρθηκε χρήσιμο υλικό στα σχολεία και στα παιδιά του νησιού καθώς και 3 pillars στο Δήμο Ψαρών, η παράδοση των οποίων θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, για την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των σκαφών.
Ο Δήμαρχος Ψαρών ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη της Αxion Hellas που για ακόμα μια φορά έδειξαν έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας.