Έχει βάλει σκοπό της ζωής της να σφραγίσει την ιστορία και να αλλάξει τα δεδομένα του πλανήτη, καταπολεμώντας τη μεγάλη μάστιγα της ανθρωπότητας, που λέγεται καρκίνος, η Ελένη Μπούση, γνωστή για την έντονη φιλανθρωπική της δράση και ως «Μητέρα Τερέζα»!

Η Ελένη Μπούση (Eleni Bousis), γνωστή για την έντονη φιλανθρωπική της δράση και ως «Μητέρα Τερέζα», με το σύζυγό της ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Δημήτρη Μπούση (Jim Bousis)

Η σπουδαία αυτή γυναίκα ετοιμάζει στις 16 Νοεμβρίου στο Σικάγο, μεγάλο φιλανθρωπικό γκαλά, όλα τα  έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τους σκοπούς του Hippokratic Cancer Research Foundation(http://WingsToCure.com gala)

 

Ως «προεόρτιο» του γκαλά που θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου η Ελένη Μπούση πραγματοποίησε με τεράστια επιτυχία εκδήλωση (HCRF rooftop launch party)στο Flats του Σικάγου  με πανοραμική θέα όλη την πόλη στις 20 Σεπτεμβρίου!

Ο γνωστός κωμικός Τόμυ Ντρέσεν, ο δρ. Λεωνίδας Πλατάνιας(dr. Leonidas Platanias), η Ελένη Μπούση και ο Δημήτρης Μπούσης 

Η μέρα αυτή μάλιστα ανακηρύχθηκε από τον Δήμαρχο του Σικάγο Lori Lightfoot ως ημέρα του  Ιδρύματός της, δηλαδή του Ιπποκράτειου Ιδρύματος ερευνών για τον καρκίνο («The Hippocratic Cancer Research Foundation Day»)

Ο αδερφός της Ελένης Μπούση επιχειρηματίας Πέτρος Παλυβός (Peter Palyvos) με τη σύζυγό του Βίκυ Παλυβου( Vicky Palyvos) και την Ελένη Μπούση

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν ο παγκοσμίως κορυφαίος γιατρός δρ. Λεωνίδας Πλατάνιας, επικεφαλής της ομάδας των επίλεκτων γιατρών του «The Hippocratic Cancer Research Foundation», η οικογένειά της Ελένης Μπούση που πάντα τη στηρίζει και πολλοί φίλοι του Ιδρύματός της!

  • Δημήτρης Μπούσης, Ελένη Μπούση, δρ.Λεωνίδας Πλατάνιας

 

Ως guest star εμφανίστηκε ο Λου Κανέλλης  και ο γνωστός κωμικός του Σικάγου Τόμι Ντρέσεν!

Αξίζει ν αναφερθεί πως πέρυσι το Νοέμβριο, η Ελένη Μπούση κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 3.500.000 δολλάρια, όταν διοργάνωσε μια μεγαλειώδη και φαντασμαγορική φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σικάγο, όπου παρευρέθησαν 700 καλεσμένοι από όλο τον κόσμο! Έλληνες, Αμερικάνοι, Εβραίοι, Ρώσοι ήρθαν για να προσφέρουν την θερμή τους υποστήριξη στο Hippokratic Cancer Research Foundation, όπως άλλωστε το κάνουν κάθε χρόνο στα ετήσια γκαλά που διοργανώνει η Ελένη Μπούση! Ολόκληρο το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολλαρίων έχει διατεθεί για τους σκοπούς του Hippokratic Cancer Research Foundation.

Το Hippocratic Cancer Research Foundation με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, που ίδρυσε η Ελένη Μπούση το 2015, με τη σημαντική συμβολή του dr.Λεωνίδα Πλατάνια και με σκοπό την ενίσχυση ερευνών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ειδικεύεται στη μεταφραστική έρευνα του καρκίνου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαστηριακών μεθοδολογιών και εφαρμογών κλινικού ενδιαφέροντος. Δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στήριξη στο έργο της καταπολέμησης του καρκίνου, χρηματοδοτώντας morning διεπιστημονικές ερευνητικές ομάδες στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center του πανεπιστημίου Northwestern. Στόχος του είναι μεταξύ άλλων να ενδυναμώσει τη δράση των ερευνητών του, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουν επείγοντα ζητήματα στους τομείς της βιολογίας του καρκίνου και της ογκολογίας με την εφαρμογή καινοτόμων θεραπευτικών διαδικασιών. Το ερευνητικό κέντρο Lurie είναι ένα από τα 47 εθνικά κέντρα για την έρευνα και την και την αντιμετώπιση του καρκίνου στις ΗΠΑ, το οποίο τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης. Καθοριστική είναι η συμβολή στην έρευνα και αντιμετώπιση του καρκίνου του ομογενούς Λεωνίδα Πλατανιά, που από το 2014 είναι διευθυντής του Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center. Στη διάρκεια της θητείας του έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του κέντρου, εισάγοντας προγράμματα μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο και έχοντας αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, με τουλάχιστον 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων σε σχέση με τα καρκινικά κύτταρα και την ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι οποίες συμβάλουν στη θεραπεία κακοηθειών. Πρόσφατα μάλιστα ο δρ.Πλατάνιας προχώρησε πολύ τα επιτεύγματά του όσον αφορά την θεραπεία του καρκίνου σε διάφορες μορφές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλανθρωπική δράση της κυρίας Μπούση, παρ όλο που είναι αθόρυβη, αφήνει τα ανεξίτηλα ίχνη της σε πολλούς τομεις και σε όλο τον πλανήτη, αφού με μεγαλείο ψυχής έχει αφιερώσει τη ζωή της και έχει ανοίξει την καρδιά της και μια μεγάλη αγκαλιά σε όλες τις ευάλωτες ομάδες που χρειάζονται την βοήθεια της, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Αμερική, Ελλάδα, Αφρική, Κούβα είναι μερικά μόνο από τα μέρη όπου η Ελένη Μπούση έχει κάνει έμπρακτα κατάθεση της ψυχής της και έχει βραβευτεί πολλες φορές γι αυτό!

Η βοήθειά της απευθύνεται σε όλα τα «παιδιά της» όπως λέει η ίδια, εννοώντας τα «ανάπηρα παιδάκια της», τα «γεροντάκια της», τα «ορφανά της», τους καρκινοπαθείς της!

Η Ελένη Μπούση είναι Πρόεδρος στο Γηροκομείο στο Ιλινόις, το Greek American Nursing Home and Rahabilitation (το Ελληνικό Γηροκομείο). Το Γηροκομείο αυτό που στηρίζει τους Έλληνες ηλικιωμένους στο Σικάγο που έχουν ανάγκη στέγης, τροφής και περίθαλψης, είναι ένα ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών, που θυμίζει πεντάστερο ξενοδοχείο- έχει ακόμα και ελληνικό καφενείο μέσα-, το οποίο είχαν αρχικά ιδρύσει Έλληνες για ανθρώπους που απέτυχαν ή έχασαν την περιουσία τους.

Η φιλάνθρωπη αυτή γυναίκα στηρίζει επίσης τα «ανάπηρα παιδάκια της» που τα βοηθάει από μικρά και καθ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.Είναι στο Συμβούλιο πάνω από 30 χρόνια και έχει μάλιστα βραβευτεί από τα ανάπηρα παιδιά για αυτή την πολυετή υποστήριξή της!

 Η κυρία Μπούση βοηθάει και τα «ορφανά παιδιά της», όπως τα αποκαλεί, στο Ορφανοτροφείο του Μεριβελ στο Σικάγο, αλλά και στο ορφανοτροφείο που ίδρυσε η οικογένειά της στην Κένυα, στο οποίο μπορούν να ζήσουν 120 ορφανά!

Στους κοινωνικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου δεσπόζει το έλλειμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αφύπνισης της κοινωνικής συνείδησης, προσωπικότητες χαρισματικές σαν της Ελένης Μπούση, είναι πράγματι άξιες συγχαρητηρίων και βραβεύσεων και μας κάνουν να νιώθουμε όχι μόνο περήφανοι ως Έλληνες, αλλά και περήφανοι ως άνθρωποι γενικότερα!

Στις 16 Νοεμβρίου, ας συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως μπορεί ο καθένας, στη μεγάλη της προσπάθεια που αφορά το δικό μας κοινό καλό, το  καλό όλης της ανθρωπότητας!

(http://WingsToCure.com)