Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Enigma” του διακεκριμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στη Μεγάλη Οδό του Πέραν.

Ο διακεκριμένος εικαστικός Κωστής Γεωργίου ξεναγεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην εντυπωσιακή έκθεση του “Enigma” υπό το βλέμμα της συζύγου του Φλώρας Σωτηράκη και της κόρης του  Κορίνας Γεωργίου.

Ο Παναγιότατος τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια και ξεναγήθηκε από τον Κωστή Γεωργίου στην έκθεση, που συμπεριελάμβανε έργα γλυπτικής και ζωγραφικής, παλαιότερης και πρόσφατης δουλειάς.

Φιλότεχνοι Έλληνες φίλοι του καλλιτέχνη, πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για να θαυμάσουν το έργο του. Στη φωτό ο Κωστής Γεωργίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την εξ Ελλάδος ορμώμενη φίλη του Ελένη Παπαδοπούλου 

Πλήθος Ελλήνων και Τούρκων επισήμων, επιχειρηματιών, φιλότεχνων και δημοσιογράφων επισκέφθηκαν την έκθεση, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις για τηλεοπτικά δίκτυα όπως τα TGRT, Haber, A News HD και άλλα. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και οργάνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

 Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου επέλεξε  την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει τον κύκλο των εκθέσεων του σε  Θεσσαλονίκη -Κωνσταντινούπολη-Ρώμη.

 

Δεύτερος σταθμός η Κωνσταντινούπολη και το Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019  η μεγάλη του ατομική έκθεση, υπό τον τίτλο “ENIGMA”, που  περιλαμβάνει έργα γλυπτικής και ζωγραφικής μνημειακών διαστάσεων.

Μετά την τελευταία ατομική του έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη αποκλειστικά με έργα γλυπτικής, ο Κωστής Γεωργίου παρουσιάζει στο Σισμανόγλειο  παλαιότερη αλλά και σύγχρονη δουλειά του. Ανάμεσα στα γλυπτά που εκτίθενται, υπάρχουν και γλυπτικές εγκαταστάσεις  με τους γνωστούς κόκκινους ακροβάτες-χορευτές μνημειακών διαστάσεων, εγκατεστημένους σε δημόσιους χώρους και πλατείες στην Ευρώπη, την  Αμερική και την Κίνα.

Επίσης για πρώτη φορά παρουσιάζεται η μεγάλη του γλυπτική εγκατάσταση «9 Μούσες», (σύγχρονη απεικόνιση των εννιά Μουσών της Μυθολογίας) και η εγκατάσταση «Pombi A΄» που αποτελείται από  διάτρητα σκυλιά.

Στον χώρο του Σισμανογλείου θαπροβάλλεται και το videoart «ΑΕΝΑΟΝ» που έχει βασιστεί στη ταινία  μικρού μήκους 3d animation «VIOLENT EQUATION», του σκηνοθέτη-animator Αντώνη Ντούσια, εμπνευσμένα και τα δύο αποκλειστικά  από τα έργα του Κωστή Γεωργίου.

Η έκθεση στο Σισμανόγλειο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και τελεί υπό την αιγίδα και οργάνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

1982 : Ζωγραφική και γλυπτική στην ΑΣΚΤ Αθηνών.

1985-86: Royal College of Fine Arts- London, με καθηγητή τον Peter de Francia.

1982-1988 : Σκηνογράφος στην ΕΡΤ και στο Ελληνικό Θέατρο.

1988-1991: Καθηγητής ζωγραφικής και σκηνογραφίας στη Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου.

Ο Κωστής Γεωργίου είναι ζωγράφος και γλύπτης με δράση διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. Τα γλυπτά του, μνημειακών διαστάσεων, είναι εγκατεστημένα στο Βέλγιο, στην Αθήνα, στο Λουξεμβούργο, στον Καναδά, στο Μαιάμι κλπ. Έχει εκθέσει τα έργα του σε περισσότερες από 130 ατομικές εκθέσεις, σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 ομαδικές εκθέσεις.

Εγκαίνια: Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2017 / Ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 03 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 15:00 – 20:00

 

Πληροφορίες:

Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

Turnacibasi Street 22, 34433 Istanbul, Turkey