Μια μοναδική συναυλία με τίτλο τη φράση-μάθημα ζωής που μας κληροδότησε ο τιτάνας της παγκόσμιας σκέψης ο Νίκος Καζατζάκης, «Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε», έδωσε  ο Γιώργος Λαιμός μαζί με τον Άκη Δείξιμο, την Ιουλίτα Μωσαΐδου και την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς, στηρίζοντας το MDA Ελλάς – Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΙΜΟΣ, ΒΑΝΑ ΛΑΒΙΔΑ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ MDA)

 

ΜΑΙΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΛΑΙΜΟΥ

Οι θεατές απόλαυσαν ένα μουσικό ταξίδι από παλιές και νέες ορχηστρικές συνθέσεις του Γιώργου Λαιμού αλλά και γνωστά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν η ερμηνεία δύο νέων τραγουδιών του συνθέτη από την κόρη του Ασπασία.

ΜΠΕΚΗ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΗΤΣΗ ΡΑΠΤΗ, ΜΑΝΙΑ ΔΕΡΔΕΒΑΝΗ, ΕΛΕΝΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

Μετά από 10 χρόνια συνεχούς φιλανθρωπικής προσφοράς μέσα από τις συναυλίες του, ο Γιώργος Λαιμός, φέτος επέλεξε τα έσοδα από τη συναυλία του να διατεθούν στους σκοπούς του MDA.

ΕΛΕΝΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ, ΜΑΡΙΑ ΛΑΙΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΝΕΝΗ ΔΟΥΚΑ, ΜΑΝΙΑ ΔΕΡΔΕΒΑΝΗ

Ο ίδιος είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πριν  τη συναυλία ότι μετά από 10 χρόνια συναυλιών του  για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Χαμόγελο του Παιδιού, Ελπίδα, Φίλοι του παιδιού, Α.Κ.Ο.Α, Φλόγα, Πνοή ..κλπ ο “κλέφτης ξαναγυρνά στόν τόπο του εγκλήματος” με τους συνήθεις υπόπτους, το ορχηστρικό σχήμα “ΕΝ ΠΛΩ” στον Πολυχώρο Δαΐς  δηλαδή εκεί που ξεκίνησε με την πρώτη μου συναυλία το 2010.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΙΜΟΣ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΑΙΜΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λαιμός υπηρέτησε τη ναυτοσύνη με συνέπεια σε όλη του τη ζωή. Η δεύτερη μεγάλη αγάπη του είναι η μουσική, την οποία λάτρεψε και σπούδασε με την ίδια συνέπεια. Μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της μουσικής του πορείας έχει την στέρεα αντίληψη ότι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία θέλει να υπηρετεί και τον άνθρωπο. Σε αυτό το πλαίσιο έχει προβεί σε μία σειρά συναυλιών με φιλανθρωπικό σκοπό.

ΜΑΡΙΑ ΛΑΙΜΟΥ, ΤΑΣΟΣ ΑΡΝΙΑΚΟΣ, ΜΑΡΙ ΑΡΝΙΑΚΟΥ

Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) ξεκίνησε τη δράση του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα. Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από 1200 οικογένειες εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός Μέλους που ασθενεί. Το MDA Ελλάς δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του. Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις μας υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΒΑΝΑ ΛΑΒΙΔΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΛΑΙΜΟΥ

ΛΟΥΚΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΑΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΗΔΑ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΛΑΙΜΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΙΜΟΣ, ΝΕΝΗ ΔΟΥΚΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΡΟΥΛΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

ΑΛΚΜΗΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ, ΜΑΡΙΓΩ ΛΑΙΜΟΥ ΠΑΤΙΤΣΑ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ, ΑΣΠΑ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΝΑ ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗ

ΕΝΤΖΥ ΡΗΓΙΝΟΥΒΙΚΤΩΡΙΑ ΣΒΩΛΟΥ, ΜΙΜΙΚΑ ΚΑΤΡΗ, ΦΩΦΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΡΙΝΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΑΙΜΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΑΙΜΟΣ, ΡΟΜΥ ΠΑΠΑΔΕΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΙΜΟΣ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΛΑΙΜΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΥΤΟΣ, ΡΑΝΙΑ ΣΟΥΤΟΥ

Η ΝΑΝΣΥ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΝΝΥ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ, ΜΑΡΙΤΑ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ

ΕΡΣΗ ΚΛΗ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΠΑΡΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΙΜΟΣ


ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΑΙΜΟΥ, ΑΚΗΣ ΔΕΙΞΙΜΟΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ

 

ΠΗΓΗ: studio panoulis