Στέλνοντας κομμάτια  από  την πρωτοχρονιάτική πίτα της στα σπίτια φίλων της  και  συνεργατών της, η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis, που έχει σαν στόχο να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, πρωτοπόρησε  για ακόμα μια φορά!

Συγκεκριμένα, η οργάνωση τηρώντας τους κανόνες Δημόσιας Υγείας και τους περιορισμούς εστίασης λόγω Covid-19, δεν πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η ομάδα της HOPEgenesis έστειλε σε συνεργάτες και φίλους τα κομμάτια στο χώρο τους.

Όλα αυτά μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν με την πολύτιμη συμβολή του Fresh Patisserie που πρόσφερε τη βασιλόπιτα και την εξαιρετική συσκευασία των κομματιών της και της Βoxify Logistics που έκανε τη διανομή.

 

Είκοσι ένα (21) φλουριά που αντιπροσωπεύουν 21 υπέροχα γούρια   των καταστημάτων Serkos, Patseas, Ilias Lalaounis, Kessaris, Vourakis, Katramopoulos, Venetia Vildiridis, Ileana Makri, και Aesthet βρίσκονται κρυμμένα στα κομμάτια και ψάχνουν να βρουν τους τυχερούς του 2021!


Το δικό μου κομμάτι από την πίτα με έκανε να νιώσω περήφανη που είμαι φίλη και υποστηρίκτρια της HOPEgenesis

 

 Μπορείτε και εσείς να γίνετε #FILOS2021 της HOPEgenesis και να υποστηρίξετε τις προσπάθειες της οργάνωσης για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.hopegenesis.org/el/filos/


Ελπίζω του χρόνου το κόψιμο της πίτας να γίνει κάτω από πιο ασφαλείς συνθήκες και με τα ίδια θετικά vibes-όπως μαρτυρούν οι πιο κάτω φωτογραφίες-, όπως είχε γίνει και πέρυσι:


Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis δρ. Στέφανος Χάνδακας και η Άννα Γριμάνη(2020)

 

Με την Πρέσβειρα της HOPEgenesis Όλγα Κεφαλογιάννη(2020)


Εβελίνα Πετράκη, Ελίνα Σμπώκου(2020)


Στέλιος Καφαντάρης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ιφιγένεια Κατσαρίδου(2020)

 


Λίγα λόγια για την HOPEgenesis: 

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται υπό την Προεδρία του δρ. Στέφανου Χάνδακα στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό  μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 380 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

 Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της κινούμενη στους παρακάτω πυλώνες δράσης:

 α. Με την δωρεάν παροχή πλήρους ιατρικής  κάλυψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών,  που κυοφορούν ή επιθυμούν να κυοφορήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

β. Με την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας στην Ελλάδα.

 γ. Με την συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και την εκπόνηση ερευνών με σκοπό  την στοιχειοθέτηση του προβλήματος και τη μεγιστοποίηση των λύσεων του.

 δ. Με την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και εκπαίδευση των φορέων για τους λόγους και τις συνέπειες της υπογεννητικότητας.

 ε. Μέσω πρωτοπόρων εφαρμογών τηλεϊατρικής απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης ωφελούμενων του προγράμματος.

 στ. Με τον σχεδιασμό πρωτοποριακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οικογένειας και των δομών υποστήριξης της.

 Περισσότερες πληροφορίες www.hopegenesis.org

 

 

 

HOPEgenesis’ videos:

• HOPEgenesis NPO ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε. | Presentation Video 2020 https://www.youtube.com/watch?v=AuGt3vRWOVM&t=1s

• HOPEgenesis at the First -Ever Virtual Gala of the THI: Link

• HOPEgenesis & Eurolife FFH& Oμάδα Αιγαίου: Πρώτος Παιδικός Σταθμός Πάτμου: Link 

• Motherhood is a right – HOPEgenesis NPO: Link

• #FILOS2020:  Link 

• 360 μοίρες στον ALPHA TV -Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα: Link

• HOPEgenesis & Stoiximan.gr | Οι Ήρωες του αύριο!: Link

• HOPEgenesis – Ελπίδα:Link 

HOPEgenesis’ social media:

• Facebook: https://www.facebook.com/hopegenesis.org/

• Twitter: https://twitter.com/hopegenesisorg

• Instagram: https://www.instagram.com/hopegenesisorg/

• Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClLWGdnDuLxtYYuo5bMJMA

• LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/hopegenesis/